Дали брзо се приврзувате за луѓе и места?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Многу брзо се приврзувам за луѓе и за места, ептен сум чуствителна на тој поглед. Мојата чуствителност иде де такви граници што незнам пенкало некое што ми е од посебен настан некој да ми го скрши или изгуби ме боли душата, а па за луѓе да не зборам ептен се приврзувам ама во последно време пробувам да се контролирам бидејќи многу ми влијае негативно односно тажна ме прави :pipi::pipi::pipi: Порано памтев и датуми и настани и имиња и бидејќи забележав дека многу луѓе иако јас се памтам се тие не ми возвратиле на исти начин така да сега само за исклучителни личности се приверзувам :toe::toe:

За места и не така брзо. Ама за луѓе - пребрзо.
Не за сите, туку за одредени. Лоша карактеристика ми е ова, сум пробал да ја сменам, ама не ми иде

Лесно се приврзувам и за луѓе и за места. Дури бев приврзан и за пегличката што јас имавме па кога купивме нова кола ми беше многу криво :( За луѓето се приврзувам многу лесно. Се случува да не им верувам толку од почеток, но лесно да ја стекнат мојата доверба, и на тој начин да станат дел од моето секојдневие. Кога после од Х причини ќе изгубиме контакт, често се случува да ми биде тешко подолго време. Но, со тек на време се останува само во сеќавањата...

И за луѓе и за места кај луѓето многу грешам и пробував неколку пати да си ја средам мааната, ама најверојатно има причина за се, па така и јас не можам да се сменам. Има само 3 места за кои сум приврзана: Св. Наум - таму како да пораснав ( култура, природа мир се на едно место), Вевчани - ми се допаѓаат изворите и природата, и Гостивар - ми буди некои убави спомени.

Приврзувањето кон места и кон луѓе е лоша работа бидејќи секој може да те разочара, така да во ништо не треба да си заслепен па да не можеш без него. Ништо не е постојано па така треба да сме флексибилни кон средината во која сме, вклучувајќи ги луѓето и местата.

За луѓе не се приврзувам толку колку што се приврзувам за места, и за предмети.

И за двете ми треба време, тешко се прилагодувам на промени и новитети во животот, ама чим сум се приврзала и навикнала тешко ми е после напуштање/збогување и слично, тоа ми е многу поголем проблем од тешкото прифаќање нови работи и личности.

Многу тешко се приврзувам и исто така тешко се одврзувам. И за луѓе и за места.

Има една добра изрека која вели:"Keep your friends close, but your enemies closer". За никого не се приврзувам, но секогаш сум внимателен кон се што ме опкружува. Особено гледам да ги откријам проблемите кои индиректно и директно можат да ме засегнат, бидејќи секој проблем е прикриена прилика!

Za da se privrzam za nekoe mesto moze mi treba vreme dodeka se naviknam na druga sredina.Dodeka za luge ako mi se zasviga na prv pogled po karakter i zavisi do nego kako ke se postavi mnogu brzo mi legnuva na srce:)ama ako se desi posle da se razocaram od nego togas ne sakam da go vidam :)

За луѓе повеќе се приврзувам,незнам особено ако некој ми остават силен впечаток и после легнувам болен ако нешто ме повредат или ги повредам.А за места што знам највеќе сум приврзан за мојот роден град и не сум некој што сака да шета па да се приврзувам за други места , повеќе ми е важно друштвото него местото:toe:

До некаде да особено со луѓе, но сепак мора да има некоја причина за да се приврзам со некој или некоја, треба да ми остави било каков впечаток, а местото не е ни важно нема ни причина зошто да се приврзуваме, со местото се приврзуваме заради луѓето, така да се е до луѓето, единствено со место можеме да се приврзуваме само на она место кај што сме го поминале детството, средношколските и студентските денови.

Не. Сметам дека секаде можам да се адаптирам (за место). За луѓе... приврзување => тешко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom