Дали е можно да мразиш некого што воопшто не го познаваш?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Није да вас неволим ја вас мрзим матори ,

Можеш и те како да мразиш некој до срж без да го познаваш.

Мислам дека не можеш да мразиш некој што не го познаваш лично.
Може да чувствуваш одбивност, аверзија,да не ти се допаѓа личноста или не знам што.
Ама мразење...тежок збор е.
Плус уште потежок за личност која не ја знаеш.
Обично ова настанува ако некои трети лица ти солат памет за дотичната особа или па си развиеш лоша слика за истата.
Ама сето тоа е твое субјективно видување(изградено на ваков или таков начин).
Се додека не се запознаеш не можеш да мразиш.

Није да вас неволим ја вас мрзим матори ,

Можеш и те како да мразиш некој до срж без да го познаваш.

Посебно ако си некаков ариевец...тоа оди под дифолт...

Колку луѓе толку болести, па затоа и разноразни одговори на ова прашање. Секој оној кој мрази некого а не го сретнал, немал прилика на никаков начин да го запознае и да направи муабет, да види до каде му е акалот, за мене е глуп човек. :toe:

Да , можно е.
Мржњата е програма , можеш да ја стекнеш најчесто у хипнотичко стање.
Додека гледаш телевизор , најчесто.:)

--- надополнето ---

Ова се однесува на индивидуално ниво , за колективното друг пат.

Да можно е, кога ке ми снема струја некад у сред играње игра. Незнам кој работи тамо или што работи, несакам ни да знам ама го МРАЗАМ од дното на мојата душа!

Има некои луѓе што воопшто не ги познавам ама како појава ми се антипатични и неможам да ги смислам иако на мене лично ништо не ми направиле така да, да може да мразиш некого што воопшто не го познаваш...

Има некои луѓе што воопшто не ги познавам ама како појава ми се антипатични и неможам да ги смислам иако на мене лично ништо не ми направиле така да, да може да мразиш некого што воопшто не го познаваш...

Значи антипатичност и ОМРАЗА се две различни работи. Не е исто некој да не го поднесуваш и да не сакаш да ти е во близина и да мразиш некој. Тоа се две сосема различни работи. Кога мразиш некој во исто време му посакуваш и најлоши и најзлобни работи.

Значи антипатичност и ОМРАЗА се две различни работи. Не е исто некој да не го поднесуваш и да не сакаш да ти е во близина и да мразиш некој. Тоа се две сосема различни работи. Кога мразиш некој во исто време му посакуваш и најлоши и најзлобни работи.

Па ваљда он спаѓа во таа категорија, поскаувам кола да го лупне за да неморам повеќе да му ја гледам грдата фаца во школо...

можно е зашто да не е едноставно неможеш да го поднесеш да го гледаш одвртен ти е ма да не постои некоја посебна причина ама ете можно е

Нема смисла ова...не може да го мразиш,може само онака да ти е антипатичен...

Moze i toa da se desi.Mislam deka proizleguva toa od samite nas bidejki sme polni so predrasudi kon drugite pa zatoa na prv pogled mozeme da kazeme Ej kolku go/ja mrazam....Koga ke se resime samite so sebesi i da se prifatime sebesi moze togas nema da gi osuduvame i da mrazime nekogo bez dovolno da go poznavame.
Ako znaeme nekoja licnost sto e etiketirana (bez razlika dali pozotivno ili negativno)sudime odma bez da ja poznavame dovolno,i toa poradi sto?poradi nekoja etiketa koja e stavena na nekoj/a....

Ако не го познаваш лично или како?Можно е,како да не е.Рецимо политичарите,колкумина ги мразат иако мразачите не се познаваат лично со нив.А какво фајде па ако мразиме некого?...Колкумина само Велија го мразат...:pos2:

Абе не мора да го познаваш лично за да го мразиш.. можда сум го видел на нет или на вести како прави нешто или сл. и не ти се свиѓа и го мрзиш секој си има свои причини :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom