Дали би ги јаделе "чудните" кинески специјалитети?

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Очигледано имаш многу тесна претстава и полна со предрасуди за кинеската храна. Кучиња, мачки, и други инсекти можат евентуално да се најдат на менито во изолираните југоисточни делови на Кина а таква храна се јаде пред се во југоисточна Азија како Тајланд&Co. Кинеската храна најмногу се базира на пилешка а ако идеш во централна кина се повеќе на свионско месо, инаку начините на кој се спрема се доста сложени односно има еден куп додатоци кои месото го права дополнително многу зачинето и исполнето со вкус, некој може тоа да поднесе некој неможе.
Освен тоа на крајбрежлето на кина се спрема и исклучително многу риба, која е зготвена а не жива како во јапонската кујна (суши)
Сакав и јас на долго и на широко да објаснувам...
ама ете го Гаго објаснил веќе.
Во потполност до последна буква се согласувам со неговиот текст.
Посебно би издвоил:
-Пилешко по Императорски
-Девет скровишта
-Свинско со кисело сладок прелив.

Кој ќе проба...нема да згреши.

Мене ми е криво што воопшто постојат овие заблуди и има толку малку Кинески ресторани во Македонија.

Лично сум голем љубител на кинеска храна.

Јас би јадел кинеска храна, али се ми е страв дека во секоја порција лежи пригодно спремен труп на некој мртов стаор.
А и не би јадел нешто што сабајлето весело си лаеше

aии нема шанси!!:pov: еднаш во кинески ресторан и веќе ниеднаш!:pov:
јадев од тие "нормалните" специјалитети.. ама не ми се по вкус, да не праиме муабет за тие чудата..:pov:

Dli bi jadele pecena macka, peceni gluvci lebarki i drugi kineski specijaliteti i so mislite za nivnata kujna(HRANA)

Аааа, не. Мачката за мене е свето животно, многу ги сакам и не би можел да поднесам да ги гледам како ги убиваат и печат, а камоли како ги ЈАДАТ! :nesum:

Печени лебарки?! Боже господе. Едни луѓе бегаат од нив, другиве па ги јадат. :nesum:

Chinese food, NO.

Не преферирам храна за која би се двоумел за што прво да се фатам за виљушка или за пушка , така што би почнал да ја јадам

тоа не би јадел дефинитивно. нема шанси.
ЛОЛ...
А бе на десет страни се пробува да ви се објасни дека има и те како фини нешта за јадење у таа кинеската кујна...
и пак истото та истото:
глувци,мачки,кучиња,бубашваби... :pos2::kesa:

Нема такви работи...
И уосталом,ако и ние бевме 1милијарда и 300 милиони луѓе,сакаш нејќеш и ние ќе пројадевме и кучиња и мачки.
Па и црви упм.
Сврби стомак кога си гладен...нема заебанции... :toe::vozbud:

ЛОЛ...
А бе на десет страни се пробува да ви се објасни дека има и те како фини нешта за јадење у таа кинеската кујна...
и пак истото та истото:
глувци,мачки,кучиња,бубашваби... :pos2::kesa:

Нема такви работи...
И уосталом,ако и ние бевме 1милијарда и 300 милиони луѓе,сакаш нејќеш и ние ќе пројадевме и кучиња и мачки.
Па и црви упм.
Сврби стомак кога си гладен...нема заебанции... :toe::vozbud:

јас кажав дека не би јадел кучиња мачки и инсекти а не реков ништо за кинеската храна.
прочитај подобро пред да цитираш.

Omileno od kineska hrana mi e oriz so pilesko i kompir so sos odozgora na nivni nacin tamu podgotveno i edni proletni rolati so zelencuk u meso vnatre mmmmmmmmmmm

Абе какви мачки какви кучки ? :nesvest:

храната си е сосема нормална , оди во Кинески ресторан и порачај си порција зеленчуци , пилешко месо , ориз на многу начини различен приготвен , има пилешко со различни сосеви слатко-кисело (прво ке ви биде чудно ама по 2-3 пат ке ви се јаде тоа секој ден ) дури има и тестенини некој нивни супер се .

Прво одете прочитајте го менито порачајте нешто пробајте па ке видите дека е супер .... немојте вака со предрасуди (кучиња, мачки :nesum: лол )

Немам пробано сеуште , ама би пробал некој кинески специјалитет !!!
Печениот сладолед само сум го пробал и е добар:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom