Дали имате исполнет живот и што за вас е исполнет живот ?

Еден старец ми има кажано вака #PassingOnTheExperience :

„Дете , за да успееш во животот

прво треба да имаш здравје :jeeee:
второ , треба да имаш памет :brlav:
3-то, ако имаш здравје и памет , ќе имаш пари :zloo:

4-то, кога ќе имаш пари , ќе најдеш и жена :pipi::smirce:

5-то, кога ќе најдеш жена ,
основај семејство :sekcza:
затоа што семејството е најголемо богатство синко :anco:

тоа е мојата филозофија за животот :motorce:

Е се е добро, само кога ќе основаш семејство животот не завршува, не е толку, има втора епизода :)

Е се е добро, само кога ќе основаш семејство животот не завршува, не е толку, има втора епизода :)

Не реков нигде дека е крај ;)
Ова е основната дефиниција за смислата на животот ,се’ друго е прашање на избор:kluc:

Прави тоа што сакаш да правиш шо ти се прааве тоа безразлика дали е добро дали лошо и ке ти биде убав животот само да знаиш шо праиш како праиш

Да, животот е вреден за да се живее. Човекот како расте и го осознава светот така и си создава цели кои доколку се исполнат целосно го исполнуваат. Човекот си има свои цели и желби, се труди да ги исполни. Еден човек во својот живот доживува успех во работата, во образованието, во љубовта, тој добива свое семејство, ги добива оние работи за кои собирал пари (читај куќа, кола...) и кога ќе ги исполни тие цели се чувствува исполнето и вели дека вреди да се живее.

Вреди да се живее, да се види што животот носи, а човекот треба секогаш да се труди да работи на она кое сака да го добие:)

Има лица,што мислат само тие ќе (треба да) живеат, и нивните се разбира,се да земат,се да имаат,
не мислејќи воопшто на друзи,дека и они-некој треба да живеат, е затоа е добро што е животот за сите временски,
кога не би било така тие би биле вечни.

Да, животот е вреден за да се живее. Човекот како расте и го осознава светот така и си создава цели кои доколку се исполнат целосно го исполнуваат. Човекот си има свои цели и желби, се труди да ги исполни. Еден човек во својот живот доживува успех во работата, во образованието, во љубовта, тој добива свое семејство, ги добива оние работи за кои собирал пари (читај куќа, кола...) и кога ќе ги исполни тие цели се чувствува исполнето и вели дека вреди да се живее.

Вреди да се живее, да се види што животот носи, а човекот треба секогаш да се труди да работи на она кое сака да го добие:)
Секогаш кога ќе ти го видам аватаров,мислам дека се што ти фали за да си среќен е аквариум да скокниш да се изнаиграш и после скали да излезиш и да се исцедиш. Никако не можам да сврзам дека си вистински човек. :)

Дали имам исполнет живот? -Не сосема,има некои работи кои би сакала што побрзо да разрешат бидејќи имаат големо негативно влијание врз мене и некои блиски личности,знам дека кога би се решило сето тоа би можела да успеам да направам повеќе работи во животов,а животов не би бил ваков каков што е :D . За исполнета ќе се сметам тогаш кога ќе успеам да ги достигнам целите кои ги имам поставено и кога ќе ги видам блиските среќни и задоволни од се'.

Јас искрено имам исполнет живот. Преку кур ми е од секојдневните кукања од разни особи, како се нешто им е лошо. Имам двајца родители фала му на Бога живи, здрави и прави, имам исто така жив и здрав брат, имам роднини кои ме сакаат и почитуваат, а и јас нив, не сум богат (материјално) али имам доволно за нормален живот, да покријам месечни трошоци и да не се стискам премногу. Сметам дека тоа ми е доволно, само уште да го завршам шугавиов факултет за кој сум сам крив што го завлеков некоја година плус и да се вработам.

Македонскиот народ има голема маана што само се жали и се нешто му фали. Помалце кукајте и повеќе работете. -Рече Стефан и влезе во кладилница.:kafence:

Имам личност која ме сака и две глувчиња, а со нив не може да не сум исполнет. :love:
Материјално не можам да се пожалам, но уште мајка ми да е здрава и да сум исполнет максимално.

Имам прекрасен живот уште да се вработам и БИНГО. И ДА ЈА ДОПИШАМ КНИГАТА ,,ПРИРАЧНИК ЗА УПОТРБА НА ЕЛЕКТРОНСКА ЦИГАРА" - Се шалам. :)

Баш исполнет немам ама знаат да ме исполнат доста ситни и скоро небитни работи, како на пример денес што случајно дознав дека сум положила еден предмет :) исто така добар муабет со драга личност итн :)

:cautious:Let me tell ya somethin' ..

I'm a perfectionist, you know
what it means? That i'm never going to be happy.
The way to happiness is to be simple and not stupid perfectionist as i am, searching for ideals, unreachable ideals!
I have never ever ever ever ever been satisfied with anything in my life and if others didn't told me that something is good, awesome or excellent i would never thought of that. Excellent?????? Excellent..that word doesn't exist in my world so unreachable. I never say something is excellent..no.
When someone says to me ooh that's perfect, oh thats awesome i think what a little criteria this people have, i don't know to accept compliments.. sooooo stupid!
I' am never satisfied with anything i do, never !
Why??? :'(
On one hand it's ok cuz maybe you are trying to be better and better and better but on the other side you never happy at your heart :( and thats so miserable... i'm searching for perfection, always.
This thing fucked my life.

Исто и јас гла не можам да кренам од тешкотии, ебати живото ебати, како не со родив како син на некој принц од Катар или С.Арабија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom