Дали доволно вежбаме?

• Креатор на темата Креатор на темата dino-jr
  • Време на започнување Време на започнување

Дали доволно се движите?

• Вежбам секој ден

Гласови: 19 41,3%
  • Вежбам 2-3 пати неделно

Гласови: 14 30,4%
  • Пешачам по 3-4 километри дневно

Гласови: 6 13,0%
  • Пешачам по 7-8 километри неделно

Гласови: 4 8,7%
  • Возам велосипед/ролери/скејт

Гласови: 8 17,4%
  • Одам со автобус/такси/кола/мотор

• Времето претежно го поминувам пред телевизор/компјутер

Гласови: 5 10,9%
  • Вежбање? Движење? Што е тоа?

Гласови: 2 4,3%
  • Ќе кликнам без врска

• Вкупно гласачи
    46
Treniram fudbal: i mal i golem..taka da sakam nejkam moram da vezbam:wink:

Кога беше поладно, единствена физичка активност ми беше пешачење до школо и назад (а тоа е вкупно пола саат :Ѕ) ама од кога затопли почнав да возам ролери на стаза. Сега ја возам само по два пати (Парк-Мост Обединети Нации и назад, по два пати) а до крај на лето сакам да ја возам по 4 пати без проблем, како што лани можев :) Други вежби не правам... :/

Вежбам неколку пати у недела..Прво танцувам на музика, така најдобро се загревам :)
И возам велосипед...статичен. :)

од понеделник до сабота сум по 1 саат дневно во теретана недела возам велосидед од Ченто до влае и назад а за трчање 3 пати неделно
Ама кога сум дома цело време сум пред тв или компјутер е ова не ми чини зошто само нешто грицкам така да вежбањево ми е џабе

И ја како тебе само ...секој ден теретана само ја повеке седам...едно 2h...со точак натака и назад...едно 3км у еден правец... после може фудбал да се игра или баскет зависи... :) а за тоа по дома пред пц....вистина е :D али не е џабе...пак се фаќа некое мускулче еххехе :D

до пред месец дена секој ден тренирав јкд сега малку ја намалив затоа што почнав и теретаана да посетувам а од 10 јули здравје боже почнувам со трчање

vezbam sekoj den...pred 2 nedeli idev u teretana sekoj den,sea total gym si kupiv pa ja isprobuvam:):)

К вежбаме доволно. :pipi: У животите на 90 и кусур отсто од девојчињата ни, пред почетокот на март настанува апокалипса. Све тогаш им` текнува да упишат фитнес, пилатес, аеробик, тогаш вадат точаците со по пет прста прашина на нив, тогаш откриваат дека јеботе Вардар имал стаза, тогаш не јадат, тогаш се снабдуваат со сите можни женски магазини кои изобилуваат со хит диетите за претстојното ни лето. И сакате у рок од два месеца топови? Нема.

Со години се бавам со спорт активно, последно време слабо, пошто ме мрзи. Како и да е, не се излевам од фармерки нит ми се тресат таквите над лактите. :icon_roll Од јули ќе се оставам на пливање, така што не сум загубила ништо. :pipi: Си јадам што сакам и како сакам, од храна не се откажувам, жалам. :icon_lol:

Секој ден вежбање , али има ефект ..

Како што рече Платон , “ Здраво тело , здрав дух “ !

Хм....се рачуна одењето до кафичи и назад?
Не?
:cry:

Во тој случај ќе речам дека не само што не вежбам доволно,воопшто не вежбам.
Лошо е,знам.
Ама тоа е.
Мрза сум.Шут ми.

а се рачуна спиење???:)
па не вежбам али склекови правам пред легнување
bk.gif

Играм фудбал скоро секој ден, некад и склекови навечер и така ...

Наутро, 7:45 часот;

1000 метри расплив
4х100 мешано
200 слободно (нозе)
800 метри; 25 со 175, делфин-слободно, делфин-градно, делфин грбно
4х50м слободно (силно)
3х400 метри; 400 слободно, 400 мешано, 400(2х200 метри мешано)
200 метри нозе со пераи
100 метри исплив

Попладне, 18:00 часот;

1000 метри расплив
4х100 мешано
800 метри нозе, 200 градно-200 слободно
400 метри; 25-75 метри, делфин-слободно, делфин-градно, делфин-грбно(со лопатки и отпорник)
18х100 метри слободно, забрзување
200 метри исплив.

Секој ден.

Ова е мојот начин на живот. Anyone to join me?

Ја не ту џојн ју.
А инаку ептен сум чуден!? Некогаш ќе ме фркне, па вежбам како луд, дигам 25 кила тег на раце (на двете, немој некој другачие да помисле) и тоа со јаки серии, склекови, стомачни итн... Ама после ништо не фаќам. Добро е што не гнетам се и сешто, па не се дебелеам многу. А да, исклучок е физичка работа, понекогаш сум активен и со такви некои работи.
Да пешачам можам, и тоа многу да одам, а да трчам, 20 метра и јазик до колена.
Инаку денеска веќе почнав со некое склекче, стомачно итн... а од утре и со тегот... Другата недела, па можеби и ќе трчам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom