- Член од
- 5 септември 2007
- Мислења
- 3.848
- Поени од реакции
- 960
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- evangelos.blog.mk
А Марија?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Павле не го спомнува безгрешното зачнување затоа што никаде тоа не му било тема на муабет. Павле воопшто не ја спомнал Марија во своите писма, па затоа тој не го спомнал нејзино безгрешно зачнување, ниту пак нејзините грешни зачнувања од нејзиниот сопруг Јосиф.
Едноставно Павле пишувал за возрасниот Христос и за Неговото дело на Голготскиот крст.
А зошто не?!
Ме мислиш дека сум грд!?? ...
... пак го мислела за “забеган“ или “скренат“ и пошла да го прибери дома, да го затворат дома. Зошто така мислела? Не и било убо објаснато кој е син и? Не разбрала точно?
Таа случка има длабоко значение пошто фрла сомнеж на вистиноста на некои делови во евангелијата кои тврдат дека Марија била известена од ангел дека ќе зачне безгрешно и ќе роди месијаА што мислиш ти?
Случајно ли е случена оваа случка, или пак има тука една длабока порака од која би требало нешто да се научиме сите ние ?
поздрав
п.с. Сигурен ли си ти дека Св. Ап. Павле никогаш не го споменал чудесното зачетие ИСУСОВО, само затоа што не се наоѓа во Библијата?
Многу ми е жал!
Немој да жалиш.... не е твоја вина. Така се пишувани светите писма. Ти не ги пишеше.