Дали имате достоинство?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо лошо не гледам јас ова а камоли да го поврзувам со достоинство.Да постоеше такво достоинство какво што сега е претставено секој народ ке си живееше за себе и неколку народи како денес немаше да соработуваат мегусебно.Англичаните ке си идеа само на нивни концерти,Хрватите ке си седеа само на нивно море и немаше да дозволуваат и странски туристи да им се капат во морето итн итн.Што ако се сликал?Мислат тие дека ако се сликаш со србин не е ок,али ако се сликаш со некое друго име од Англија од незнам каде тоа е успех!Абе ајде!Малку нема логика ова.Нормално дека секој би се сликал со некој познат доколку ја следи неговата кариера или пак е негов фан.Истото и јас би го направила и тоа не сметам дека е затоа што немам достоинство.

Прочитај ги мислењата, не само првото, и ќе сфатиш дека си ја утнала поентата.

Ги прочитав сите мислења:smir:И мислам дека одговорот ми е соодветен единствено ако сум забегала во првите редови

Со оглед на тоа дека Олимпијадата уште не почнала, до некаде ми е разбирливо што весниците се занимаваат со такви работи. Од друга страна ако најголема цел во животот му било да ја запознае Ивановиќ, со среќа на натпреварите зашто ќе му треба.

И мене многу ме нервира тоа.

Па и фудбал кога игравме со Чешка, изгубивме со солидна разлика, они трчаа по дресот за Чех, се испоутепаа меѓу себе.

Ме нервира тоа. Премногу.

Плус многу ме нервира тоа “Македонче“. Поомаловажувачки збор - нема!

Преку глава ми е да трчаме по туѓите ѕведи, нашите да не си ги почитуваме.
Едноставно треба да се гордееме со она што сме и нема потреба да креваме паники ако некој се запознал и сликал со Ивановиќ или слично.

Аман, малце треба да се крене духот, бидејќи дефинитивно имаме комплекс на пониска вредност.

Ама никој не се фали со тоа...Проблемот е што од една слика тие направиле како Ристовски да умирал од желба да се запознае со неа,а сигурен сум дека сепак не било до толку...

Ама никој не се фали со тоа...Проблемот е што од една слика тие направиле како Ристовски да умирал од желба да се запознае со неа,а сигурен сум дека сепак не било до толку...
Пишува во весникот дека самиот рекол дека тоа му било најголема желба да ја запознае.

Тоа е стална појава.

Реков прееска и за примерот со Чех, како и оној пат Вардар кога изгубија од Рома, место достоинствено да си се вратат во соблекувалните, они трчаа по дресовите на Тоти, онака баш трчаа, како мали деца.

Најголема желба да ја запознае-ок е сето тоа секој има идоли во животот :toe: не ги оправдувам фудбалерите но тоа е и тие се луѓе но факт е дека неможе Ивановиќ да дојде да се слика со Ристовски нели?

Најголема желба да ја запознае-ок е сето тоа секој има идоли во животот :toe: не ги оправдувам фудбалерите но тоа е и тие се луѓе но факт е дека неможе Ивановиќ да дојде да се слика со Ристовски нели?

А нашите фудбалери прво треба да си го задржат достоинството и професионализмот, зашто во спротивно ќе бидат изложени на потсмев.

Па нема да дојде,ама не мора ни да се прават толкави фами,ко којзнае што да е она.
Тоа е класично самопотценување.

А нашите фудбалери,прво треба да си го задржат достоинството и професионализмот,зашто во спротивно ќе бидат изложени на потсмев.
Можеме вака до утре :pos2: не треба да се верува на се што ќе се напише во весник,искрено ја знам фудбалери кои плаќаат само за да ги има во новини :toe:...како и да е доколку таа му била идол или слично не гледам ништолошо во тоа...не се гради патриотизмот на таков начин јас мислам така...

Не знам баш дали преку овој пример е точно отсликано тоа чуство на инфериорност и подреденост што ни е наметнато уште од памтивек а заштембилено во минатиот систем,чуство што ние така гордо си го носиме,дека се некој е над нас и дека ние му доаѓаме како најнедосносени и неспособни.
Мислам дека ќе помине уште многу многу време додека го скинеме од врат ако воопшто и го скинеме некогаш дотогаш ке си бидеме попознати како Македончиња

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom