Дали ги криете емоциите?

Кога бев мала ме дресираа да ги кријам и контролирам емоциите. Мислеа дека така ќе ме заштитат од „лошите луѓе”.
Потоа во осмо двапати ми се случи некој кој мноогу ми се допаѓаше да се пренасочи кон другарка ми оти јас сум била ладна и незаинтересирана.:icon_conf (НЕЕЕ БЕ, ГРЕШКА СИ!!! :tapp:)
И така научив дека
вистината е на средината.

Секогаш глеам да ги скријам,ама ич не успевам у тоа,и многу се НЕРВИРААМ!!Ете глеате.

Neam uopste kontrola vrz bezveznoto smeenje so go praam sekojdnevno. Ama se nadevam deka so vreme ke pocnam MALCE POISE da se kontroliram.

neeee a toa e mojata naaajjjlosa mana.ne znam da skrijam emociii posebno koga ke se zaljubam :tv: :(

Ги кријам многу некогаш и несакајќи.Еден тип на меланхолик

Ги кријам и тоа многу никогаш нема шанси некој да ме осети, многу голема лажга сум за овие работи се разбира во граници

Па, јас ги кријам емоциите, ама зависи од ситуацијата. На пр. кога ке го видам the guy се понашам како да не ми значи ништо, а во себе...
Кога сум среќна тоа сите го забележуваат, за разлика од претходното, ама кога сум тажна, е тогаш никој не знае.

имам многу гордост и свесно ги кријам чувствата за да не покажам слабост (најчесто то се позитивните). А негативните, несакам да им расипувам расположење на другите, а и така побрзо ми минуваат

Кога станува за сериозна работа секогаш се трудам да ја примам со ладна глава, а тоа толку ми успева така да сите околу мене мислат дека 5 пари не давам за ништо. Едноставно мува не ме лази... А некогаш јас си знам како ми е длабоко во мене... Само треба многу за да се покаже надвор.

се трудам иако не ми е лесно. Инаку еноциите ки искажувам исклучиво на блиските ( читај најдобри пријатели, роднини)

да ги кријам но имам и моменти кога ќе мора да ги покажам

Да.Ги криев.И тоа многу успешно. Е арно ама У последно време нешто не ми иде ...:)

зависи колку силни се емоциите, и зависи пред кој ги криеме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom