Дали е грешка да кажеш „Те сакам“ пред започнување на врска?

• Креатор на темата Креатор на темата sergeevic
  • Време на започнување Време на започнување
Тотална грешка! Уфф колку глупаво изгледа само од нивна страна да видиш.... Одете некое време, па кажи и... (y)

Не си ја трескај главата затоа што си кажал.
Другпат едноставно покажи, не мора ништо да кажуваш. Кој сака, ќе сфати.
Или си избрал погрешен тајминг, или се работи за погрешна личност. Трето нема.
Probav i so zborovi i so dela pa naednash se osetiv kako dosaden...a mozhebi sum i dosaden???

Епа тогаш не чекај. Најди место, време. Правете муабет дојди до моментот смувај ја. Кажи и дека ја сакаш. Ако ти рече дека не те сака тури и кур. :)

Кажи и друже, кажи и повеќе пати... Ако е правата - супер, ако не... терај даље

Грешката веќе си ја направил. Памет за наредниот пат.
Само не ми е јасно, се мувате, женска ти е, или ништо од тоа??? одговори ми па да ти кажам уште нешто.

Кажи и' слободно и отворено другар, без многу вртење на муабетот. Сигурно и јасно дај и' до знаење што чувствуваш, дека емоциите ти се чисти и искрени. Загуба врти-сучи и нема имаш. Или ќе ти возврати и се' ќе си дојде на (по тебе) посакуваното место, или ..

Главното прашање е дали си го мислел тоа што си го рекол т.е. изустил?

зборот "Те Сакам" е користен во денешно време толку многу што тотално го изгуби своето значење затоа на почеток според мене додека самиот не си расчистиш со себе како се осеќаш и што осеќаш не би требал ода го изустиш али што е тоа е.

За љубов и сакање е потребно многу време, моменти,спомени не е само зборот туку докажувањето. Таа можи сега да се понаша како сака ама имај на ум дека животот е тркало па и љубовта таа сега нека се понаша како сака нека глуми лудило НО тркалото се врти како во живот така во љубов ке дојди ден ке се сврти кога ти ке почнеш така да се понашаш а таа ке почне да трча така е стално само со ум паметно и рационално размислувај и намали нервозата назгора од тоа 'те сакам' покажеш дека си љубоморен или се нервиваш си наебал ито на велико тогаш ни кран не те вади.

Зависи колку години е чупето, како и да е ако некој те заслужва кога ке ги добие тие зборови ке остане ист и ти возврати со иста мера.

Не чукај глава мн по зид олабај малце не си направил ништо лошо па ни си убил човек туку баш напротив си направил работа од која многу луѓе се плашат дури и да помислат а камоли да ја направат а за тоа пола членови на форум треба да ти симнат капа.

Само напред и со среќа ;)

Па да ми каже такво нешто, а релативно кратко се знаеме, без оглед дали се ,,мувакаме,, ,,ебакаме,, , нема да му верувам.
Ќе мислам дека се обидува да направи будала од мене.
За другите, не знам :)
кај тебе значи владее принцип “Ќути и дупи“

За мене пример ќе ти кажам, три месеци сме заедно и се муваме, истиот муабет ми го вика и она дека зборот неа ништо не и менуе, а пошо ни е убаво на двајцата си тераме вака, пошо 3 месеца не се малце мене ми е незгодно да кажувам дека уште се муваме, ама па и не сум некој постар па да кажувам статусот не ми е решен, нема врска. Си имаме кажано дека и двајцата чуствуеме нешто еден кон друг, ама од те сакам до сега ништо немало ни од едната ни од другата страна, и бомбона ни е :P

Грешката веќе си ја направил. Памет за наредниот пат.
Само не ми е јасно, се мувате, женска ти е, или ништо од тоа??? одговори ми па да ти кажам уште нешто.
Se muvavme pa edno vreme ne zborevme bevme skarani sega pak zboreme

Значи се е во ред тоа дека нема потреба да се срамиш од своите чувства и убаво е таа да го знае тоа (ако нели чувствата ти се сигурни), НО бидејќи сме на иста возраст и гледам како функционираат работите, навистина мислам дека си направил грешка. Значи вие сте се мувале и ви било убаво, но потоа сте прекинале, без разлика поради која причина.
И убаво е што ти си сфатил дека ја сакаш, но на женско не треба одма да и се кажуваат такви работи. Можеби само и повеќе си ја исплашил со тие зборови. Еве и на мене еден дечко со кој се знаевме долго време по првото мување ми кажа дека ме сака, па потоа одеднаш не бил сигурен, не сакал врска... епа чекај малку, прво среди си ги мислите па потоа збори глупости. Значи можам да ти кажам дека 100% не ти поверувала и не само тоа туку си и станал и уште поодбивен (штом после тоа те избегнува и не сака да разговарате). Колку и да звучи смешно и старомодно, сепак нас женските повеќе не привлекуваат машките што не не забележуваат, а не ни се интересни оние што ни се удвараат. Затоа ти велам дека си направил грешка, не сакам да се правам паметна и да предвидувам, но се кладам дека ништо поозбилно нема да има меѓу вас.
Значи, зборувам за тинејџерите, за оние на наша возраст.
Почни да ја игнорираш, ако сама не ти пристапи прва, остави ја таа работа... или чекај ако мислеш дека до толку си се заљубил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom