Дали јогата е религија?

• Креатор на темата Креатор на темата Gurdjieff
  • Време на започнување Време на започнување

Dali yogata e religija?

• Вкупно гласачи
    98
Знаеш ли Буда кога доживеал самади?
Еве ќе кажам.....може и да си слушнал.
Кога се откажал од сите пракси, прегладнет и разочаран тоталка од се'.
Bodi...ne mora se da im kazesh..taka ke naucat
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 21:53 ---
Кој избегнува прашање се гледа. Веќе видовме
И со 100 ка фонт да го напишеш, нема да добиеш друг одговор од тој што ти е даден, 1000 пати ти е поставено прашањето што е атеист според тебе.Не одговори ни што е религија
За Нирваната исто ти кажав дека не верувам, туку работам.

Според Шри Чинмој и медитацијата е религија, и сега што праиме? Значи верник си? Атеист си? Што си?

Кој дел од јогата тебе ти е религија? Медитацијата? Пранајамата? Асаните?
И уште нешто ќе те прашам. За што ти медитираш? Со која цел? Не мораш ми одговориш, одговори си сам себе си. За да не трескаш глупости по форумов.
Aj sega kazi mi zoshto rabotish na nirvanata....dali znaesh ili veruvash vo nea....abe da se skinesh od sme od ova ateistite
I da ...i meditacija e religija....aj sega i toa da ti objasnam

Ауу колку било интересно,, само што си доов од медитирање , ладно на водно мајке ми.
Туку што испадна работава, ќе кршиме и камења каде и да е за да се свеснеме ко шо глеам, а мож и плугови ќе влечеме никад се незна. Практики има со лопата да ги ринеш
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 22:01 ---
Абе ќути си и смеј се, атеист еден.
религиозен и ти ли си бе ? ауу
знаеш еден човек(нема да го откријам името,ако си читал ќе знаеш) кој практикувал јога , а подоцна нели медитација го прашале дали постои Бог. Да рекол. Му рекле докажи Атеистиве(вистинските атеисти не оние квази ко тебе) и тој вели ЈАС ЗНАМ ТОА Е ДОВОЛНО.
поздрав

Ауу колку било интересно,, само што си доов од медитирање , ладно на водно мајке ми.
Туку што испадна работава, ќе кршиме и камења каде и да е за да се свеснеме ко шо глеам, а мож и плугови ќе влечеме никад се незна. Практики има со лопата да ги ринеш
Aj sega kazi mi ,ako si bil na vodno da meditirash.....
zoshto pticite peat.....ili si go slusnal mirisot na trevata kako raste...

религиозен и ти ли си бе ? ауу
знаеш еден човек(нема да го откријам името,ако си читал ќе знаеш) кој практикувал јога , а подоцна нели медитација го прашале дали постои Бог. Да рекол. Му рекле докажи Атеистиве(вистинските атеисти не оние квази ко тебе) и тој вели ЈАС ЗНАМ ТОА Е ДОВОЛНО.
поздрав
Никако да добијам одговор од вас квази-вернициве што е тоа атеизам, т.е. што си замислуваат дека е атеизам.

Никако да добијам одговор од вас квази-вернициве што е тоа атеизам, т.е. што си замислуваат дека е атеизам.
I nie nikako da dobie odgovor od tebe shto e toa nirvanata...vo shto ti veruvash

На прашање со прашање не се одговара, така мене ме научиле.
I mene me naucija prvo da odgovoram na postavenoto prashanje, a potoa da postavuvam drugo...
Ti go imam postaveno od pred edna sedmica ama nikako da odgovorish...

I mene me naucija prvo da odgovoram na postavenoto prashanje, a potoa da postavuvam drugo...
Ti go imam postaveno od pred edna sedmica ama nikako da odgovorish...
Пред еден месец ти е поставено, провери да не ти барам јас.

Ma jas potpolno te svakam...teshko ti e da razberesh deka ima religiozni shto se nadvor od site tvoi merki za religija, a shto e najstrashno ne se deklariraat kako ateisti. Probaj da ja ostavish nastrana tvojata logika, i da pokushash da razbersh shto kazuvame.

. зошто не работат/практикуваат а го добиват она што им треба. Тие ЗНААТ.
Никогаш не сум рекол дека знам, тоа другар ти над тебе такозвани Гурџо тврди дека знае. А и ти богами не си далеку од тоа тврдење.

јас знам што е Атеист , човек кој знае дека нема Бог или грешам
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 22:24 ---
Никогаш не сум рекол дека знам, тоа другар ти над тебе такозвани Гурџо тврди дека знае. А и ти богами не си далеку од тоа тврдење.
ти птица си:pos:

Пред еден месец ти е поставено, провери да не ти барам јас.
Eve jas ke ti kazam..ne si bil pri svest....jas te prashav za nirvanata a ti go izmeni tvojot post pred moeto prashanje i mi go postavi prashanjeto....i sega sakash da mi dokazesh deka ne e taka ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom