Дали до сега сте направиле собраќајка?

• Креатор на темата Креатор на темата PuMbA
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате направено собраќајка?

• да

Гласови: 68 48,2%
  • не

Гласови: 73 51,8%

• Вкупно гласачи
    141
Ne znam dali ova se okvalikuva kao nesrekja, no aj ke go kazem.
Ova leto sto pomina. Go nagaziv eden covek 45-50 godini bese so velosiped. Sam si bese kriv, a mi velese"sega ke viknam policija, sega ke viknam, ke vidis" :uvo: Pa posle izlegov i go natepav. 30 lugje se sobra, da go spasat.

malku e smesno ama so tatko mi koga idev za bt plesnavme krava so mercedes 190 i pazi samo sofersajbnata pukna nemase nikakvi fizicki povredi na nas

mene mi se desi soobrakajka ova leto i toa aslna..... ke vi dadam eden sovet ne vozete pijani i ne se kacuvajte so pijan u kola..... OD ISKUSTVO!!!!!!!!!!!!!!!!

Do sega imam napraveno 19 nesrekji i ako pocnam da gi opisuvam site ke mi treba najmalce eden den.Najstrasnata bese na 14.02.2000 koga so Opel Vectra udriv vo onie Korejskite ili Japonskite kombinja,KIA ili taka nesto bese,patot bese zaleden,vozacot od kombeto pijan i se zavrte na patot i premina na mojata strana i BINGO! Toj bese povreden i so edna kola go transportiraa vo bolnica,kaj mene nemase vidlivi povredi ama i den denesen me bolat gradite od udarot vo volanot.Od silinata na udarot jas izletav napred,volanot bese svien od moite race,so gradite udriv vo nego i od povratniot udar nanazad go skrsiv sedisteto a vo toj moment celata prednica od kolata vleze vnatre a haubata ja skrsi sofersajbnata.Dokolku sum nosel kais togas haubata ke udrila vo mene,sepak vo nesrekjata sum imal i srekja...

do sega ne sum napravil soobrakajka i ne daj boze da napravam

nedaj boze da napram kako so nemam ni vozacka to ke bidi loso.

па да имам со кола не скраја да е ами со точак. од кај веро горното(во битола кој знае каде е знае кој не здравје) се испуштив удолу (не покрај драгор туку по патот што води до широк сокак) и иссилен јас така со точакот(штотуку менвани лагери балансирани тркала се тоа спремен) леташе точакот бидејки е малку надолнина успеав да кренам 65кмх и ке престигнував автобус кој застануваше на постојка,преминав на другата лента и кога се пукнав во еден крајслер од оние џандарските, ѕвезди изброив од ударот ама па немав некои повреди бидејки за среќа(поке и за мајтап) со другар ми носевме кациги јас носев една што татко ми ја имаше платено кизнај колку пари бидејки имаше хонда брзинско, и прелетав преку крајслерот во должина но одма станав и немав никакви повреди освен гребаниците, одма од ко станав појдов до вратата од колата и му кажав на џандарот дека ништо не ми е само сум изгребан тој целиот уплашен излезе од колата и ми рече дека сум имал среќа што поминав само со гребаници така исплашен ме пушти не ми пиша казна никаква и си замина после појдов на тротоар седнав а другар ми само го тргна точакот од патот седев можи едно 10 минути така целиот избезумен се собра народ околу мене но за среќа поминав без никакви последици станав точакот на рамо(буквално на рамо) и дома пото следеше 1 недела невозење на тоакот бидејки со другар ми го сервисиравме (летнаа тогаш едно 2000 денари за делој шо се испокршија ама го средивме) од тогаш немам кренато поке од 45 со точакот и практикувам да ја носам кациката кога одиме на подолги релации(за со точак подолги да не сватите погрешно) среќа поминав без последици освен точакот и екранот на телефонот

ако гребење на автомобилот не спаѓа во сообраќајки , тогаш не.
Да даде Господ така и да остане :)

Одевме некај Белград, и кај Лесковац излетавме од патот со 140 км/ч и за среќа добро поминавме! Татко ми возеше брзо и одеднаш, ко гром од ведро небо се појави застој на патот, цела колона коли, татко ми на кочница ама немаше многу простор и за да не удриме во колите во застој сврте на десно во провалија и...
Да немаше шахта па да удриме во неа, сега можеби немаше да бидам член на форумов. Ама за среќа преживеавме, а колата не беше многу оштетена! Виљушката беше искривена, предна лева гума и бандаж искривени...другото ок!

Еднаш пред поише години ќе ми беше и прва а највероватно и последна.Радовиш-Штип,преку 100км/с, директива,али среќа се избегна. Неколку помали онака низ град исто избегнати,една така поситна,нишо страшно.И немам друго.
Пс.
хахахах како не неам. Мора со кола? Немора:) Се спуштав од филмско горе у кисела вода со бициклот ми мој и едно југо пред мене се поместува у десно и ја да го поминам од лева страна овој вртење на кривината у лево ,ја маање у крило, преку хауба, купа!:pos2:Али среќа не се здрвив у стубот шо беше пред мене,врат ќе искршев у пм. Помиав само со една скршена рака, пукната клучна коска и една така појака гребаница на нога.Среќа у несреќа,на точакот нишо не му беше:)
ППС.
И со кола имав. Се враќавме од штул со нашиот ни драг член Пеце-мкд и му текна низ чаир да помине.е помина низ чаир ама помина и низ една чаирчанка на пешакчи:pos2: Добро нишо посериозно шо не беше и шо имавме еден Турчин со нас у кола иначе ни ебаа мамата таму.Баш пред Чаирчанка беше.

Ednas so dedo mi i so edni rodnin koi imat vikendicka vo pobozje se vrakavme za vo Skopje. Patot bese lizgav poso imase vrnato dozd i na edna krivina naednas ni izleze kola i nie izletavme od patot i zavrsivme vnivi.

за кола останувам воздржан,оти не сакам среќата да ми се сврти од многу чаламење....иначе со точак имам лизгано мнооогу пати на кривините на Којник(позз до велешани)и тоа.....еднаш како совозач од мотор имам паднато,ама ништо страшно...

1. Летна цел автобус на матурско патување (немаше мртви за цела среќа)
2. Од планински пат на Кожуф колата излета од патот и застана на единственото дрво во радиус од 30метри. (е ова ти се вика среќа)!
3. Еден во рикверс удри во мојата десна предна страна на „Т“ раскрсница. Одеше напред и му текна СТОП па Р... шо му прајш... секакви будали.

абе ја фала богу сеа за сеа немам...со кола или мотор!!!ама со точак пошо возам мн бесно и dh(downhill) иам многу јако паѓано. Еднаш идам на водно и по лефти возев(стазата ја викаат така) и ногата незз како у некое дрво.ПО 2 - 3 салта се смирив...ама тогаш и виљушката ја сјебав . и ене ја уште седи искршена не сум ја сменил.а исто така имам мн јако летано преку гидан(или нагло ке закочам или во нешто ке се мавнам). ми се има случено во скали да пропаднам(беа под ниво на патот) и не ги видов. Другар ми вика од позади гледал дека точакот 2 метри у вис летал и на 20 сантима од мене падна(среќа).а шо е најсмешно ЦЕЛ ЖИВОТ НИ РАКА НИ НОГА НИ НИШТО НЕМАМ СКРШЕНО :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom