Дали цените на пијалокот по кафулињата и дискотеките се OK?

За Скопје цените се малку соленки,неможе бе пиво 100,Кока-Кола 100,Узо 100,нема логика и гледам сега дека поевтино тие е жестоко да пиеш отколку сок,оние педерскине Паго маго негде и до 150 фаќаат :lud:

Дефинитвно малце се преценуваат локалите во Скопје,али тоа е тоа и неможеме ние ништо против тоа.

Spored standard e mnogu skapo ko sto gledam

170 den djoni

pivo 100

kafe 80 pa bre u Spanija na sred plaza e 80 denari kafe !!!!

fanta e 120 denari na kafic na plaza

pa sto mislat be tie tamu neverojatno znaci

Super e temava.
Znaci...cenite se strasno `soleni`.
I se odraz na neznaenje i nemenagerski pristap vo rabotata.

Osnovno za edno mesto besprekorno da funkcionira se nekolku parametri:
1.Ambient (enterier i dobra muzika)
2.Usluzlivost i tocnost od personalot
3.Dostapni ceni.
=ZURKA! :toe:
E sega...zosto vikam ne menagerski pristap?
Retko koj spored budjetot sto go ima se usuduva da naraca povise od 3-5 pijacki na vecer.Sto znaci....NEMA ZURKA!
Ako jas ne moze da im viknam tura na nekoi devojki na masa...treba da razmisljam dali moze da si dozvolam da se naleam ako toa mi e primarnata cel ...znaci ne moze da se opustam i celo vreme sum stegnat ko surus.
A iskreno...navredlivo e koga nekoj te pravi budala i saka 150den za stock.!
Sega...za takvi `problemi` menagerot na kafichot ili kafanata,restorantot,diskotekata...treba da napravi proucuvanje.
Znaci...so ovie ceni i ovoj obem na prodazba nie imame tolku bruto profit.
Odbivas rashodi i donesuvas strikten kjar.
Ama ako gi namalam na pola pijackite i ocekuvam dupla prodazba (sto neminovno ke se sluci) jas imam zgolemen kjar,zurka i mnogu posrekni lugje koi sto ke stanat stalni musterii!
Site srekni! :toe: :pos2:
Sega....hmmm....imam dupki u promet preku den i vo poedini denovi (od ponedelnik do petok)
Hmmmm....:tapp:
Personalot mi e striktno platen,rashodite normalno idat i u toa vreme...znaci jas pravam zaguba u predvidenite denovi i saati od denot.
O.K Preku den ima da se smisli nekoja interesna `rabota` sto ke gi privlece gostite i delime caffe gratis ili cenata pagja za uste 20%.Ili pravime specijalni promocionalni paketi i za preku den.
A vo denovite vo koi sto nemam lugje u kafic...ideme na paket promocii.
Znaci:Stock,plus Coca-Cola 2l. plus dve cokoladi milka plus kisela voda 1l=1000den!
=cela ekipa sto ke mi dojde-znaci malo drustvo od 4-6 dushi zadovolni...puna kapa.
Kaj mi e kjarot?-posto so ovaa ponuda sum na nula?
Pa mene kaficot i onaka mi e otvoren i mi zjae prazen u vtornik (rashodi,plati za vraboteni...se e dadeno vishe)
Bolje mi e da igram na neresheno so promociite i da imam lugje koi sto ke mi stanat stalni musterii,a pokraj niv posto za nekolku nedeli od startot ke razberat i drugi lugje ke pocnat da doagjaat se poise i poise gosti...i site nema da naracaat promocionalen paket,sto znaci i vo tie `dupka denovi` ke pravime profit! :toe:
Treba...da se ima takt i da znaes kako da stignes do toa sto te interesira....ne samo...plesni edna cena i cekaj da ti trgne rabotata.
:pos2: :pos2: :pos2:

За Скопје цените се малку соленки,неможе бе пиво 100,Кока-Кола 100,Узо 100,нема логика и гледам сега дека поевтино тие е жестоко да пиеш отколку сок,оние педерскине Паго маго негде и до 150 фаќаат :lud:
Каде тоа? Јас колку што знам, во кафичиве покрај кеј Фанта/Кока Кола/Спрајт е 70-80 денари, исто и пивото. Бидејќи ретко пијам жестоки пијалаци и ексклузивни коктели мене таман ми се фаќа.

Каде тоа? Јас колку што знам, во кафичиве покрај кеј Фанта/Кока Кола/Спрајт е 70-80 денари, исто и пивото. Бидејќи ретко пијам жестоки пијалаци и ексклузивни коктели мене таман ми се фаќа.

Скул убаво кажува земзела, и јас тоа неможам да го разберам како 0,25 л густо сокче е најмалку 10 (110 денари) а негдека 20 (120 денари) денари поскапо од пола литар точено скопско (100 денари).
Искрено кажано мислам дека за наши услови пола литро точено скопско треба најмногу да биде 80 денари.

Mada problem e kaj nas ako spustis na pola cenite nikoj nema da ti dojde posto ne bilo in ...

Na takviot mentalitet u Srbija napravija pari edni moi poznati

go reklamiraa kaficot :

ovde se pije najskuplja kafa u gradu i UVEK E PUN

aj sea zamisli toj paradoks

Mada problem e kaj nas ako spustis na pola cenite nikoj nema da ti dojde posto ne bilo in ...

Na takviot mentalitet u Srbija napravija pari edni moi poznati

go reklamiraa kaficot :

ovde se pije najskuplja kafa u gradu i UVEK E PUN

aj sea zamisli toj paradoks

Da vo pravo si ako imaat niski ceni nikoj nema da odi.

Da vo pravo si ako imaat niski ceni nikoj nema da odi.
Kako prvo,ova e klasicna demagogija.

Sto se bunite togas cim vi e super be...:pos2: ...jas veruvam deka moze da se zgolemat cenite za uste 30% i na vas pak evtino ke vi bide...pa moze i mene kako siromav da me castite sekoja vecer!

Teshka glupost e samata pomisla deka evtini (normalni) ceni na pijacki ke generiraat situacija lugjeto da ne sakaat da mi idat!
Naprotiv!
Povekje ke pijat i ke se zabavuvaat,ke se opushtat a toa e celta na edno takvo mesto (prioritet br.4 za ispolnuvanje,se nadevam u period od god. i pol ke stignam i do tamu).
A ako mi gi spomnuvate onie smrdeshi od shemadjii :toe: ,sto digaat djeva za trojca i ligavat pijacka i ko semafor trepkaat dur snimaat se ko bezbednosna kamera za utredenta da kenjaat na caffe,takvi ne mi trebaat odnapred kazhuvam!
NE! Nadvor od ova mesto!Mrsh!
Trebaa party animals,lugje bez predrasudi,nasmeani i zhelni za zhurka!

Za sporedba od drugi gradoj vo Makedonija, vo Ohrid e premnogu skapo. Sekoe leto pokacvet po 10 denari na pijacka i taka ja ostavet, i drugata godina pak ke pokacet. Neznam do kaj mislet vaka. na primer makijato malo e 50 denari, sok 60-70, skopsko 70-80 neskafe 80... Na primer vo Sveti Nikole pivo e 50 denari, a Hajneken e 80. A vo Strumica imat eden kafi4 mislam Zair se vikase, tamu kafe 10 denari mislam deka bese, a nalivni sokoj od 0.5 bea vo 30 denari. videte ja samo razlikava. Nie ohrigjanive uste malku ke bankrotirame hehe.

Сопствениците/менаџерите на клубовите баш и немаат знаење како да направат појако име и повеќе пари in the long run.. пониски цени = поголема потрошувачка (повеќе за истите пари.. пр. 3 место 2 пива) = побрзо/потемелно пијанство = поголема потрошувачка = појака реклама ("Еј, знаеш колку се поевтини пијачките во ХХ?").

Kako prvo,ova e klasicna demagogija.

Sto se bunite togas cim vi e super be...:pos2: ...jas veruvam deka moze da se zgolemat cenite za uste 30% i na vas pak evtino ke vi bide...pa moze i mene kako siromav da me castite sekoja vecer!

Teshka glupost e samata pomisla deka evtini (normalni) ceni na pijacki ke generiraat situacija lugjeto da ne sakaat da mi idat!
Naprotiv!
Povekje ke pijat i ke se zabavuvaat,ke se opushtat a toa e celta na edno takvo mesto (prioritet br.4 za ispolnuvanje,se nadevam u period od god. i pol ke stignam i do tamu).
A ako mi gi spomnuvate onie smrdeshi od shemadjii :toe: ,sto digaat djeva za trojca i ligavat pijacka i ko semafor trepkaat dur snimaat se ko bezbednosna kamera za utredenta da kenjaat na caffe,takvi ne mi trebaat odnapred kazhuvam!
NE! Nadvor od ova mesto!Mrsh!
Trebaa party animals,lugje bez predrasudi,nasmeani i zhelni za zhurka!

Drugar veruj provereno ... ne biva

Ko prvo ke ti iskrshat lokalot drugite esnaf kafedrzachi... sto znaci ti treba mnogu pari da osiguras prvo bezbednost u takov kafich i vnatre i nadvor...

aj toa i ke progurash ama mentalitetot nema da go smenish

Sea mozes ti da naprais alternativno nekoe kafule ama nema leb od tie , ne troshat pari ... i vaka i taka ke imaat samo za 2 piva u tvoj slucaj 4 . I pak nisto . I u toj kafic nema da dojde nieden cepo koj ti nosi glaven promet od po 100 evra od masa najmalce , posto tie sponzorusite do nego ke recat kaj me nosi be ovoj u toa shupata ... ja ne sum eftina koj go ebe ... i taka ke nema paricki za da pokries seto toa.

Ne se ovie tolku mutavi sto drzat olkavi ceni , nas narod nejke da pie saka da bide viden , za pienje ima kafanchugi tamu e pravata zhurka em poevtino em sto mu ebes mater i zatoa kaj nas e toj aktuelen frizerot berberot ... oti samo tamu se otkachuvaat ... daklem kafana.

Na zapad e drugacije , znam deka znaesh ama tamu se ceni parata i ne se kompleksashi luge ama ich , a kaj nas e ubi boze.

Se znae na zapad ides na ulaz , plakas konzumacija u 90 posto slucai i nema da lizes edna pijacka koa konzumacija ti e 20 evra... ako nemas pari ne idi tamu i kraj. Ama na primer na zapad pa imash happy hour a kaj nas samo slucajno toa mozes da nacekas... abe da ne tupam I dur se luge ovci ke ima kafedrzachi sto ke gi strizat !

Па Битола шо знам таман се по кафичите , а низ ночните клубови мислам дека се скапи, моѓи за нијанса да се поефтинат.

Kaj nas se preterani cenite.. U Skopje.. Ke napraam sporedba..
Skopje | Prilep
Duplo ekspreso 120 | 40
Ekspreso 60 | 20
2 Kiseli vodi 120 | 40
Vkupno: 300 100

E aj????????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom