Дали Господ казнува?

• Креатор на темата Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување Време на започнување
бидејки не си христијанин кои вистински ја брани верата

бидејки не си христијанин кои вистински ја брани верата

Ако ти реплицирам сега , ќе ја расипеме темата , гарант !!

Ај , да си збореме зашо , Бог допушта страдање ..

Епа ако казнува ај веќе нека земе нека казни и нека однесе ова све од овде. Кои стоки само шетаат... :tapp:

sami se kaznuvame so mislata deka gospod kaznuva...

sami se kaznuvame so mislata deka gospod kaznuva...

А не гледаме поента. Жесток... и огорчен, се повеќе и повеќе.
Се е до потсвеста, џабе молитва без вистинска намера. Ма каква молитва, тоа е колнење.
Тоа ми беше... лично. :)

Kaznata Bog ja dopusta za da se smirime , zasto ako ne se smirime nisto ne sme napravile, se paga vo voda, smirenieto pred bilo koi e dobrodetel.

Така е Симеон. Од десетте Божји заповеди мислам дека добро сум ја искусил третата со напразното повикување. Дали он ме казнува, ме жесточи уште повеќе, или како што вели abcd... сам се казнувам со тоа што мислам дека он казнува и дека така и треба да биде... уште едно 20-30 години... :)
Ќе ги казни ли САД ако може веќе еднаш се прашувам.
Во секој случај верувам дека само наизглед се случуваат непоправливи неправди и зла во светот, а всушност ништо не е изгубено, тој тоа го знае, ние не.

Kaznata Bog ja dopusta za da se smirime , zasto ako ne se smirime nisto ne sme napravile, se paga vo voda, smirenieto pred bilo koi e dobrodetel.

нема ништо поубаво од смирението,тоа е најпрекрасното и најчистото чувство:sun:.

Ги казнува оние кои прават зло! Порано или подоцна, нема бегање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom