Дали имате достоинство?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Лошо, лошо.
А што ако, Лени Барби ве замоли да ги размените дресовите...

Можеме вака до утре :pos2: не треба да се верува на се што ќе се напише во весник,искрено ја знам фудбалери кои плаќаат само за да ги има во новини :toe:...како и да е доколку таа му била идол или слично не гледам ништолошо во тоа...не се гради патриотизмот на таков начин јас мислам така...

Патриотизмот се гради насекаде и во секое време!
Не е проблемот што се сликал со неа, проблемот е што тоа мора ли во сите весници да го има!?
Нека се слика и фотосесии нека прави со неа, но не мора да го има тоа во весници.
Тоа е делот со самопотценувањето.

А тоа со фудбалерите не го пишуваше нигде, јас лично ја гледав утакмицата и тепањето меѓусебе кој да му го земе дресот на Тоти, подоцна на Чех и слично.

Сами од себе правиме кловнови и будали. Никој друг.

Лошо, лошо.
А што ако, Лени Барби ве замоли да ги размените дресовите...

Јове јас не реков да не се разменуваат дресови, тоа е вообичаена рутина да не речам.
Но, не кога ќе изгубиш 6 - 0, да трчаш и да МОЛИШ за дрес.

Патриотизмот се гради насекаде и во секое време!
Не е проблемот што се сликал со неа,проблемот е што тоа мора ли во сите весници да го има!
Нека се слика и фотосесии нека прави со неа,но не мора да го има тоа во весници.
Тоа е делот со самопотценувањето.

А тоа со фудбалерите,не го пишуваше нигде,јас лично ја гледав утакмицата и тепањето меѓусебе кој да му го земе дресот на Тоти,подоцна на Чех и слично.

Сами од себе правиме кловнови и будали.Никој друг.
Сигурен сум дека тој не барал сите весници да се таму :toe: Крејзи не сфаќаш дека тоа се продава без разлика дали сакаш или не...тој има задача да напише нешто јако без разлика дали е точно тоа или не...а не гледам лошо во неговата желба да има слика и со Ивановиќ...кажав погоре доаѓа еве Лени и ти што нема да се сликаш со него зашто он е попознат од тебе или...?

Сигурен сум дека тој не барал сите весници да се таму :toe: Крејзи не сфаќаш дека тоа се продава без разлика дали сакаш или не...тој има задача да напише нешто јако без разлика дали е точно тоа или не...а не гледам лошо во неговата желба да има слика и со Ивановиќ...кажав погоре доаѓа еве Лени и ти што нема да се сликаш со него зашто он е попознат од тебе или...?

Е па тоа ЈАКО е самопотценување.

А јас 10 пати реков дека не е проблемот што типот се сликал со Ивановиќ, ама изгледа не ме читаш ти како што треба.

Проблемот е што се прави ФАМА и се дига ПРАШИНА, ко којзнае што да направил.

Јас и да се сликам со Лени, нема никаква врска, јас не сум јавна личност,а и да бев и да се сликав, немаше да доволам тоа во сите медиуми да го има, а и да го имаше ќе се бунев ако направеа којзнае каков спектакл.

Шала.
Сега ќе се изјаснам на темата.

Тоа што го направил спортистот, е индивидуален потег. Кога наместо со твоите успеси, новинарите ќе се занимаваат со твојот приватен живот, афери, жени, коли или си премногу добар или си толку лош што тоа е единственото нешто кое можат да го напишат за тебе. Ако добро памтам ова е младичот што беше пред скоро време во Ексклузив бидејќи си купил нов скутер, и сега наместо со коли младите девојќи ќе ги заведувал со скутерот. Е така, ич ама баш ич не ме изненадува ваквата статија.

За да имаме за што да пишуваат весниците, треба да имам спортисти од рангот на Иванович и Џокович, а за да ги имаме некој треба да вложи нешто. Прашајте го дечкото со картингот што беше кај Миленко, прашајте го тинејџерот со параглајдерот кој гостуваше во слична емисија. Прашајте ги освојувачите на медали од кои чекаат спортска пензија. И нема врска темава со патриотизмот и со достоинството. Не го разбирам авторот. Достоинството и патриотизам се повредени ако Пандев игра за репрезентација на Бугарија. Прашајте го Деко, Пепе, Каморанези, Амаури(допрва)... тоа е предавство.

Не знам до кога нашиве спортисти ќе шетаат низ светот како екскурзијанти а не како спортисти кои би дале се од себе за да постигнат врвни резулати. Јас проблемот го гледам во тоа што и двајцата се спортисти, значи овој со тоа што отишол да се слика со Ивановиќ го покажал својот непрофесионализам. Тој е таму за да ја претставува Македонија и има можност ако има талент (а не верувам баш) да постине резултати со кои што можеби во иднина и тој ќе стане славен. Така да според мене тој самиот се понижува со тоа што оди да се слика со спортист на друга држава.

Не знам до кога нашиве спортисти ќе шетаат низ светот како екскурзијанти а не како спортисти кои би дале се од себе за да постигнат врвни резулати. Јас проблемот го гледам во тоа што и двајцата се спортисти, значи овој со тоа што отишол да се слика со Ивановиќ го покажал својот непрофесионализам. Тој е таму за да ја претставува Македонија и има можност ако има талент (а не верувам баш) да постине резултати со кои што можеби во иднина и тој ќе стане славен. Така да според мене тој самиот се понижува со тоа што оди да се слика со спортист на друга држава.

Абе чоек зошто е лошо да се слика со пријател спортист и слично. Забрането му е? Ако сака да се слика ќе се слика. Тоа е исто ај сеа том круз дошол сите ќе се сликаат со него. Зошто тогаш не идете да се сликате со тони Михајловски ако е за така. Домашен е.

Абе чоек зошто е лошо да се слика со пријател спортист и слично. Забрането му е? Ако сака да се слика ќе се слика. Тоа е исто ај сеа том круз дошол сите ќе се сликаат со него. Зошто тогаш не идете да се сликате со тони Михајловски ако е за така. Домашен е.

Ама човеку не е до сликањето. Нека се сликаат де,убаво е тоа.

Само да не се преценува другата позната личност, а нашата да се заборави некаде во тој текст.

Поентата е дека ако се сликал, не треба медиумите да направат којзнае каква фама од тоа.

Ана Ивановиќ е ВИП во СВЕТСКИ рамки. Не е "само" спортистка.

И не се само Македонците што сакаат да се сликаат!!! Не е тоа омаловаување!? Федерер се отселил од Олимпиското село дека имало редици пред неговиот камп - илјадници спортисти чекале слика и автограм од него.

Ксенофобија!

Ама човеку не е до сликањето.Нека се сликаат де,убаво е тоа.

Само да не се преценува другата позната личност,а нашата да се заборави некаде во тој текст.

Поентата е дека ако се сликал,не треба медиумите да направат којзнае каква фама од тоа.

Јас застанав во одбрана на спортистот инаку за меиумите ми е гајле пошто како и да е нова македонија не е како порано, а како што видов нивни весник е така да јас само го бранам спортистот.:helou:

Стварно глупаво делува.

Па и двајцата се колеги, спортисти.

Нека се слика со кого сака приватно, но таму ја претставува Македонија на ОЛИМПИЈАДА, а не себе како тениски фан.

Треба почит кон колегите, и тие попопуларните ама без себеси лигавење и омаловажување како да му се остварила животната желба да отиде на ОЛИМПИЈАДА за да се запознае со Ивановиќ.

Меѓутоа уште поголема критика кон уредникот на весникот штом неговата “креативност“ и стручност кон професијата му дозволува да прави вакви испади.

Треба да не информира за текот на Олимпијадата, за нашите резултати и сл. а не со кој се сликале нашиве.

БЕДА!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom