Пријателе ако сакаш да те едуцирам сега тука,НЕ ТИ РАБОТИ. Кажав јас дека спремам книга за мојата фамилија таму ќе си има и одредени податоци од општа смисла шо нема да бидат поврзани со моите предцеи.Кога ќе биди готова бујрум купи си ја и прочитајси. Бесното нафрлање на податоци е од то шо има многу сега да би застанал да ги пишам сите докази шо ги поседувам и да коментирам по збор два, не само Велигден туку и првомајските празници ќе не одминат. Не сакам да те навредам на никаква основа, зато и ти биди малку чуствителен и не се обидувај даме навредиш, излишно е силењето и мангупирањето тука кога не се знаеме, кога сите сме анонимни, како и шпионите на Тито во тоа време , кои заработувале куќи, станови и одмори на Бриони само заради то шо ќе ги накодошеле луѓето околу дека рекле не ми се бендисва во оваа држава. Кумунизмот и Тито се најлошото шо можеше да ни се деси.
И за крај сакам да ти дам уште еден податок дека: Постоел предлог од Германските власти, од Хитлер, за Македонија да влезе заедно со Германија, за восзврат ќе добие своја независна држава во границите кои на сите ни се познати, дека ќе се спроведе идентична економија и за валута да биде Германската Марка. Овој предлог очи гледно одбиен, тогаш од Ванчо Михајлов, затоа што Комунизмот зема голем размер во Македонија, а неписмените и мрзољубивите луѓе се приклучуваат кон тоа движење, го отврлат Господ и почнуват да верват дека сме настанале од мајмуни кои сега ги нема се потрошиле сите, то е луѓе се напраја (хахахахахаха) и дека кравата се напрајла од ној и сл. тотален хаос. Големи пари од странство и долг од 320 милијарди долари Амерички. Чаушеску кој се сметаше за најголем диктатор и кој бешеубиен од народот, остави долг од 0 долари Американски. Ама добро тој беше диктатор Тито не (хахахахаххаа). То е то, јас не моѓам да го почитувам неговото дело, оти оди контра нас Македонците, а сум и во личен конфликт со чоеко (хахахахаха). Тој ти е класичен пример на манипулант со широката маса на луѓе кои воглавно се неписмени и мислат дека се шо лета се јади. Лудост е да се подржува таков човек, а во иднина нема повеќе да испраќам мислења на оваа тема оти ми задира длабоко во моите чувства и ме нервира.Имаше еден збор народски ВО ТИТО ВРЕМЕТО МУ ДАВАЈА ЕДНА КИФЛА БЛАГА И ЕДНА СОЛЕНА И СИТЕ БЕА ЗАДОВОЛНИ. Апсолутно не ми се исплаќа да се нервирам со темава, така заклучив. Nazi salute