Da..koga bi mi se otvorila sansa da studiram vo stranstvo, mislam deka bi ja prifatila. Sepak, do pred nedela dena go iskusiv cuvstvoto na nostalgija koe se stvara vo semejstvoto za nekoj clen koj e vo stranstvo podolgo vreme i mozam da kazam deka se bi dala za da gi postedam bliskite od toa cuvstvo. No mislam deka ne bi propustila sansa za studii vo stranstvo.
Засега не планирам да заминам, овде ми е добро, а ако заминам ќе треба да се отепам од работа по цел ден, а има време за работа цел живот, така да засега би одмарал, а за понатаму ако ми се укаже шанса би заминал
So zadovolstvo bi zaminala negde nadvor od Makedonijava
No znam deka koga bi ziveela negde nadvor od Makedonija, cesto bi me facale nostalgii za rodnata mi zemja
ama sepak bi preziveala i bi ja posetuvala makedonija cesto (valjda?!... ako ne mi se zdoarni tamu)
Искрен одговор, НЕ.Зошто ? Зошто овде сум роден, од овде потекнува мојата фамилија, овде сум живеел, таков сум бидејќи тука сум роден, сакам да и помогнам на мојата втора мајка Македонија која ми го дава она која никоја друга го нема.Доколку сите би отишле што би останало од нашава мила Македонија ? ама баш ништо, но секој овде си има свои идеали и правци во својот живот, а јас го одбирам овој. :smir:
Би заминала но не по секоја цена...Доколку животниот пат,професијата или љубовта ме водат некаде надвор,зошто да не.А да одам само за да избегам од тука и да р’мбам од утро до мрак демек за да спечалам повеќе...фала не!Не мислам дека таму некаде ме чекаат со раширени раце,или тече мед и млеко,или се што лета се јаде....а и парите не ми се толкава сатисфакција за да трпам се и сешто!Доколку се укаже добра прилика,би отишла и ако ми е убаво сигурно нема да имам проблем со носталгија...домот ти е таму кај што ти е срцето нели?!
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.