Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
Де бе па и вие, како на колење да одите. Мајка ми и татко ми се стоматолози, а лично јас поминав низ 5 орални операции за 11 месеци. Вас од една обична контрола ви е страв:)

Убаво пофали се.
Инаку стравот ја го добив од лош заболекар инаку сеа ставаат анесетезија и цепај работи колку сакаш.

Обожвам леле колку е јако :vozbud::vozbud:( ко у живот да не сум видел забар ):pos2: :salut:

Јас немам отидено на забар веќе 12 години. Сум имал и имам најздрави заби (пу,пу, да не се урочам)...

Земајќи предвид дека до пред некоја година,,целта во животот ми беше да станам стоматолог,,не можам да кажам дека се плашам од нив..Сега повеќе ја немам таа желба,,но затоа пак ќе бидам дел од тој стоматолошки тим само со друга улога...Искрено,,можам да кажам дека за стравот понекогаш може да допринесе и самиот стоматолог,,ако не си ја знае добро работата..Факт е дека секој успешен стоматолог треба да ги има совладано техниките на одвлекување на вниманието на пациентот како и насочување на истото во друг правец со што ќе си ја олесни работата и сл...Всушност,,нема страв од стоматолог,,туку постои само страв од болката...а за таа да се избегне е потребно само малку внимание на забите секојдневно,,затоа што тие се едни од најважните органи во нашето тело:pipi:

ја прекинав да пијам coca-cola откако пред 10 месеца бев на заболекар

2 саата и 18 минути правење на заб

од тој ден не сум пивнал газиран пијалак , чипс , колачи и крофни :wink:

ама немам страв од забар
иако ме нервира кога ми чепка по забите

Никогаш сум немал страв од заболекари, напротив многу често идам на заболекар на проверки

кога ке отидам на заболекар самиот мирис ме уништува, иначе кога ке помирисам тоа лековите одма ми се превртува стомакот

Немам страв , кога бев мал имав ама сега не

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom