Дали ги криете емоциите?

Zavisi vo kakva situacija i na koj treba da mu se otvoram, ama u posledno vreme ne gi krijam:smir::vozbud:

Многу често зависи од средината во која се наоѓам, и од луѓето кои се околу мене...Но практикувам да се искажувам до крај...ПОточно не кријам емоции кога сум во можност да се растератам од се што е собрано во мене.

Уфф дури и премногу, некогаш ми треба многу време да се отворам, пак зависи за шо станува збор, зависи од ситуацијата и личноста.
И искрено ич ама ич си го некам тој дел од мене, затоа шо поради тоа имам изгубено многу работи, само поради тоа.
И додека го пишам овај пост го читам и потписот на чнм, и да х) со овоа мое криење дефинитивно би требало да пазам, затоа шо не не го сметам за позитивна особина.

Па не ги кријам емоциите воопшто, само многу лошо е кога сум на апатија (кога мислам дека не можам да превземам ништо во врска со проблемот) или на лутина (кога би превзел нешто во врска со проблемот ама на мноогу деструктивен начин).

Кога е неопходно ги кријам затоа што можеби некогаш сум бил бесен(а тоа не мора да значи дека ако одам по улица треба да ги растепам сите пред мене),или кога ми е тешко(сигурно нема да им плачам на комшиите-тастерите),па да ме дознае цело град Скопје дека сум бил тотален лудак.Така да,понекогаш постојат емоции на кои треба да им се стави цврста маска или просто кажано-воздржување барем за кратко на таквите емоции.А овие другиве што се(среќните,љубовните,расположените емоции)зошто би се криеле?Настојувам секогаш да ги истакнам максимално кога биле присутни,затоа што секој човек треба да ги има,а и заслужува.

да премногу ги кријам,не сум таква особа да создадам ситуација во која би ги изразила,тоа многу ретко,нема некоја посебна причина,али можда поради некое сомневање се прикриваат емоциите,како и поради несигурност.....

...Бла бла бла, големи мисли од малиот мозок.
Си кријам фино лепо, од сад па на даље. Дури не дојдам до точка да нема веќе што да скријам, после се` раат ќе е. Уште рокчиња ми фалат! :icon_cool

Да, емотивен сум и многу работи можат да допрат во мене, ама кога треба да ги скријам емоциите ги кријам, али кога нешто не се издржува јеби га тогаш сум :vozbud:

Ги кријам секогаш и добар сум во тоа, единствено гордоста не ја кријам...

Значит колку шо јас не ги кријам ми се чинит никој друг.Се, ама буквално се кажвам...И најчесто то неубо ми се враќат ама таква сум сеа не можам да се сменам.Ак не им кажам на сите шо ќе ги видам не сум жива.

Па ги кријам , само кога сум нервозен неможам да ги контролирам.:pipi:

Некогаш треба да се скријат, но не секогаш. Треба да бидеме искрени но да внимаваме со кој и на кого ги искажуваме емоциите за да не се тупиме послем :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom