Човекот кој
го амнестираше Ванчо Михајлов(а никој за тоа бугарофилство ништо не изусти), си седна да вечера со неговиот бизнис партнер од корпорацијата „конфликт 2001“...најверојатно да си прераскажуваат кој повеќе пари лапна од зделката, додека нашиот Јохан го оставија на милост и немилост во Хаг. Откако заврши театарот во Хаг, и беше како месија пречекан во Скопје, Љубе најпрво се сретна со Бранко Ц. за која средба знаејќи го од порано Љубета ќе се заколнев во крв ни на крај памет нема да ми текне дека такво нешто некогаш ќе се случи, па
отиде до Софија на средба со поранешните акционери во фирмата „конфликт 2001“ Љубчо Г. и Доста Д. уште неодгатнато зошто се сретна со тие бугарски шпиони..., па се расшетаваше по селски слави и свињоколи, мачкајќи очи со „браќа и сестри“ и „црните зандани“ во Хаг и тука престанувам со неговите пост-ослободувачки активности.
Мене ми е преку глава више од трубење политика околу „брат“ Љубе, туку сакам друго да посочам...
„Вест“ се педери, и стаиле мала сликичка на сајтот ама во весникот убаво се гледа... Љубе е мераклија на
ГРЧКО УЗО!
Епа...НАЗДРАВЈЕ ЉУБЕ!