Super e temava.
Znaci...cenite se strasno `soleni`.
I se odraz na neznaenje i nemenagerski pristap vo rabotata.
Osnovno za edno mesto besprekorno da funkcionira se nekolku parametri:
1.Ambient (enterier i dobra muzika)
2.Usluzlivost i tocnost od personalot
3.
Dostapni ceni.
=ZURKA!
E sega...zosto vikam ne menagerski pristap?
Retko koj spored budjetot sto go ima se usuduva da naraca povise od 3-5 pijacki na vecer.Sto znaci....NEMA ZURKA!
Ako jas ne moze da im viknam tura na nekoi devojki na masa...treba da razmisljam dali moze da si dozvolam da se naleam ako toa mi e primarnata cel ...znaci ne moze da se opustam i celo vreme sum stegnat ko surus.
A iskreno...navredlivo e koga nekoj te pravi budala i saka 150den za stock.!
Sega...za takvi `problemi` menagerot na kafichot ili kafanata,restorantot,diskotekata...treba da napravi proucuvanje.
Znaci...so ovie ceni i ovoj obem na prodazba nie imame tolku bruto profit.
Odbivas rashodi i donesuvas strikten kjar.
Ama ako gi namalam na pola pijackite i ocekuvam dupla prodazba (sto
neminovno ke se sluci) jas imam zgolemen kjar,zurka i mnogu posrekni lugje koi sto ke stanat stalni musterii!
Site srekni!

:pos2:
Sega....hmmm....imam dupki u promet preku den i vo poedini denovi (od ponedelnik do petok)
Hmmmm....
Personalot mi e striktno platen,rashodite normalno idat i u toa vreme...znaci jas pravam zaguba u predvidenite denovi i saati od denot.
O.K Preku den ima da se smisli nekoja interesna `rabota` sto ke gi privlece gostite i delime caffe gratis ili cenata pagja za uste 20%.Ili pravime specijalni promocionalni paketi i za preku den.
A vo denovite vo koi sto nemam lugje u kafic...ideme na paket promocii.
Znaci:Stock,plus Coca-Cola 2l. plus dve cokoladi milka plus kisela voda 1l=1000den!
=cela ekipa sto ke mi dojde-znaci malo drustvo od 4-6 dushi zadovolni...puna kapa.
Kaj mi e kjarot?-posto so ovaa ponuda sum na nula?
Pa mene kaficot i onaka mi e otvoren i mi zjae prazen u vtornik (rashodi,plati za vraboteni...se e dadeno vishe)
Bolje mi e da igram na neresheno so promociite i da imam lugje koi sto ke mi stanat stalni musterii,a pokraj niv posto za nekolku nedeli od startot ke razberat i drugi lugje ke pocnat da doagjaat se poise i poise gosti...i site nema da naracaat promocionalen paket,sto znaci i vo tie `dupka denovi` ke pravime profit!
Treba...da se ima takt i da znaes kako da stignes do toa sto te interesira....ne samo...plesni edna cena i cekaj da ti trgne rabotata.
:pos2: :pos2: :pos2: