Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
Imam odbıvnost sprema zabolekarıte ...ılı sprema masınıte hıhıhıhhıhı ama redovno odam ı zatoa ne me bolı

imam mnoogu golem strav od zabolekar iako ne bi trebalo ama toa e toa,i pokraj golemiot strav odam na zabolekar

Редовна сум на прегледите на стоматолог, дури и на забите како да им е страв да се расипат :pos2:
Не ми се случило да ме боли заб до сега... Или не, ми се случило ама кога паднав по скали и ги скршив...:nesum:

Не бе, каков страв. Што знам, можеби затоа што татко ми е доктор и како мала имам одено во државна, онака... дома често си играв докторка:pipi: И како мала стоматологот ми пишуваше петки на рачето:smir: Па никогаш не сум имала страв да влезам во ординација:pipi:

Иако мајка ми е стоматолог специјалист и сум старо магаре уште ми е језа од ординациите, ептен ми е језа од тоа машините дување воздух кога дуваат на скршен или отворен заб, тоа ми е огромна болка и нормално турбините :) Повеќе ми е фрка кога идам на стоматолог него кога сум идел за скршеници на коски па и операции на истите :) Aли пак по потреба идам али скоро ич немам проблеми со забите (среќа)... Општо имам ептен фобија од заби и од кршење и проблеми со нив и среќа сега за сега ништо сериозно не сум имал :)

Не ми е страв да ми вадат заб ама да ми прават едноставно со таа машинката коа ќе почне да ти го стурга забот језиво е :).

Како мал имав страв од заболекари ,но сега веќе не.
Доколку почуствувам дека некој заб макар и најмалку ме боли веднаш одам на заболекар додека е со време да се реши проблемот зашто после може да биде полошо.

Како мал имав страв од заболекари ,но сега веќе не.
Доколку почуствувам дека некој заб макар и најмалку ме боли веднаш одам на заболекар додека е со време да се реши проблемот зашто после може да биде полошо.

Дефинитивно! На почеток ептен помалце ќе има работа и ептен малку ќе боли, ако го оставиш едно ќе трпиш боката од кариесот или што и да имаш и нема да можеш на раат да јадеш, а друго после кога ќе се прави забот ќе треба многу повеќе да се копа == МНОГУ повеќе болка :)

немам многу страв зашто веќе се навикнав на глупите операции на секои 5 месеци.
Ми имаат вадено два здрави заба, две неизлезени осмици и операција на зацементиран заб, така што веќе отрпнав:vozbud:

Јас како помал плачев кога одам на заболекар,сеа само од машинката ме фака страв:)

Не ми е страв од заболекари, никогаш не ми ни било, ама многу ме нервира тоа машинката:tapp:

Како мал ми беше многу здрав затоа не одев на време да ми ги вадат и сеа носам протези..Сеа ама касно е веќе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom