Дали кога би ви се пружала можност би го уништиле светот?

• Креатор на темата Креатор на темата Господ
  • Време на започнување Време на започнување
Ало.
СВЕТОТ.
Ало.
Не човекот.
СВЕТОТ.
Не земјата. СВЕТОТ.

Знаеш каква промена прави човекот врз светот. Никаква.
Знаеш колку ја боли пичката ѕвездата северница шо Столе месарот сабајле заклал свиња?
Ич.

Да стиснеш копче за да го уништиш светот само затоа што мислиш дека твојата раса е woша е благо речено простаклук.

Човекот убивал... уништувал...
И лавот убива и уништува.

Буквалиста бе.

Под светот подразбира све во, врз и над него, или не?
Значи не мислам само на човекот, туку цел свет како целина. Затоа спомнав еволуција, можеби коќичето ќе еволуира во zebra-lookalike, со 3 глави, 11 нози, и можност да лета. Ама јас нема да сум тука и да го видам тоа, па кај гледате поента? ТИ си мртов, ако ти е важно за некој од Зимбабве, пријавете се кај Ганди летниот камп. Не сакам да звучам како типичен идиот, ама стварно која е поентата што после вас би го оставиле светот? Резервирано место во рајот? Морал? Искрен сум. Јас од љубопитност би, секој со различен став, секоја чест, додека е искрен.

Да убијам 6 и кусур милијарди единки на супериорната раса за китовите да пливаат мирно и петлите да кукурикаат без да се серат дека ќе ги праат супа?
Is that the smartest thing you could think?

Единствена разумна причина за стискање на копчето е личната сатисфакција која на прашањето "зошто" одговара со "ми се може".
Ја ја неам.
Глеам, wot ја има.
И го оправдувам.
Бар ставот му е "Зашо сакам." а не "Знаеш ли колку би бил срцкаст светот кога би немало згwaди да им сметаат на птичките :("

Зашо ми се може и викам на сестра ми кога ја бркам од пред компјутер, а да го уништам светот поради тоа шо ми се може ми делува малку индолентно. Би размислила барем 3-4 пати пред да се одлучам на такво нешто.

Јас примерот го дадов од етичка гледна точка. Нема поента да го уништиш светот ако со него уништиш и се што не е виновно за неговото труење.

Што се однесува до моето мислење, си пишав и погоре, не би го притиснала од проста причина што сум себична и не сакам птичките да пеат а јас да не сум тука.

Eтика?
Морал?
Го глумиш ради други луѓе.
Дома ко си сама се шеташ гола. We both know it.

Пред кого ќе глумиш коа ќе ги уништиш сите?
Затоа. Ко шо кажав. Единствена разумна констатација е "Зашо ми се може." зашо коа нема никој и ништо, етика и морал барај во дебар, во село бањиште, кај бањите таму горе, колку можеш толку можеш од твојат попруга...

Буквалиста бе.

Под светот подразбира све во, врз и над него, или не?
Значи не мислам само на човекот, туку цел свет како целина. Затоа спомнав еволуција, можеби коќичето ќе еволуира во zebra-lookalike, со 3 глави, 11 нози, и можност да лета. Ама јас нема да сум тука и да го видам тоа, па кај гледате поента? ТИ си мртов, ако ти е важно за некој од Зимбабве, пријавете се кај Ганди летниот камп. Не сакам да звучам како типичен идиот, ама стварно која е поентата што после вас би го оставиле светот? Резервирано место во рајот? Морал? Искрен сум. Јас од љубопитност би, секој со различен став, секоја чест, додека е искрен.

Ок сето тоа, ама ти го имаш копчето сега. Не си го купил од продавница па да си го чуваш за утре или за кога че имаш емо момент у животот. Имаш задача сега да одлучиш дали ќе ставиш крај на се или пак ќе го оставиш шоуто да продолжи.

И што ако ден после твоето притискање на копчето измислат еликсир на младоста или нешто.Што тогаш?

Eтика?
Морал?
Го глумиш ради други луѓе.
Дома ко си сама се шеташ гола. We both know it.

Пред кого ќе глумиш коа ќе ги уништиш сите?
Затоа. Ко шо кажав. Единствена разумна констатација е "Зашо ми се може." зашо коа нема никој и ништо, етика и морал барај во дебар, во село бањиште, кај бањите таму горе, колку можеш толку можеш од твојат попруга...
Again...јас реков дека јас не би го притиснала поради тоа шо сакам да си го спасам задникот а не поради етика. Етиката ја спомнав само како разумно решение, зошто би требало да се уништи човекот, пошто е факт дека сме напаст.
and stop spying on me you perverse.

Again...јас реков дека јас не би го притиснала поради тоа шо сакам да си го спасам задникот а не поради етика. Етиката ја спомнав само како разумно решение, зошто би требало да се уништи човекот, пошто е факт дека сме напаст.

wot says:
Етиката ја спомнав само како разумно решение
razum spomnuva
:pos:

И што ако ден после твоето притискање на копчето измислат еликсир на младоста или нешто.Што тогаш?

HOW DOES THAT EVEN MAKE SENCE!?

Ок, спијам, поентата ми беше дека со притискањето на копчето ја уништува и најмалата шанса да промени нешто. Све у к*рац..
Еве да речеме дека е измислен и дека наредниот ден треба да се објави епохалното откритие а wot го притиска копчето ден пред да се објави и ние ке умреме а нема ни да знаеме дека сме можеле да бидеме вечно млади. А јас баш сакам тоа.

--- надополнето ---

wot says:
Етиката ја спомнав само како разумно решение
razum spomnuva

:back:

Ова више поштуем :)
Со ова више се слагам :)
Мада, GoD.HateUSaLL не е GoD.HateUSaLL ако не те потсети дека од коа ќе го стиснеш копчето ќе си мртов, така да, нема да знаеш што утре требало да се деси, нит за тоа ил за било шо ќе се каеш. Пошо си пепел.

Така да, дали ќе го стиснеш ил не, зависи од моментално расположење дал сакаш или несакаш :)
Стискање на копчето ќе ги уништи решенијата заедно со проблемите.
Не стискање на копчето ќе ја продолжи спонтаноста која тебе воопшто нема да те засега затоа што нема да бидеш дел од неа, туку два метра под земја.
Или во рајот.
Ил пеколот.
Зависи во шо веруваш, шо преферираш...

Jaс уништивам од себичност, штом нема да сум во можност да видам што како ќе се одвива, итн. Стискам копчето.

Но Блекаут ме предомисли, дека уште имало смисла за хумор во човештвото. Уште да успее да се насмее на своја сметка, и одма мењам став.

И што ако ден после твоето притискање на копчето измислат еликсир на младоста или нешто. Што тогаш?

Сеопшто земено и целосно делумно* светот е тргнат у курац и така, немат потреба од дугмиња и слични срања. Убо рече еден шофер пред извесно време, за овој народ требит само шест дена бензин да врнит и на седмиот ден гром да лупнит. Ионака не сме некој кур фактор па воопшто да размислуваме дали некој вредит да живејт или не.

*во контекст на муабетот за ден после уништување и еликсир. :tv:

До колку би имал можност, би поднел неотповиклива оставка на таа функција... јас светот суште го разбирам како поле за културен натпревар меѓу народите... и покрај горката реалност. Едноставно не уживам во екстремни спортови.

Fuck Yeah. Би го рокнал, ич око нема да ми трепне, со насмевка ко на џокерот и со испринтан лист од сарказмот на копиљаците над мене ќе го дочекам крајот. Пошто не е фер некои на форум да бидат толку среќни и да се забавуваат, а оние кутри нивни врсници да се забавуваат некаде со пријатели во реалноста. А јас, како судија на мечот во кој ферплејот очигледно си заминал ќе морам да го притиснам копчето и да ставам крај на патилата на тие страдалници по македонските гори и езера чија насмевка се слуша преку две села но ете, ја немаат можноста да кењаат по форуми...

Сериозно, би го притиснал. Чисто од револт дека не ми се допаѓа како се поставени работите. Не ми се допаѓа едноставно. Ми ја даваш шансата да бидам судија и џелат, судиско убедување... догледање.

Fuck Yeah. Би го рокнал, ич око нема да ми трепне, со насмевка ко на џокерот и со испринтан лист од сарказмот на копиљаците над мене ќе го дочекам крајот. Пошто не е фер некои на форум да бидат толку среќни и да се забавуваат, а оние кутри нивни врсници да се забавуваат некаде со пријатели во реалноста. А јас, како судија на мечот во кој ферплејот очигледно си заминал ќе морам да го притиснам копчето и да ставам крај на патилата на тие страдалници по македонските гори и езера чија насмевка се слуша преку две села но ете, ја немаат можноста да кењаат по форуми...

Сериозно, би го притиснал. Чисто од револт дека не ми се допаѓа како се поставени работите. Не ми се допаѓа едноставно. Ми ја даваш шансата да бидам судија и џелат, судиско убедување... догледање.

Со истата намера и алкаедовци го стискаат копчето во толпа страдалници, само што касно сфаќаат дека стиснале погрешно копче... сепак мислам дека не си искрен во своите намери :)

Незнам, би седел и размислувал до копчето вечно. До крајот на светот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom