Дали би возеле "Пеглица" или "Фиќо"?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

Што би возеле?

• Пеглица

Гласови: 76 32,5%
  • Фиќо

Гласови: 158 67,5%

• Вкупно гласачи
    234
Bi gi vozela i vete ama imam jas edno fico toa be za muzej e... od prvite serii. Vratite onobratno se otvaraat :pos: I uste e vo vozna sostojba, taka da go ofarbam so interesni boi, lupnam nekoi nalepnici i shema ce bide :)

La Española напиша:
Bi gi vozela i vete ama imam jas edno fico toa be za muzej e... od prvite serii. Vratite onobratno se otvaraat :pos: I uste e vo vozna sostojba, taka da go ofarbam so interesni boi, lupnam nekoi nalepnici i shema ce bide :)

Налепници ... НЕ да не лажел паметот!

La Española напиша:

Kako sto ti kaza VW nikako nalepnici!!!! Ostavi go kako sto si e original i gledaj da ti go ofarbaat i sredat ubavo so site niklovani delcinja. Tie mu davaat extra izgled. Pa ajde ke pravime edna parada so restavrirani ficovci niz Makedonija ,a moze i na posiroko :)

Па кога ке има саем на стари автомобили во Битола можете да ги донесете. Да видиме што машинчиња чувате по дворовите, гаражите... Искрено кога јас би имал било каков олд-тајмер абе нема да слегвам од него. Ке го возам секаде. Било да е Фичо, Пегле или незнам што...

Па лесно ќе си набаиш фичо ако толку ти е мерак, ги има еден куп. Инале fiat 500 е баш закон, и би го возел секаде.

Pa kazvaj koga e toa vo Bitola? Sega za eden mesec ke go rigistriram i go pustam vo soobrakaj. Ako e negde Juli bi dosol odma. Samo ti izvesti koga ke bide!

Фичо така од секогаш ми била спортска колица.

Фиќо би возел зошто да не? Пеглицата ми е одвратна.

Sum vozel i pak bi vozel. Imav peglica 1989god. proizvodstvo. So nea se ucev da vozam, prvo vozilo mi bese. prekrasna kola, dobri spomeni imam od nea. Plus i mnogu e lesna, ako ne ti pali mozes sam da ja gurnes i da zapalis u vtora:):):)
Nemav sram dodeka ja vozev, bas bev super srekjen zatoa sto imam svoja kola, ja sreduvav, i nabavuvav novi delovi, ja cistev redovno.
Na kraj zavrsi, pred kukja, 2-3 god. nevozena, ja prodadov za 200e. Tazno, neli. Sega imam Mercedes ama sekogas ke se sekjavam na momentite minati so mojata peglicka:) Dobri momenti, dobri spomeni!!

Исто јас како што се сеќавам на МОЈАТА прва кола VW Буба :) BT-720-CM сега се вози некаде низ Ѓорче Петров во Скопје...беше од СК ...се врати повторно во СК :) хехехе

Ја би за пегла, абе можевте и мини морис да стаите у избор, таа класа се....
иначе обожавам мини, многу ми е звер количето...:vozbud:

Да, ама вистински комшар за реставрирање...

1) Скапуваат МНОГУ (англиска работа) и електриката е пекол (Lucas ...отаде знаеме зошто англичаните сакаат топло пиво ...имаат Lucas фрижидери)

2) Цолни (инчни) штрафови...англичаните се најдоа паметни. Цел свет користи mm штрафови овие во цола...па ајде барај нов сет цолни клучеви за да можиш да отвориш нешто...

Ееееееееееееее јас прошетав и до Дојран со едно фиќо. Другаров го имаше правено за некоја изложба или нешто ама беше лудница:vozbud:
Атракција бевме едно време...

Фичото ...како и Бубата...ќе стани атракција за брзо време. Секогаш сум во право за ова...скептиците нека не се смеат!

Taka e VW neka se smeat. Ne znaat kakva istorija i kola se krie pod Buba i Fico. I jas porano sum imal buba (mislam tatkomi) ama ja dal.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom