Дали би ги смениле своите родители?

• Креатор на темата Креатор на темата Емкаа
  • Време на започнување Време на започнување
Да ги сменам? Нема теоретски шаанси...јес да знаат поекогаш да ме изнервираат едно убаво, ама си ги сакам најмногу :back:

Знаат некогаш да ме изнервираат така убаво,па да ми дојдат такви мисли во глава.
Иначе вака,не никогаш.Тие се тие кои што се тука кога ми требаат,кои што ме дигаат кога паѓам и кои што се трудат да ме насочат на вистинскиот пат без оглед на се.Морам да кажам дека овде поголем удел има мајка ми ама тоа е тоа.
Не би ги сменила и и колку и да се лутам за сите тие забрани,казни и бла бла знам дека е сето тоа е само за мое најдобро.:back:

Ne bi gi menuvala moite roditeli za nisto na svetot. Imalo momenti koa sum se ispokarala so niv i sum rekla deka nikogas poveke ne sakam pred oci da gi vidam ali posle saat vreme minela cela lutina i sum svakala deka ne sakam nikoj poveke od niv i deka nisto ne moze da gi zameni. Nema sansi nekoi koi me odgledale koi mi pruzile se vo zivotot da gi zamenam so nekoi drugi.

Во ниеден случај!
Секогаш се покрај мене во лошо и во добро,можат да ми помогнат,да ме утешат,да ми удоволат..Можат да направат многу работи што никој освен нив не може да ги направи па дури и најдобриот пријател...

Никогаш!!! на сите ни се случуваат расправии али тоа е вообичаена работа

Дали?

Дури и во моменти кога сум мислел дека е неподносливо тешко да се живее со нив, никогаш не сум помислил да ги сменам мајка ми и татко ми.
Сите имаме проблеми, сите се караме, сите избувнуваме но на крај сите се смируваме. Факт е дека од она кое е тука не може да се бега. Но и да би можело, никогаш не би посакал други родители.
Колку и да ми згрешиле во даден момент, зар не вреди да помислиме на се’ она кое тие го имаат направено за нас?
Дали би бил јас човек ако некогаш помислам да си ги сменам моите родители кога неколку пати и татко ми и мајка ми ги имам слушнато како викаат дека пола живот сум им јас, а пола брат ми...
Ги сакам мајка ми и татко ми и никогаш не би посакал да ги сменам. Задоволен сум од она што тие се, и како такви си ги сакам највеќе.

Би ги сменила.Тоа сигурно.
А, зошто?Причината ќе си ја задржам за себе.

да ги сменам тоталка за други не. ама би го вратила времето наназад едно 15 години.... како стареат така будалеат.....:pos:

татко ми не...не да го гледам човекот многу ама се трпи. а мајка ми ја менувам без размислување...многу ми е тешко да живеам со неа. некој се чудат како е можно родителот толку да си го мрази детето. признавам не сум цвеќе за мирисање...немам добар карактер, имам проблеми нашколо, често излегувам и секогаш каснам. преговарам, се карам и уште ред други работи ама јас никогаш не би го ставила во ситуација моето дете да ме трпи мене туку јас ке го трпам какво и да е.

Да разграничиме некои работи: едно е да те изнервираат родителите (нешто што се случува кај 99,99 % од младите, посебно адолесцентите), а сосема друго е да помислиш да се откажеш од нив или некако да ги смениш. Мене ми се случувало да ми пукне филмот и некое време дури и да не им зборувам, но се во граници. Нервирањето и недоразбирањата се секојдневие на секое семејство, а добро семејство е она што истите ги решава на смирен начин, преку разговор и преку искажување на личното мислење за сите видови на проблеми.
Јас му сум благодарен на Бога што ми понудил вакви родители со голема толеранција, разбирање, помош и поддршка за најголемиот дел од моите животни желби, ставови и решенија.

АуууууФ, некогаш така добро знаат да ме изнервираат што... ама да ги сменам -Н-И-К-О-Г-А-Ш !!! Ги сакам највише на свет и знам дека они се тие кои секогаш и без оглед на се ми мислам најдобро и ме сакаат.

Да. Имам доволно причини да го посакувам тоа. Едно време сакав да го заменам со штркот, ама дознав дека тој не родителствувал. Има некои работи кои не можеш да ги одбираш за жал... Јас би одбрала посамосвесен татко, одговорен, благопријатен и смирен карактер. Мојот би го дала на реанимација. Во суфицит на уште соништа, мајка ми би ја задржала.

Не, никогаш. Понекогаш знаат да ме изневираат најмногу со нивната старомодност, но секогаш ми даваат подршка во се што правам и ги трпаат моите глупости. Мислам дека подобро родители не можам да посакам ги сакам такви какви што се и им се заблагодарувам за се што направија за мене и за брат ми.

Никогаш не би ни поислил на такво нешто.Понекогаш се малку напорни и не ми ја даваат често колата ама супер си се

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom