Дали би сакале да имате можност да ги бришете негативните спомени?

Кога ми доаѓаат негативни мисли сум помислила на вакво нешто,но не сакам да заборавам на добрите личности и на убавите спомени поврзани со мн луѓе.Само некогаш сум помислила на вакво нешто ама си знам дека ако не сум почуствувала лоши работи немало да созреам и да разликувам луѓе и да бирам нешто што сакам

Ќе останам со многу малку,подобро нека седат.

Не зошо тогаш и оние малку спомени што ги имам добри, више нема да изгледаат толку добри кога ќе нема со што да ги споредам.

Па убаво би било...знаете како викаат - ,,Среќен е само оној кој има лоша меморија,, ;)

несакам ама баш ништо да бришам ...ако непостојат лошите, нема да знам дека постоеле добрите работи

Премногу сум повреден од многу луѓе како од блиски така и од пријатели, така да не да сакам да ги нема тие спомени... : (((

Па убаво би било...знаете како викаат - ,,Среќен е само оној кој има лоша меморија,, ;)
Но овде има и негативност...
кога ни се случува нешто лошо се справуваме со тоа.И стекнуваме искуство.А ако ни се повтори ситуација слична на таа веке знаеме како да изреагираме отприлика и да не драматизираме толку.А ако го избришеш лошото сеќавање нема да научиш како да изреагираш во ситуација слична на таа, и ако пак се најдеш во таа ситуација ќе мислиш дека е крај на светот.

Не баш. Негативните спомени нека бидат тие кои ќе ме потсетуваат на грешките и сите лоши моменти кои не би сакала пак да ги повторам

Нека стојат,за памет и онака понекогаш сакам да си мислам на нив:)

Секако дека не.
Без тие спомени животот не би бил тоа што е.
Тие се тука да те потсетат на грешките и да ти одржат лекција за понатаму.:)

Ако фатам да бришам, нема да отидат само лошите ...

da, taa opcija bi bila dobra koga bi bila mozna, bidejki i ubavite sekavanja se losi koga znaete deka se nepovratni ili licnostite so koi ste bile veke ne se so vas (umrele).

Ima edna Zen "filozofija"...a taa e:
Umiraj sekoja vecer koga ke si legnes, a sabajleto ragaj se povtorno.
Jas toa go praktikuvam...gore dole od pamtivek :)
Ako imam obvrska za utre ili nekoj drug den, totalno zaboravam :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom