Дали би заминале во странство?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
uff da imam sansa na ibizza da idam da ziveam i toa kako bi zaminal samo ke mi nedostiga edna licnost;)

bi zaminal na 2,3 meseci , bi sakal na Maldivite da odam , na Hawaite i ogromna zelba da go posetam Taj Mahal vo India

Da..koga bi mi se otvorila sansa da studiram vo stranstvo, mislam deka bi ja prifatila. Sepak, do pred nedela dena go iskusiv cuvstvoto na nostalgija koe se stvara vo semejstvoto za nekoj clen koj e vo stranstvo podolgo vreme i mozam da kazam deka se bi dala za da gi postedam bliskite od toa cuvstvo. No mislam deka ne bi propustila sansa za studii vo stranstvo.

Абе тамо ти ценат труд а тука ништо

Засега не планирам да заминам, овде ми е добро, а ако заминам ќе треба да се отепам од работа по цел ден, а има време за работа цел живот, така да засега би одмарал, а за понатаму ако ми се укаже шанса би заминал

ja bi zaminal vo starnstvo t.e. edvaj cekam na takva sansa, ne deka ovde mi e preku glava nego tuku zaradi novi iskustva i predizvici

sega da se javat i da mi recat deka imam sansa da zaminam vo stranstvo ic ne mu ja mislam ke odam:vozbud:

Тууу па дали! Не му ја мислам два пати, првата шанса и да ме нема од тука!

So zadovolstvo bi zaminala negde nadvor od Makedonijava :)
No znam deka koga bi ziveela negde nadvor od Makedonija, cesto bi me facale nostalgii za rodnata mi zemja :pipi:
ama sepak bi preziveala :) i bi ja posetuvala makedonija cesto (valjda?!... ako ne mi se zdoarni tamu)

Ја во моменотв ептен имам пишано дека сакам ама сега ептен :toe:

Нормално дека ке казам да!!! Па тоа го чекам цел живот да завршам факс и да бегам од тука пошто тука нема живот за нас компјутерџиите!!!

Искрен одговор, НЕ.Зошто ? Зошто овде сум роден, од овде потекнува мојата фамилија, овде сум живеел, таков сум бидејќи тука сум роден, сакам да и помогнам на мојата втора мајка Македонија која ми го дава она која никоја друга го нема.Доколку сите би отишле што би останало од нашава мила Македонија ? ама баш ништо, но секој овде си има свои идеали и правци во својот живот, а јас го одбирам овој. :smir:

Би заминала но не по секоја цена...Доколку животниот пат,професијата или љубовта ме водат некаде надвор,зошто да не.А да одам само за да избегам од тука и да р’мбам од утро до мрак демек за да спечалам повеќе...фала не!Не мислам дека таму некаде ме чекаат со раширени раце,или тече мед и млеко,или се што лета се јаде....а и парите не ми се толкава сатисфакција за да трпам се и сешто!Доколку се укаже добра прилика,би отишла и ако ми е убаво сигурно нема да имам проблем со носталгија...домот ти е таму кај што ти е срцето нели?!

секако дека би заминала,а шансите дека тоа ке ми се оствари се реални така да....за некоја година ке гледам виенски бал во живо!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom