Дали е сексот ПОТРЕБА ?!

• Креатор на темата Креатор на темата -Sluzbarski-
  • Време на започнување Време на започнување
А за тие што не пушат?
За тие не важи. :)
Сигурно имаш некој ритуал после секс.

Ех да, и ќе заборавев: Дали сте се запрашале зошто пред секс, се соблекуваат взаемно партнерите, а после сексот секој сам си се облекува?

Уште да ми се разјасни каква потреба (искрено дефиницијата не ни пробав да ја разберам без дополнителни информации и разјаснувања) имаат малите машки деца и бебиња да им се случува ерекција...

Уште да ми се разјасни каква потреба (искрено дефиницијата не ни пробав да ја разберам без дополнителни информации и разјаснувања) имаат малите машки деца и бебиња да им се случува ерекција...
Не можам да сфатам дали си ироничен или не. Како и да е, Некој позади кажа, потреба е да се размножуваме, не да уживаме во сексот. Ерекцијата кај децата и бебињата е чиста биологија и доказ дека луѓето сексот мораат да го имаат. Ама исто како храна и вода. Само времетраењето од секс до секс не е толку кратко како кај другите.

Мораш да земеш воздух секои 3 секунди, да трепнеш секои 6 секунди. Да пиеш вода секои 2 часа, да јадеш секои 5 часа, да уринираш исто толку и да спиеш на секои 12 часа. Сексот не се брои во часови, минути или секунди, туку во денови, тоа е единствената разлика.

Нормално, сексот може да се замени со мастурбација, исто како што плескавицата може да биде од соја. :)

Ko ucev menadzment se zacudiv, vo knigata pisese osnovni potrebi na coeko bez koj nemozi da zivee se: hrana, voda, obleka, dom , seks...ama profesorot ko predavase ne go kaza ova poslednoto... ...

Значи какви професори има, не сакат да ја научат младината :D патем наставничката лонг лонг тајм агоу (во петтоо) учевме основни биолошки потреби и имаше таму храна, вода, светлина, топлина, секс итн. итн.

Не можам да сфатам дали си ироничен или не.
не, не бев ироничен туку онака прашав пошто ми текна дека као мали често им се дешаваше...ме збунивте со десетина различни теории и ставови за причината за сексот, дали е нагон, дали е потреба.... не можев некако да го спојам сексот (каде најчесто заради одредени надворешни дразби се активира хормоналниот, нервниот и други системи со завршница вршење на чин на секс) како задоволство со ерекцијата на децата.

Најверојатно постои психолошки и биолошки момент со целиот тој секс па не знам дали може да се нарече само потреба или само нагон али да не се мешам, психологија баш не ми е јака страна :)
Ги гледав и теориите за пирамиди на потреби. Првото најосновно ниво на пример и кај Маслов, покрај храна, вода и дишење, е и сексот.

Да,потреба е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom