Дали бившиот/бившата можат да ја загрозат вашата сегашна врска?

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Е да ,доверба да се има,ама едноставно тие ,,смешни работи,,те гризаат одвнатре и не ти даваат мир и спокојство!
и колку и да сакаш да заборавиш на тоа,едноставно ке зазвони бившиот/та и ке почне да замара,а не си од камен да бидеш рамнодушен на тоа!

Ако тие смешни работи се девојката на мојот дечко, секако ќе ме загризат и нема да ми е лесно, се` додека не ми стане јасно дека тој навистина расчистил и не чувствува ништо кон неа.
Но доколку во твојов муабет тие смешни работи се тие кога мене би ми се јавил мој бивши ... секако дека ќе бидам рамнодушна. Па затоа ми е бивши истиот човек. Ако чувствувам нешто за него, нема да сум со другиот. Не ги сфаќам јас тие работи ... во врска сум со некого, а сепак не сум рамнодушна кон некој бивши ... како ви функционира тоа?:toe:

Е да ,доверба да се има,ама едноставно тие ,,смешни работи,,те гризаат одвнатре и не ти даваат мир и спокојство!
и колку и да сакаш да заборавиш на тоа,едноставно ке зазвони бившиот/та и ке почне да замара,а не си од камен да бидеш рамнодушен на тоа!

е баш у овој случај бившиот ти ја загрозува сегашната врска :pos: значи убаво си кажа Дивајн што бараш у нова врска ако на секој тит или бип или порака од бившиот ти се "влажниш" :pos: :pos:

Може бившот да ми ја загрози врската ама ако јас му дозволам. Ако јас сум расчистила со него и не чувствувам ништо и на глава да ми се качи нема да има влијание на мојата сегашна врска. Досега не ми се случило да ми се меша бившиот, имам еден ептен културен :) чека да ми заврши некоја врска и после замара до бескрај, а си фатам дечко само ќе праша дали е точно и коа ќе му потврдам ќе го снема :) Една бивша на дечко ми пробуваше да ја загрози врската, јас никогаш не се налутив, му верував дека девојката не се разбира од збор и покасно се откажа таа, виде дека неможе да направи караници

сега мислам не... порано да... но мислам дека и јас бев крива затоа што лесно се нервирав и ме ваѓаше од контакт.. не беше проблем со нерасчистени сметки или чувства, јас и во најлудите соништа сум сигурна дека не го сакам и дека нејќам да го видам, но кога психопат се меша...

Ако тие смешни работи се девојката на мојот дечко, секако ќе ме загризат и нема да ми е лесно, се` додека не ми стане јасно дека тој навистина расчистил и не чувствува ништо кон неа.
Но доколку во твојов муабет тие смешни работи се тие кога мене би ми се јавил мој бивши ... секако дека ќе бидам рамнодушна. Па затоа ми е бивши истиот човек. Ако чувствувам нешто за него, нема да сум со другиот. Не ги сфаќам јас тие работи ... во врска сум со некого, а сепак не сум рамнодушна кон некој бивши ... како ви функционира тоа?:toe:
не погрешно се разбравме,не мислев мене бивш дами се јави,туку мислев на пр.да се јави бившата на дечко ми,и секако неможам да седам мирна и рамнодушна,колку и да му верувам на дечко ми,ке ме гризе нервоза шо ТАА му се јавила и ни го нарушува мирот

Може само во три случаеви:

1.Ако нема љубов помеѓу новите партнери или пак дури и да има сепак да не е тоа-тоа...

2.Кога сеуште постојат некои чувства кон бившиот/бившата...

3.Кога ништо од горенаведеното не е вистина, но ние им дозволуваме да ни се мешаат... знаете, ако не знаеш да си ги поставиш работите како што треба нека се мешаат...
За се има лек, па дури и за давежот од тип бивши/бивша, само треба да се сака да се реши проблемот... It's so easy :pipi:

Па како што гледам веќе успева во тоа... Мака ми е.... Ама незнам дали за едниот или за другиот... Можеби за двајцата??:tapp:

Мислам дека може особено зошто неодамна се случи нешто што не ми се веруваше дека ќе се случи некогаш:tapp:

Se soglasuvam so toa deka moze da mi ja zagrozi bivsiot novata vrska samo ako jas dozvolam.
Sega na primer idiotot (ne mozam da odoleam) mi titka i decko mi se luti. Ima da go otpukam...

Никој не може зошто најмногуси се сакаме:back:

Не, освен ако не им дозволам. А зошто би им. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom