Дали ги криете емоциите?

Emociite tesko mozam da gi skrijam ama pazam pred kogo gi iskazuvam!Pred drugarkite mozam se da iskazam,gordost,ljubomora,taga....e samo radosta na site im ja kazuvam,sto e mn normalno:pipi: Ne gi krijam emociite za da ne se jadam odvnatre,sepak e polesno koga ke spodelis so nekogo nesto sto ti se slucuva,sekogas spodeluvam se so drugarkite....
P.S Znaete li zosto sluzat drugarkite?!Ako imas los den da im go rasipes i nivniot:pos::pos::pos: Do nekade e vistina ova:pos:

чувствата се тие кои не водат низ животот
колку сме поискрени кон самите себе , толку поубаво живееме

( се однесува на нормална граница )

секогаш ги кријам своите емоции бидејки лугето чекаат на нашите слабости

Емоции? WTF што се тоа емоции:ija:-се зезам.

Нормално дека ги кријам тоа ми е во хороскоп, а исто така по хороскоп сум премногуемоционален што како машко ич не ми се допаѓа ама ајде. Потреаба да ги кријам е нормално за да не ме повредуваат секојдневно.

Ги кријам од луѓето што нема потреба да ги знаат,зашто не сакам да бидам повредена.А и онака тешко искажувам,ама кога ќе почнам...

Ponekogas probam no nekogas ne mozes da gi kontroliras i pustam se da se odviva pocesto. Sepak, luge sme.

Не, но понекогаш и тоа може да се случи,

најчеста искажана емоција од моја страна е агресијата.

зависи од кого и колку се силни емоциите :)

Toa zavisi od situacijata,ponekogas e mnogu korisno da se prikrijat emociite i obratno isto taka.

Во одредени ситуации да,ги кријам,бидејќи мислам дека е така најдобро за мене,а и премногу се плашам од фактот да не бидам повредена.А има и ситуации кога сакам да ги покажам,ама не знам како:kesa::toe:

Sve zavisi od situacijata, pr. so decko so predhodniot sto idev nemozev da gi krijam ednostavno sami izleguvaa od mene, zastomi znacese mnogu i bevme podolgo zaedno, a so decko sho sum pomalku vreme ne gi pokazuvam celosno, se vo svoe vremee.

Никогаш не кријам емоции затоа што сум многу емотивен

Не дека ги кријам ..ама тешко ми е да ги искажам..:helou:
И јас исто.На почеток, со непознати луѓе сум позатворена.Ама напредвам,сега се почесто ги искажвам емоциите:)

Не сум премногу емотивна... и не практикувам да ги искажувам емоциите, посебно не на дечко, а кога станува збор за фамилија или другарки.. кога како... најверојатно само во моменти на милост :toe:... :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom