Дали брзо се приврзувате за луѓе и места?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
За луѓе не толку како за место. Ако се соживеам со екстериерот, архитектурата и атмосферата... многу пати ако треба да си идам си плачкам :) ... како на пример кога одам на планина или гости во некој град каде се вклопувам...

Mnogu mi e biten prviot vpecatok sto ke go dobijam kaj nekoj , pa ako osetam deka licnosta e iskrena kon mene pocnuvam da se privrzuvam i duri tesko mi pagja koga treba da se razdelam so lugje koi sum gi zapoznala i na nedela dena ( toa se deshava najcesto koga sum vo stranstvo ) a za mesta ne bidejki kolku chesto da gi menuvam mestata -nikogas ne mi e dosta

Za lugje sto mi se dopagjaat lesno se privrzuvam...no za mesta ne mozam da se privrzam nikako...kolku i da e ubavo toa mesto sepak rodniot grad mi e pomil :)

Зависи од човекот,ако е мил веднаш ми легнува на срце..добро некој од нив сакам и во постела да ми лежи :)))
Ама со некои едноставно неможам и тачка.Црно/бело, лесно со некои и тешко со останати.

Да. И лица и места. Незнам дали е тоа добро или лошо tho.

Да .. и за луѓе и за места ... пребрзо и прелесно.
Маана ми е знам, но што да правам.. таква сум.

Се приврзувам многу и за места и за луѓе, а мразам било какви промени, па можеби поради тоа понекогаш ми недостасуваат одредени работи/личности.

Лошо е приврзувањето, затоа што се е променливо, и секој би пател, можеби не би паднал во депресии, но не би му било сеедно при одредена промена.

Најмногу се приврзуваат затвореницине. Посебно на тие доживотно што се. Неможат да излезат од местото а и да се тргнат од луѓето.

За мене онака. Различни фактори делуваат.

зависи со кој и каде :) има луѓе што имаат одличен карактер и едноставно можеш да најдеш муабет со нив па зашо да не би се приврзале на некој начин... ако ти одговара терај ако не идеш даље.. за места не толку.. т.е ми се случлило 3 4 пати на пример од одмор кога ке трба да се вратам и коа ке дојдеш дома онака чудно ти е. не е како во претходните денови ти фали нешто.. сепак после некој ден се враќаш во нормала и продолжуваш...

Многу брзо се приврзувам за личности и за места.
Порано не бев таква, ама сега..
Многу брзо се приврзав за новото школо, после 5-6 дена од почетокот на годината, на првиот викенд, веќе ми фалеше. И сега е така...неиздржувам без тоа место таму. Ме потсеќа на добри луѓе, на убава атмосфера, убаво ми е кога сум таму, дури и да нема никој.
Исто и за личности многу се приврзувам. Не сум од оние што не ти го знаат името, а со тебе седеле некаде и правеле многу добар муабет. Да, убава вечер, убав муабет, пријатни луѓе, ама после 5-6 дена ја сретнуваш истата личност низ улициве, и не ја поздравуваш. Не сум од тие. Па што ако не и го знам името на личноста, сум имала убав момент со таа личност еднаш во животот, и не вреди таквиот момент да се заборави, а не па личноста која го наравила да биде таков. Колку-толку, малку, но сепак ми значи нешто.

За луѓе премногу, за места не. Онака знае да ме трефне носталгија некогаш ама ретко.

Најголема маана ми е што се приврзувам за луѓе за многу кратко време, уште не сум ги запознала асално, а јас веќе не можам да си го замислам денот без нив. И на крај ама баш секогаш ме повредува некоја нивна карактеристика. Не џабе рекле, луѓето што ни се допаѓаат ги идеализираме, а кога ќе дознаеме дека не било всушност така како што сме мислеле остануваме повредени. Никако да го искоренам тоа од себе.

Слично како членката над мене.
За луѓе се приврзвам многу , а и поприлично брзо. Нормално, за да се приврзам со некој(а) треба да сме на иста бранова должина да исполнува некои мој „критериуми“. Ако го положи приемниот, почнува приврзвањето, и то екстремно брзо. Многу често ми се случвало да се приврзам брзо за некоја личност, па по некое време да сватам дека не е таква како шо сум замислувал, па меѓусебните односи одма ги заладвам. Според мене , неуба особина, барем јас си ја нејќам.

Шо се однесва на места, ич не се преврзвам, ни брзо ни бавно. Баш ако сум на некое место појќе време ми се здосадва, ми станва монотоно и сакам да сменам околина т.е. место, по можност новото место да е ново доживување за мене

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom