AtoM-AnT
Dexter
Koj kako go dozhuvuva toa,za nekoj toa e gordost,za nekoj samo uste edna na spisokot :pos2: a za nekoj samo son...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се` си кажа... Тргнувам од себе... Ако не сакам да сум на сериозно со машко, јас самата сакам да си пополнам време, претпоставувам и тој...Situacija: Se muvas so nekoja licnost podolgo vreme, nedeli meseci pa neka se i godini.... a vie i ponatamu ste na muvanje. Pricina: se naveduvaat mnogu od tipot na imam premnogu obvrski ne mi treba uste edna i slicno, no koga ke razmislis podobro ke sfatis deka vistinskata pricina sto toj/taa saka da mu bide sloboden patot do drugi partneri, a so tebe si popolnuva vreme dur ne najde nesto podobro. Da ne se sfatime pogresno, vo red e da se muvas so nekoj koj ti e daleku(drug grad/drzava) pa ne mozete da bidete sekogas zaedno, no da se gledate/slusate sekoj den, da se uzivate eden so drug fizicki i psihicki znaci ste Povrzani no ne ste vo vrska... vie se muvate!!!
Za mene e ponizuvanje, Sto mislite vie?
Не само понижување, туку и взаемно понижување... Не е ли понижување да знае твојот мувач, дкеа имаш чувства кон него и сеуште да те мафта дека "има обврски, дека не е време... бла бла бла? А не е ли од твоја страна понижување кон самата себе, затоа што ги потценуваш сопствените чувства? А инаку, мувања без чувства, еве ќе ги оправдаме за да си ја разгалиме совеста, но мувањето со некој кој го сакаш, е еден вид на елементарно проституирање за без пари, и залажување дека таа "слободна врска" што ја имате, еден ден ќе прерасне во нешто сериозно, со што самите признаваме дека врската не е дека е "слободна" туку е несериозна. Но тој ден, никако да дојде...Инаку, слобода може да се има и во сериозна врска, само кој како ќе си ја нареди.јас немам ништо против мувањето...кога некој ти се допаѓа и тоа допаѓање е взаемно зошто да не???не гледам никакво понижување тука....едноставно си вадиш меракот и така...ако мувањето се продолжи на подолг временски период тогаш можно е да прерасне у врска...а може и да си остане само на тоа и толку...никому ништо...Не ми е јасно зошто некои тоа го сметаат за понижување:nenene:
ponizuvanje e, ako ti ne sakas da ostane na muvanje.Situacija: Se muvas so nekoja licnost podolgo vreme, nedeli meseci pa neka se i godini.... a vie i ponatamu ste na muvanje. Pricina: se naveduvaat mnogu od tipot na imam premnogu obvrski ne mi treba uste edna i slicno, no koga ke razmislis podobro ke sfatis deka vistinskata pricina sto toj/taa saka da mu bide sloboden patot do drugi partneri, a so tebe si popolnuva vreme dur ne najde nesto podobro. Da ne se sfatime pogresno, vo red e da se muvas so nekoj koj ti e daleku(drug grad/drzava) pa ne mozete da bidete sekogas zaedno, no da se gledate/slusate sekoj den, da se uzivate eden so drug fizicki i psihicki znaci ste Povrzani no ne ste vo vrska... vie se muvate!!!
Па незнам дали некој го мисли за понизување или НЕ . Од моја страна тоа е нормално да смуваш некоја која прв пат ја гледаш ја запознаваш и ти се свига многу. Ама ако се знаете подолго време а се мувате секој "Петок Сабота" подолго време а ти се свига и те прашува за врска , а ти ја одбивас ?! Тоа е Страв ти е да не ти го затвори "патот" кон други девојки :pos2: чудно ама така е !!!Situacija: Se muvas so nekoja licnost podolgo vreme, nedeli meseci pa neka se i godini.... a vie i ponatamu ste na muvanje. Pricina: se naveduvaat mnogu od tipot na imam premnogu obvrski ne mi treba uste edna i slicno, no koga ke razmislis podobro ke sfatis deka vistinskata pricina sto toj/taa saka da mu bide sloboden patot do drugi partneri, a so tebe si popolnuva vreme dur ne najde nesto podobro. Da ne se sfatime pogresno, vo red e da se muvas so nekoj koj ti e daleku(drug grad/drzava) pa ne mozete da bidete sekogas zaedno, no da se gledate/slusate sekoj den, da se uzivate eden so drug fizicki i psihicki znaci ste Povrzani no ne ste vo vrska... vie se muvate!!!
Мување за една ноќ да!
Мување за подолг временски период или да кажам за неодредено време, Не! Смешно е.
Тогаш тоа е искористивање.
Меѓусебно искористување.
Мување за една ноќ да!
Мување за подолг временски период или да кажам за неодредено време, Не! Смешно е.
Тогаш тоа е искористивање.
Меѓусебно искористување.