Дали Љубчо Георгиевски и кажа збогум на политиката?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.100
Веб-сајт
www.kajgana.com
И кажа ли Љубчо Георгиевски збогум на политиката. Своето заминување го најавил синоќа на промоцијата на негова книга во Софија?

Сега кога ја завршувам својата политичка кариера сакам повторно да бидам писател”, изјавил Георгиевски во Софија.

Но нешто го попишмани. Сега тврди, неговата изјава била погрешно пренесена од агенциите, а ќе објаснел кога ќе се врати.
ВМРО Народна прво ја потврди веста, за веднаш потоа јавно да ја демантира.

Според зборовите на Г. Љубчо Георгиевски изјавата е извадена од контекст, тој навистина рекол дека ќе се посвети на поезијата и на литературата, но не на сметка на политиката”, изјаво Весна Јаневска, в.д.претседател на ВМРО-НП. Јаневска не даде даде одговор и дали Георгиевски, кој сеуште важи за неформален лидер на ВМРО Народна, ќе се кандидира за претседател на партијата на престојниот конгрес.
Неофицијално дознаваме дека тој во повеќе разговори со членови од раководството ги убедувал дека нема да истрча на челната позиција.
Дали официјално заминал или не, Георгиевски по изборите во 2006 година како да исчезна од политичката сцена. По подолг период на отсуство пред една недела видно освежен се појави во собраниските клупи, но само да се поздрави со своите колеги.

Ретко се јавува со политички став за некое прашање, а од јавноста сосем се повлече по скандалот со неговиот нов бугарски пасош.

Nema idnina vo politikata za nego ke zavrsi kako GOLUBOVSKI , izrod makedonski.P.S. SNEZE DAJMU NA LJUBCO OTI NI JA EBA DRZAVATA

Редно е да се тргне од партијата ВМРО Народна, бидејќи се додека тој е во таа партија таа нема да биде Нардона туку пробугарска. А читам се вознемириле некои повисоки членови од паријата, епа ако нивната паритја се основа врз идеологијата на само една личност , подобро и да не постои партијата.

Ne mozi da kazi zbogum zatoa so nema so da zanimava.Jas mislam deka misli ako go nema narodot ke zaboraj a toa i pali ponekogas

Мислам дека нема да се откаже од политиката Љубчо. Сега како што слушам сакал емисија на која ќе дебатираат за историски теми, а како пациенти си ги бара Латас и В. Ефтов.

Da mozam bi izvrsil atentat na nego,pa se krstev vo nego be coek- i nemislev deka ova nesto ke go napraj mameto negovo PREDAVNICKO

Љубчо на изборите 2014 ќе биде Претседател на Македонија и тоа ќе победи у прв круг. Он се заеба малку со проценката мислеше за 2009 ама изгледа кога планираше на је знаеше онаа шумадијската ”Порастоше пилци поебоше квачке” или како и да идат падежите де.

Ajde be nek se gubi poskoro od pred oci na narodot...
I jas glasav za nego i go smetav za svoj lider i idol vo del od mojot zivot!
Nejku izliteno da zvuci,ama toj presedanot vo svetski ramki...so bugarskiot pasos...nikogas nema da mu go prostam!
Ejjjjjj...seljo moj solidni....TI bese premier,lider na najgolemata partija vo Makedonija...idol na edno cudo mladi decki :tapp: !
Ako ima peris(sram)...da ja navedne glavata i da fati djade od Makedonija..so koja sto toj,posto gi izdal idealite na koisto se kolnese i povikuvase...nema vise nisto zaednicko!:zlo:

Jakov напиша:
Љубчо на изборите 2014 ќе биде Претседател на Македонија и тоа ќе победи у прв круг. Он се заеба малку со проценката мислеше за 2009 ама изгледа кога планираше на је знаеше онаа шумадијската ”Порастоше пилци поебоше квачке” или како и да идат падежите де.
Otprilika taka.
Uste nema kapitalizam ko sto treba,a cim se napravi ce se baraat korenite.

Дали официјално заминал или не, Георгиевски по изборите во 2006 година како да исчезна од политичката сцена. По подолг период на отсуство пред една недела видно освежен се појави во собраниските клупи, но само да се поздрави со своите колеги.
Човекот се повлече од лични (фамилијарни) причини. Никој не треба да го снајде тоа што го снајде него, али јебига, шит хапенс :toe: . Мислам дека новинарите знаат што е причината и затоа го оставаат намира, а можеби тој самиот си го плаќа новинарскиот рекет. За сега треба да го оставиме човекот во мир...

SE povlece ama za bugarski pasos imase vreme da izvadi izrod makedonski.Da go ostavime vo mir,ama gledas provocira od bugarija...

за вас всичко различно от обштоприетата позиција, е провокација...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom