Дали кажувате во ГР дека сте од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата corpz
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш не сум бил таму, а и никогаш во живот немам сретнато грк, и не ни сакам, а уште повеќе гркоман.

А...ке забораевев:

TpH_Bo_OkO напиша:
Не бе нема проблем, во Грција те частат на секоја страна од што им е мерак

Тепаат ако не кажеш дека си од Македонија.

Koga aplicirate za viza na mestoto kade sto se zapisuva nacionalnost sto pisuvate ?

a n g e l c e напиша:
а заборавив да кажам дека кога бев на гробот на александар македонски

off topic: A kaj e grobot na Aleksandar? Go najde? :vozbud:

Имам бидено во Грција, ама никој не ме праша од каде сум. А што ги тркалам јас си дрндавме македонски секаде. Па ако има некој нешто да праша нека праша. Инаку Македонија е Македонија за сите. Само прашање на време е кога тоа ке го прифатат!

Од моментот кога Грција почна да води негативна политика кон Македонија, немам стапнато таму и бојкотирам се што е нивно. Интересно е што многу луѓе што ги познавам почнаа да го практикуват овој систем. Многу пати сум бил во нивно друштво и во ниту еден момент не сум дозволил да почнат со провокации. Но можеби имам среќа зошто луѓето кои работат во култура се поотворени и либерални.

Ич не ги разбирам луѓето што одат во Грција. Особено оние бивши мои колеги и колешки во Мобимак, кои понеделник сабајле збореа, еве тркнав викендов до Солун, на едно кафе и шопинг.
Леле како ги гледав гадно, остај што ги мразам понделниците во принцип, уште нив раскокодакани да ги трпам.

Абе единствена причина за да се „претрча” до Солуна града, е ради ИКЕА, и мислам дека ИКЕА редно време е да отвори Кај нас експозитура, и онака сите мебел во икеа ќе купуваат, и богати и сиромашни, пошто е релативно евтин. А се исплати една ИКЕА на 2 милиони.

Bacillus gagous напиша:
Абе единствена причина за да се „претрча” до Солуна града, е ради ИКЕА, и мислам дека ИКЕА редно време е да отвори Кај нас експозитура, и онака сите мебел во икеа ќе купуваат, и богати и сиромашни, пошто е релативно евтин. А се исплати една ИКЕА на 2 милиони.

а гиро ќе касниш?

Неколку пати сум бил во Грција и најискрено сум немал посебни проблеми околу тоа од кај сум, имам прилично доста роднини таму млади стари постари МАКЕДОНЦИ тие постарите нормално. И имам правено муабет со помладите одприлика моја возраст и баш околу оваа фама со името, еве што ми викаат „Искрено ама баш ИЧ УВО НЕ МИ ЧУЕ ДАЛИ ЌЕ БИДЕ МАКЕДОНИЈА, ФИРОМ, СКОПЈЕ... кој што сака нека си вика јас незнам и не ме интересира ти братучед ако кажеш дека си од Скопје ќе бидеш од Скопје, ако кажеш Македонија, Македонија. Е сега има некои уште затуцани кретени=националисти кои се маваат во гради одат во Македонија и таму ќутат не кажуваат ни А. Додека нема војна сеедно ми е„
зборови на мој 2 братучед со кој се имав видено прв пат во животот, и кој си кажува дека е грк а и е. По продавници никогаш сме немале проблеми, барем Костур или Воден. Жално е за оние кои што се кријат кога шепкаат на македонски јазик, останати таму да не ги чујат.

sum bil mnogu pati i nikogas ne sum imal problemi .... se ima slucuvano nekoj sto bil so mene da zboruva angliski za da mozat da se razberat ... a dodeka jas tamu nemam kazano eden zbor na angliski ( osven koga e neizbezno ) ... ednas se sluci nekoe nedorazbiranje megutoa zaradi zanimajneto na doticnata licnost i negovata intelegencija ne ja svativ seriozno

Кај тоа Ѓупците во Грција не сум бил никогаш во животот ( иако имам 34 години )...е сега,сум бил преку 100 пати во Егејска Македонија...Лерин,Воден,Костур,Кавала и нормално во Солун...до пред 1991 редовно одев по неколку пати во годината во Егејска Македонија,а после 1991 сум бил само еднаш во Солун и тоа на концертот на U2 во 1997...одтогаш ниту сум бил ниту планирам да одам во таа смрдена држава и баш ме чуди како воопшто одите таму и ги полните со пари тоа Ѓупците грчки

insomniac напиша:
а гиро ќе касниш?

Сум бил 6 пати во турција на одмор, донер кебап имам и те како јадено, а разликата помеѓу гиро и донер ќебап е то што едното е со јагнешко другото со свинско, така да гиро ми е толку изживеана работа што на тоа не ни мислам.

Jas sum bila vo Grcija dva pati i sekogas koga ke me prasaa gordo si odgovarav deka sum od Makedonija,a ako tie imaat problem so toa,tie neka si ja cepat glavata,sto mi e mene gajle.
A imav edna situacija so Grci koi bea dojdeni na odmor vo Ohrid i me prasaa dali nie imame nesto protiv Grcite kako narod.Normalno deka gi spustiv ,malce na zemja,ama ne sakav da preteram zatoa sto bea mnogu postari od mene.Tie posle mojot komentar rekoa,ako imate nesto protiv Grcite,mnogu gresite zatoa sto ako ne bevme nie vie nemase da postoite ili nesto vo toj smisol.Pa,ocigledno e deka nemaat pojma,ucat nekoja istorija koi sami si ja izmislile i nema vrska so zivotot.Nema potreba da pagame na nivno nivo i da gi ubeduvame deka nie sme mnogu pogore od niv,tie go znaat toa i zatoa si nabivaat kompleksi na pvisoka vrednost.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom