Атеист
Дежурен Шаман
Многу грешиш, тоа не е атеист.јас знам што е Атеист , човек кој знае дека нема Бог или грешам
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу грешиш, тоа не е атеист.јас знам што е Атеист , човек кој знае дека нема Бог или грешам
Abe me vlecish za zbor....pa neli vie ateistite znaete...ne veruvate..Никогаш не сум рекол дека знам, тоа другар ти над тебе такозвани Гурџо тврди дека знае. А и ти богами не си далеку од тоа тврдење.
Pazi....spremen e na zamka...edvaj ceka nekoj da mu dade defenicija za ateist.....a toj veruva vo nirvanaјас знам што е Атеист , човек кој знае дека нема Бог или грешам
hepta,...ako jogate ne e religija, zoshto budistite, pa i patanjali ja upotrebuvale za da dojdat do nirvanata?,,,,,
hepta,...ako jogate ne e religija, zoshto budistite, pa i patanjali ja upotrebuvale za da dojdat do nirvanata?
човек кој верува во концептот не-богМногу грешиш, тоа не е атеист.
и будисте и патанџани бил религиозниСо прашањево сам си одговори знаеш... ајде прочитај го уште еднаш, еве на кирилица:
АКО ЈОГАТА НЕ Е РЕЛИГИЈА, ЗОШТО БУДИСТИТЕ, ПА И ПАТАНЏАЛИ ЈА УПОТРЕБУВАЛЕ ЗА ДА ДОЈДАТ ДО НИРВАНА?
Разгледај го добро прашањево и заборави за момент на твоето тврдење дека јогата е религија и сам ќе дојдеш до одговор.
Eve pak na latinica....ili da ti crtam sakash....Со прашањево сам си одговори знаеш... ајде прочитај го уште еднаш, еве на кирилица:
АКО ЈОГАТА НЕ Е РЕЛИГИЈА, ЗОШТО БУДИСТИТЕ, ПА И ПАТАНЏАЛИ ЈА УПОТРЕБУВАЛЕ ЗА ДА ДОЈДАТ ДО НИРВАНА?
Разгледај го добро прашањево и заборави за момент на твоето тврдење дека јогата е религија и сам ќе дојдеш до одговор.
Зошто ме гњавиш всушност?Eve pak na latinica....ili da ti crtam sakash....
molitvata religija li e.....za da ja svatish poentata.....
Јок, Guess Again...човек кој верува во концептот не-бог
Знам, сите патлиџани се религиозни. веруваат во црвената бојачовек кој верува во концептот не-бог
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 22:46 ---
и будисте и патанџани бил религиозни
Ne go upotrebuvaj zborot VERUVA...човек кој верува во концептот не-бог
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 22:46 ---
и будисте и патанџани бил религиозни
Ne trolaj....podvitkaj si ja opashkata i na spienje......heheheЗнам, сите патлиџани се религиозни. веруваат во црвената боја![]()
Оф леле мори мајко, побрзо од чорапи менуваш ставови. Ти беше тој што тврдеше дека знае, гледам дека ти појма си немал од ништо.Ne go upotrebuvaj zborot VERUVAM...
tie ne veruvaat,samo znaat...a sega, toa shto malku znaat toa e drug problem
Будизмот не е религија. Во будизмот не се среќава верување во бог. Информирај се.Eve edno prashanje na koe shto poslednive nekolku dena se diskutirashe na temata religija, i imashe dosta sprotivni gledishta. Postoeja tvdenje deka yogata e samo disciplina, a jas bev eden od tie shto tvrdea deka e religija. Vo budizmot osnovna praksa se yogata i meditacijata, pa spored mene ne mozat da se odvojat ovie dve disciplina od religijata. Kako shto hristijanite i muslimanite ja imaat molitvata,taka i budistite ja imaat yogata i meditacijata
Patanjali, prviot covek shto uspeal da ja objasni yogata, tvrdi deka toa e disciplina, i dava tocni patokazi kako i shto da se praktikuva za da se postigne nekoj povisok stepen kaj covekot.Duri ja sveduva yogata na matematika, vo smisol na toa deka ako gi sledish negovite instrukcii i ja praktikuvash, rezultatot e neminoven.
Vo ovoj konteks ke go citiram Osho: "Yogata e nauka za dushata"!
Po mene se shto e povrzano so dushata e religija.
Pa da de...jas znam deka BOG postoi...a sega i toa li da ti objasnuvam...moj koncept za BOG....teshko ke me svatish...Оф леле мори мајко, побрзо од чорапи менуваш ставови. Ти беше тој што тврдеше дека знае, гледам дека ти појма си немал од ништо.
еден учител на јога(ќе знаеш кој ако си читал) го прашале дали јогата е за Атеисти, тој одоворил јогата не е за атеисти, тие веќе ја одбрале својата сранаЈок, Guess Again...
Ne e religija budizmot.....i mi velish jas da se informiram...Будизмот не е религија. Во будизмот не се среќава верување во бог. Информирај се.
Јогата не е религија.