Дали Исус крштеваше?

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
..највероватно..

И што да правиме сега?

....Да, Лет3, богу мој....:cuc:

Аман бе ти како одма си создаваш божества и идоли.
Што е причината што така лесно потпаѓаш под влијанија на секој кој е бистар паметен интелигентен начитан и образован?

А во православната Црква, еден од основните услови да се биде нејзин член, е потребата од немање доверба во своето мислење.

Цитат:
Јас ве крштавам во вода за покајание; но Оној, Кој доаѓа по мене е посилен од мене, Кому јас не сум достоен да Му ги понесам обувките. Тој ќе ве крсти во Светиот Дух и оган.

Тоа е тоа, учителот ја буди верата во ученикот но ништо без повратна реакција. Твојата верата те спаси!

Што е причината што така лесно потпаѓаш под влијанија на секој кој е бистар паметен интелигентен начитан и образован?

А што, па ти веќе помисли дека веќе потпаднав под твое влијание? Не за....ај...

А за то „...интелигенцијата, начитаноста и образованоста..„, немам коментар. Очигледно дека то интелигенцијата никако самата од себе неќе да ти каже кој е/бил Кифа, а? Чудна некоја интелигенција...

А што, па ти веќе помисли дека веќе потпаднав под твое влијание? Не за....ај...

А за то „...интелигенцијата, начитаноста и образованоста..„, немам коментар. Очигледно дека то интелигенцијата никако самата од себе неќе да ти каже кој е/бил Кифа, а? Чудна некоја интелигенција...

Кој е Кифа?

Ајмо форумџии, еве го прашањето на денот: кој е/бил Кифа?

Ефесјани:3:19 и да ја познаете Христовата љубов, која го надминува знаењето; за да се исполните во целата Божја полнота.
1 Коринтјани:13:8 Љубовта никогаш не престанува: А другите дарби : ако се пророштва - ќе се отстранат; јазици - ќе замолкнат; ако е знаење - ќе исчезне.
Римјаните: 12:16 Бидете едномислени едни кон други! Не стремете се кон високи нешта, туку држете се за скромните! Не сметајте се сами себеси мудри!

Ајмо форумџии, еве го прашањето на денот: кој е/бил Кифа?

Да ја извадам темава.
За Петар знаеме дека крштевал.
Каква врска има Петар со тоа дали Исуса крштевал?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom