Дали ги криете емоциите?

Зависи од кој.
За мене емоции, поготово тмурни се слабости, а слабостите несакам да ги покажам, за да неможе некој да ме повреди уште толку.
Полесно ми е сама да се исплачам одколку да му признаам на некој очи во очи дека ми е тешко.
а кога сум среќна или возбудена, тоа може да се види од мене,светам, нема потреба да го кажам.

Само пред личности шо и верувам и шо знам дека нема да ме повредат со тоа шо ке и го доверам. Иначе ,да...пред сите други да,кријам ги, а и таков тип на личност сум шо тешко може да се искаже...:toe:

Најчесто да,не заслужува секој да знае што чувствувам.Единствени луѓе пред кои покажувам емоции без филтер се оние кои што ми се битни,сите останати добиваат привид.

Да ги кријам и не сакам да ги кријам ама тоа е посилно од мене.Единствено од емоции искажувам лутина...

Можеби не ги кријам, туку поретко ги покажувам. Ако тоа е криење тогаш ги кријам :)

Па не сум некоај претерано емотивна личност сум ама во границите на нормалното. А иначем зависи коај како некогаш ги кријам некогаш не ама најчесто се отворам само пред строго селектирани личности.

Па зависи кога, кои емоции и пред кого. Некогаш многу вешто ги кријам емоциите, ама некогаш не ми успева...ама па и кој ги криеш долго, по некое време не ќе можеш да се исконтролираш и ќе “пукнеш“...
Некогаш знам да “пукнам“ кога не треба, а некогаш кога треба да покажам одредена емоција, знам да се затворам. И тоа многу ме нервира.

Зависи...можам некогаш да откачам и да се отворам ко паун :)

Па зависи кога и каде.Понекогаш успевам да ги скријам,но понекогаш излегуваат сами од мене...

Кога ќе ги спакувам во некоја кутија и ќе им ставам и машна дури,наоѓам слободна фиока и ги пикам,па после ми е тешко да ги пронајдам за да можам да ги поклонам на тој што треба.

Но умеам некогаш од невнимание да не најдам соодветна кутија па за да не барам, ги поклонувам така чисти и само нив ,без затскривање.(оние што ги добиле поклоните,заслужиле)

До сега не сум ги криел а мислам дека доколку би го направил тоа многу би си наштетил од проста причина колку повеке се наталожуваат и остануваат неизразени сакал некел ке дојде момент кога ке ти дојде преку нос и најчесто ке се истуриме на некој кој најмалце заслужил....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom