Дали годините се пресудни за пријателство?

не застранувајте на темава... разговараме за другарство помеѓу личности со различни години, не кој кого (не)сФаќа... донт тејк ит п`рсонал :smir:

Мислам дека годините горе долу имаат врска.Не можи некој од 18 год да се дружи со некој од 35.Тој што има 17/18 уште се оформува на некој начин,а тј што има 35 веќе има изградени ставови и сл.Не можи тие да излезат заедно во град,да одат на исти места, итн.Друго е дружењето ако се двајцата на пример од кај 25/30 нагоре,а друго е сега кога еден има 18 а другиот е 10 години поголем.

Jas imam 25 god i se druzam i so 15 godisni i maski i zenski i so 30godisni
Ali kazimi dali so tie mozes da ides vo grad
Odgovorot e ne
A zasto ne,zatoa sto tie pomalite nema da gi pustat bez licna karta.
Znaci drugar e onoj so koj sekade mozes da odis,a prijatel ili poznanik e drugo
Zatoa za pravenje muabet onaka obicen nema razlika,ali za vistinsko drugarstvo i te kako godinite igraat vazna uloga
Pozz

Јас мислам дека не се пресудни годините освен сега ако не се работи за некоја огромна разлика па тогаш би било малце тешко, иначе во други случаи годините воопшто не претставуваат пречка за пријателство.

Како зависи интелИгенцијата? Епа паше, ај дружи се со некој шо е туп, отупен, в крај заостанат, изгубен во времето, некој шо нема способност да сврзи два аслони муабети, некој небистар во памето.

Ај са, создравје.

ахх ме подзамисли јас па си реков имаше одговор на прашањето.Исклочоци секогаш ќе има,и да ги користиш за да се извадиш не е арно.:jaj:

ne bas mislam deka ne se bas presudni no sepak vo odredeni granici a ne 20 godini razlika, razlikata vo godini pomegu edno prijatelstvo ke divede do razmena na poveke iskustva.

ахх ме подзамисли јас па си реков имаше одговор на прашањето.Исклочоци секогаш ќе има,и да ги користиш за да се извадиш не е арно.:jaj:

Шо збораш бре? Шо исклучоци?

За мене искрено немаат никаква улога.Доколку со го имате муабетот,се разбирате,едноставно си одговарате со размислувањата и имате приближно слични сваќања зошто да не??Еве пример јас се знам и со луѓе што се помали од мене 5години и што??Треба да им кажам дечки извинете ама премногу сте мали за мене??Колгегите кај мене на работа сите се постари од мене 10години,луѓе со фамилии па имам искачано со нив по кафани,ресторани и искрено да ви кажам сум си поминувал супер.Така да не бидете толку ограничени,едноставно ако ви одговараат луѓето како карактер и како особи со кој си ја имате комуникацијата ,годините паѓаат во вода барем кај мене е така.

Луѓе, темата е за пријателства, а не за другарства. Ве молам, размислувајте во таа насока, бидејќи ќе ја заклучат на крај. :smir:

за мене воопшто не се битни годините, важност им давам на разбирањето, довербата, дружењето итн ....

Нема некоја точно определена граница на години за пријателство... нормално доколку е ОГРОМНА разликата на години дека нема да успее тоа пријателство али сепак.. тоа и не врши голема улога.. јас се дружам и со постари и со помали од мене и супер ми е... има некои што се 7 одд и размилуваат како да имаат 20 год.. а има и некои 20 год што размилсуваат како забавиште али нема тоа везе... отидов далеку од темата... работата е во тоа како размислуваат луѓето.. доколку има исто мислење или слично .. мислам дека ќе успее пријателството :)

НЕ се пресудни иако секако влијаат бидејќи полесни е да се најдат заеднички теми и разговори со лица на наша возраст.Како и да е имам и постари другари од мене со кои се дружам многу често и годините воопшто не ни пречат на другарството.

Мислам дека тоа не би требало да претставува пречка за пријателство. Некогаш може да се научи и од помлади от тебе, а треба да се учи од постарите. Сето тоа е взаемно. Затоа мислам дека дури е и полезно да се има пријатели на различни возрасти. Различностите се привлекуваат.

Исто според мене годините не се важни за добро пријателство пошо јас имам најдобра другарка(како сестра)која што ме прифатила таков каков што сум помал од неа 3год... е сеа некој викаат 3 год н се разлика ама зависи во кој период од животот...(се сваќаме нели)-ти што го читаш ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom