Дали Марија имала деца после Исус?

Ej retko nekoj ja nema procitano Biblijata. I jas si go postavuvam toa prasanje dolgo isto kako neo.

Ретко кои ја има прочитано Библијата, но и ако ја има прочитано тогаш не ја живаа. За да може да се каже дека некој ја има Библијата потребно е толкување, знаци Библијата нее книга читај и читај и јас ја знам, ништо незнаиш, Светите отци препорачуваат да се чита Библијата по една глава на ден, Библијата не е дело за проучување туку за живеење, книга на законот, книга на љубовта.:pipi:

Vaka vernik sum no celo vreme se prasuvam nesto a ne znam kako da si odgovoram. Bog gi sozdak Adam i Eva i tie imale deca. Epa nivnite deca bile braka i sestri megu niv no bidejki nemale izbor morale da imaat seks megu niv bidejki se prvite deca. Zaklucok od seto ova e deka posle sozdavanjeto biz izvrsen incest.

Да, дам и Ева имале деца. Да, нивните деца биле ви инцестна релација според современото видување на поимот инцест. Но, нивниот ген сеуште не бил „извалкан„ од наследената огревовоеност па нивните деца не се сметаат за пород од инцестни родителски релаиции.

Ретко кои ја има прочитано Библијата, но и ако ја има прочитано тогаш не ја живаа. За да може да се каже дека некој ја има Библијата потребно е толкување, знаци Библијата нее книга читај и читај и јас ја знам, ништо незнаиш, Светите отци препорачуваат да се чита Библијата по една глава на ден, Библијата не е дело за проучување туку за живеење, книга на законот, книга на љубовта.:pipi:
Ако твојот свештеник ти вели да читаш по една глава дневно тешко дека нешто ќе ти влезе во главата, ќе прашаш зошто ќе ти кажам Псалм 119 е најголем Псалм во библијата.
А кој се тие свети отци да има кажам јас дека не се свети зошто човек во текот на 24 часа прават 3 несвесни гревови од кој два ги знам и еден го најдов во Библијата.

Ако твојот свештеник ти вели да читаш по една глава дневно тешко дека нешто ќе ти влезе во главата, ќе прашаш зошто ќе ти кажам Псалм 119 е најголем Псалм во библијата.
А кој се тие свети отци да има кажам јас дека не се свети зошто човек во текот на 24 часа прават 3 несвесни гревови од кој два ги знам и еден го најдов во Библијата.

- Навистина постои таков свештенички совет: да се чита по една глава од Сариот и по една од Новиот Завет, но тоа секако дека не е и Божја заповед, туку последица од позитивно лично искуство од свештенството.
-А кои се тие несвесни гревови? Баш ме занима...

- Навистина постои таков свештенички совет: да се чита по една глава од Сариот и по една од Новиот Завет, но тоа секако дека не е и Божја заповед, туку последица од позитивно лично искуство од свештенството.
-А кои се тие несвесни гревови? Баш ме занима...
Првиот грев е самата помисла.
Вториот е стих од новиот завет кога ќе го најдам ќе ти го пишам а сега само ќе го цитирам
Ако можеш да правиш добро а не правиш грев е

Првиот грев е самата помисла.
Вториот е стих од новиот завет кога ќе го најдам ќе ти го пишам а сега само ќе го цитирам
Ако можеш да правиш добро а не правиш грев е

Човек, од тебе очекува да ми кажеш нешто кое сеуште не ми е познато, а за гревоите со помисла., збор и дело, веќе имам пишувано на форумов.

Да, дам и Ева имале деца. Да, нивните деца биле ви инцестна релација според современото видување на поимот инцест. Но, нивниот ген сеуште не бил „извалкан„ од наследената огревовоеност па нивните деца не се сметаат за пород од инцестни родителски релаиции.
Мики пак застрануваш....инцест е инцест, нема современ или стар инцест....и не треси некои прикаски од типот чисти гени...се знае бе дупење мегу крвно сродни што е....и не туку ја тупи!

„...ја батка, кога влегувам у кафич, не го тупам...„ - Тошо Молерот...

Типстер, според тебе, мајката Божја, имала или немала други деца, а?
А и подобро малоумен отколку безумен...

МИКИ , баш не ми е гајле дали имала или немала .. како ќе докажеш дали имала или не ?

за тоа второто се согласувам .

Мајката божја?????????????
Па нели тој е безвремен од секогаш и засекогаш и пред се и сешто, а види ти сега и мајка имал?
Мајка имал некојски обичен човек по име Исус, па ако се земе во предвид дека во тоа време секоја жена способна за раѓање дека имала по еден булук деца, тешко дека оваа била исклучок од тоа.

Аааааа...така било, значи...а јас малоумниот пак, читам таму некое Свето Писмо...за гревота.

"И штом дојде во Својот роден крај, ги поучуваше во нивните синагоги, така што се зачудуваа и зборуваа: „Откаде Му се на Овој оваа мудрост и силни дела? Не е ли Овој син на дрводелецот? Мајка Му не ли се вика Марија, а Неговите браќа:Јаков, Јосиф, Симон и Јуда ? И Неговите сестри не се ли сите со нас?"
(Свето Евангелие по Матеј, 13-то поглавје, стихови 54-56)

Мислам дека овој дел не си го разбрал добро.Јаков, Јосиф, Симон и Јуда се 4 од 12 свети апостоли,а според Библијата сите ние сме браќа и сестри,па така и Матеј ги нарекува негови браќа-христијани.А Марија можеби имала други деца,кој знае,само не се работи за овие :smir:

Аааааа...така било, значи...а јас малоумниот пак, читам таму некое Свето Писмо...за гревота.

Џабе читаш,може некој се напафкал па ја напишал Библијата.Додека не видиш не верувај,а никој и не видел до сега...па за верување ли е?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom