Дали ќе се вакцинирате против коронавирус?

Дали би се вакцинирале против корона вирусот?

• Вкупно гласачи
    301
Гласав за не знам но повеќе влечам накај не од причини што е пребрзо направена и недоволно тестирана и друго не спаѓам во ризични групи, само се надевам дека таквата одлука нема да ме опструира во одредени полиња со оглед на тоа дека сакам да се селам од државава.

Да умираат сите како покосени околу мене тогаш да, ама вака со многу мал ризик и прележано еднаш не.....само копилињава да не бараат за преку граница. Ќе го фалсификувам некако и ќе дадам некое евро ама не се вакцинирам....од проста причина.
Прават вирус со одредена намена кој и не е толку смртоносен за сите и ти даваат после вакцина истите што го направиле, немој не ме јеби работава.

Да умираат сите како покосени околу мене тогаш да, ама вака со многу мал ризик и прележано еднаш не.....само копилињава да не бараат за преку граница. Ќе го фалсификувам некако и ќе дадам некое евро ама не се вакцинирам....од проста причина.
Прават вирус со одредена намена кој и не е толку смртоносен за сите и ти даваат после вакцина истите што го направиле, немој не ме јеби работава.
Можда е најдобро да направат некои со поголема смртност, па да извадат вакцина, па глупите да продолжат со теории на заговор и да не се вакцинираат, па да ги исчистат барем нив од планетава?

И онака таргет група им се тие што сакаат да се вакцинираат, нели...

Можда е најдобро да направат некои со поголема смртност, па да извадат вакцина, па глупите да продолжат со теории на заговор и да не се вакцинираат, па да ги исчистат барем нив од планетава?

И онака таргет група им се тие што сакаат да се вакцинираат, нели...
Ја викам глупи се тие што веруваат дека вирусов е настанат мутирајки....идиоти. :)

Абе (на анти ваксерите) ќе ви стават ограничување да не можете да мрднете од земјава ако не сте вакцинирани, ќе изгубите одредени привилегии во Македонија и знаете ли како ќе се вакцинирате? Како попчиња, први ќе сте у ред.

Ја викам глупи се тие што веруваат дека вирусов е настанат мутирајки....идиоти. :)
Види, за тоа како настанал вирусот ниту во моментов има конкретни податоци, ниту пак некогаш ќе се дознае. Затоа и сметам дека е нерелеватно да се дискутира за хипотетички ситуации или теории на заговор. Затоа, не можам да оформам мислење дали се глупи или не тие што веруваат дека вирусот настанал мутирајќи или пак тие што веруваат дека е настанат во лабораторија.

Глупи се: анти-ваксерите, оние што не и веруваат на науката, оние што веруваат во фејк-њуз сајтови и оние што немаат капацитет да направат сопствена проценка, а споделуваат фејк-њуз приказни со теории на заговор - само затоа што на нив им звучат интересно.

Глупи се: анти-ваксерите, оние што не и веруваат на науката, оние што веруваат во фејк-њуз сајтови и оние што немаат капацитет да направат сопствена проценка, а споделуваат фејк-њуз приказни со теории на заговор - само затоа што на нив им звучат интересно.
Која наука? :)
Тоа што е врвот во науката обичен смртник после 50 год ќе го види објавено негде ако има среќа, никој не ти дава да знаеш повеќе од ова ѓубре што го сервираат затоа што е воена тајна нели.
Све е фејк њуз и глупите антиваксери што го споделуваат и "паметните" поданици што веруваат во науката,а никој појма нема од истата. А теорија на заговор не е толку проста работа, ја не би го употребувал тој термин ако не го разбирам доволно.

Ја не сум анти ваксер генерално, конкретно за оваа вакцина сум скептик, ако е точно дека за претходните вакцини биле потребни години да се произведат логично би било да имам доза на страв дека е пребрзо направена и може да има не знам какви нус ефекти.

130230746_10225404338565863_3092568024034962390_o.jpg

Абе (на анти ваксерите) ќе ви стават ограничување да не можете да мрднете од земјава ако не сте вакцинирани, ќе изгубите одредени привилегии во Македонија и знаете ли како ќе се вакцинирате? Како попчиња, први ќе сте у ред.
Скоро еден другар летна од земјава со лажен тест, беше позитивен на коронава.
Македонија е ова, а во животот кога нешто добиваш нешто и губиш и обратно.....

Увек сум бил про-вакцинација, барем до 2019 год. додека се креваа теории против фармациските куќи за некаков сајд ефект на денешните (познати) вакцини и оние кои ги примаме сите. За нив барем со сигурност можеме да кажеме дека знаеме што примаме и ги знаеме (во најголем процент) сите ефекти и реакции.

Али за оваа сум апла скептик и сум 100% сигурен дека нема да се вакцинирам, барем не во следниве година/две.

Денешнава вакцина е спроведена со комплетно ново, генетски модифицирано „решение“ кое нема ни 6 месеци истражување. Нема доволни резултати и тестови и башка не се пројдени сите анализи на животни (не се пројдени ич...). Бог знае какви ефекти може да има пример после година,3,5,10. Не сум од тој тип на луѓе што паѓа у трансеви ама ако сме реални, ова е некако избрзано. Кој сака нека си се вакцинира немам ништо против и не се расправам воопшто, но јас лично нема теорија, бар во моментов.

Да се надоврзам на ова. Баш поради фактот дека и верувам на науката и знам да изгуглам и читнам по некое документче, гледам дека е премногу исфорсирано и агресивно презентирано како 95% сигурна вакцина (зборам за Pfizer), а не е така. Немаат доволно тестови и анализи, не знаеме контра ефекти, не знаеме какво е тоа ново решение со „генетски„ модификации кое никад не им е користено предходно, немаме доволна бројка на тестови на животни... У принцип многу сме далеку од масовно вакцинирање а нема бе ни една година (нема ни пола година реални тестови).

А истово ова, секој нормален биоинженер и микробиолог (кој не зависи од продажба) ќе ти го повтори и образложи многу подобро од мене.

Последно уредено:
Да се надоврзам на ова. Баш поради фактот дека и верувам на науката и знам да изгуглам и читнам по некое документче, гледам дека е премногу исфорсирано и агресивно презентирано како 95% сигурна вакцина (зборам за Pfizer), а не е така. Немаат доволно тестови и анализи, не знаеме контра ефекти, не знаеме какво е тоа ново решение со „генетски„ модификации кое никад не им е користено предходно, немаме доволна бројка на тестови на животни... У принцип многу сме далеку од масовно вакцинирање а нема бе ни една година (нема ни пола година реални тестови).

А истово ова, секој нормален биоинженер и микробиолог (кој не зависи од продажба) ќе ти го повтори и образложи многу подобро од мене.
Мислам дека Pfizer ја измисли вијаграта. Ако таа може мртвите да ги крева, зошто сега да се сомневаме дека нивната вакцина не ќе е добра?
:pos:

Мислам дека Pfizer ја измисли вијаграта. Ако таа може мртвите да ги крева, зошто сега да се сомневаме дека нивната вакцина не ќе е добра?
:pos:
И вакцината ќе го дига............
имунитетот

Ne site sho odbivaat da ja zemat vakcinata se anti vakseri.
Covid ne e tetanus, ili tuberkuloza, ili sipanica so skoro nevozmozni shansi za oporavuvanje.

Nema potreba poradi 20% od naselenieto da se zrtvuvame site drugi. Toj sho ima potreba neka se vakcinira.
Ako do 40 godini ne znaes dali imas komorbiditeti, opsto ne samo za kovid, ne znam sho da ti kazam, opraj se.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom