Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
се лажеш!секоја врска проаѓа кроз тестови!еден од тие тестови е сигурно неверството!ако го пројдете тестот тогаш продолжувате,ако не-тоа не значи дека врската не била таква како што изгледа или не била совршена!
Оу мај гад! Ајде луѓе изневерувајте за да видите дали ќе го поминете тестот. Ако ви прости, тогаш врската ќе ви биде таква каква што сакате да изгледа.
Неверство како тест бе:nesvest:

се лажеш!секоја врска проаѓа кроз тестови!еден од тие тестови е сигурно неверството!ако го пројдете тестот тогаш продолжувате,ако не-тоа не значи дека врската не била таква како што изгледа или не била совршена!

Мислам дека неверството апсолутно не е никаков тест. Неверството може да биде само доказ дека не била толку цврста неговата љубов кон мене и не ме сакал доволно, па отишол да се мува со друга.

Мислам дека неверството апсолутно не е никаков тест.Неверството може да биде само доказ дека не била толку цврста неговата љубов кон мене и не ме сакал доволно,па отишол да се мува со друга.
извини што те прашувам-можеби си земам големо право,но ти никогаш никого немаш изневерено?

Не викам дека не е можно,ама мора нешто да фалело за да дојде до изневерување...плус еве да речеме и да биде опростено неверството за да се спаси таа прекрасна врска исполнета со љубов,после опростувањето ќе фали ДОВЕРБА,сигурност во партнерот.

Nemora nisto da falelo, ama bas nisto... Naprotiv nie lugeto sme ti taka cudni sto koga i se e sovrseno kako so sila da barame nesto da go unisti toa, a dojde do nekoja bura, razbranuvanje... Se zasituvame od premnogu srekja... Baska i nekoi musicki ko ce ti vlezat vo glava... Toa neznaci deka ne go sakas partnerot ili partnerkata... Tuka slobodno znaci moze da go podelime fizickoto od psihickoto posakuvanje... Vo takva vrska kakva sto jas ja napomenav, partnerot ili partnerkata sigurno ne se zaljubil vo doti4nata licnost, tuku ete ebate nekoja privlecnost momentalna...
I nemora da znaci deka posle paga doverbata vo licnosta, moze da ima krizen period- OK... no od toa moze da izleze i nesto mnogu dobro... Licnosta sto izneverila da sfati ustvari kolku ja/go saka svojot partner/partnerka, kolku ja/go povredil/a so samiot cin na izneveruvanje, i nikogas toa da ne go povtori :) (ova nikogas go stavam pod znak prasalnik)
A ako nekoj postojano izneveruva, toa vekje ti e bolest... otkazi se od takvite :)

извини што те прашувам-можеби си земам големо право,но ти никогаш никого немаш изневерено?

Никогаш.

Nemora nisto da falelo, ama bas nisto... Naprotiv nie lugeto sme ti taka cudni sto koga i se e sovrseno kako so sila da barame nesto da go unisti toa, a dojde do nekoja bura, razbranuvanje... Se zasituvame od premnogu srekja... Baska i nekoi musicki ko ce ti vlezat vo glava... Toa neznaci deka ne go sakas partnerot ili partnerkata... Tuka slobodno znaci moze da go podelime fizickoto od psihickoto posakuvanje... Vo takva vrska kakva sto jas ja napomenav, partnerot ili partnerkata sigurno ne se zaljubil vo doti4nata licnost, tuku ete ebate nekoja privlecnost momentalna...
I nemora da znaci deka posle paga doverbata vo licnosta, moze da ima krizen period- OK... no od toa moze da izleze i nesto mnogu dobro... Licnosta sto izneverila da sfati ustvari kolku ja/go saka svojot partner/partnerka, kolku ja/go povredil/a so samiot cin na izneveruvanje, i nikogas toa da ne go povtori :) (ova nikogas go stavam pod znak prasalnik)
A ako nekoj postojano izneveruva, toa vekje ti e bolest... otkazi se od takvite :)

Не знам, сепак сметам дека ако врската е супер, не може да има изневерување и мување со други.

...mnogu e prosto...nikoj ne ve poseduva i nichiv rob ne ste, pa ni na ljubovta i na vrskata ili bilo kako...se e drugo granica...zivenje vo zabluda...sebichnost...opsesija...slepa navika...

Eдноставно речено НИКАКО, НИ ПОД РАЗНО!!! ако ме сака ќе ме сака без да направи никаква глупост!!! А доколку случајот не и припаѓа не нејзина вина,тогаш можда МОЖДА и би размислил малку на тоа... Ако искрено заслужува би и простил, ама АКО ЗАСЛУЖУВА, што не е ни дефинитивен одговор дека би и простил, дефинитивниот одговор го дадов: НЕМА ШАНСИ!!! Иако не сум се нашол никогаш во таква ситуација, но сепак строг сум на тоа поле и тоа премногу!!!
Така да: НЕМА ШАНСИ ДЕВОЈКО, ИДИ ШЕТАЈ - ЛЕТАЈ - НЕ МИ СМЕТАЈ!!! (уф само која рима ја има фразава ммммммммм, :) :) :) )

Ne sum se nasla va takva situacija no mozebi i bi mozela da prostam neverstvo vo vrska.Neverstvoto od maska strana e samo fizicka potreba bez mnogu custva no cepak kakvo i da e boli zosto pred se se gubi doverbata i se zivee so strav deka mozebi povtorno ke go stori toa.

Можеби би простила,можеби не.Доколку стварно ме сака не би ме изневерил..Би простила доколку се осигурам дека тоа нема да се повтори...

Можеби би простила,можеби не.Доколку стварно ме сака не би ме изневерил..Би простила доколку се осигурам дека тоа нема да се повтори...

Баш ме интересира ... а што е тоа што може да ти е гаранција дека нема да се повтори неверството?:toe:

Порано не се замарав со тоа и опростував,но сега да знам дека сум изневерена и да опростам нема шанси.Една личност ми кажа дека ако еднаш те удри цел живот ќе те удира,ако еднаш те изневери цел живот ќе те изневерува.

моментално во состојбава како што сум сега (пијана) би простил што билаа ама утре ко ке се отрезнам не знам тогаш
лошо ке биди хехе ЧП

Би опростила ако после тоа вистински се покае! А се познава! Мада би почекала да помине подолго време да видам како ќе се понаша за тоа време, дали сеуште ќе бара прошка....
Секој заслужува втора шанса....Е после тоа ако пак се повтори, не сакам очи да му видам....
Секако зависи и од околностите...ако го направил на пример во пијана состојба, не можел да се контролира, не знаел што прави....и другиот ден кога ќе се сети што направил, се кае ептен, она вистински, не бил свесен е тоа што направил......Зошто тогаш да не му се опрости?

Сум простила, и ќе простувам. Верувам дека до хепи-ендот се стигнува преку трња и камења.

Ако многу ми значи и ако неверството му е единствена грешка што ја направил тогаш би размислила и можеби би му простила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom