Дали Александар Македонски е во рајот или пеколот?

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Прашај го Трн во око...
он ќе ти објасни. :pos2:
Еве јас ќе се потрудам да помогнам:
Александар бил од Врање...
(нееее...-сети се на Глигоров на еднооки)
бил од Прешевската каза...
(буахахаха...:pos2::kesa:)
и зборел на македонски со српски дијалект.

И затоа...
он е македонец...
ама пошто територијата се наоѓа во денешна Србија...
и они полагаат право дека (јеби га) бил нивни.
+ :vozbud:
п.с Многу јасно дека ќе мора (и тоа многу) да се наробате прво...
пошто инаку `сеансите` кај тоа врачот (со код неим `Тьрн в окото`) не функционираат.

Не бе ,тој зборел кумановски

и него и мене и тебе и сите без разлика дали се муслимани или нз таму што ке не јадат црви така да у пекол сме :pos2:

У рајот е Александар беее

И не зборувал литературно Македонски, туку на некој егејски дијалект.

Епа не можеш да кажеш каде точно би бил Александар,во наше време според христијанството сега би бил во пеколот заради тоа што имал направено многу гревови убивајќи луѓе...Ама во тоа време во негово(мислам дека владеел во времето на политеизмот) не било така затоа што тогаш дури и правеле жртвувања(читај убиства)за да им удоволат на боговите и со тоа мислеле дека си заслужувале подобро место и подобар живот..Можеби да владееше во време баш на христијанството можеби би постапувал поинаку но зад се тоа стојат многу предпоставки што би било..Битно тоа што е и темата според христијанството и според ссега некои морални вредности тој сега сега би бил во пеколот...

Nema ravenstvo pomegju politeizmot i chovechko zrtvuvanje. Konceptot za ubistvo, barem vo civiliziranite predeli od koi poteknuva i Aleksandar, nikogash ne bil gledan so odobruvanje. Jasno e deka Aleksandar bil tiranin, i dokolku vo toa vreme postoel deneshniot koncept za 'pekolot', ima malku somnez deka togashnata populacija bi go smestila na toa mesto.:toe:

Во најубавата црква во Македонија според мене ,,Света Троица,, во Радовиш е отсликан Александар Македонски заедно со неговиот татко Филип Македонски во делот каде што се отсликува рајот и се надевам дека сеа е во рајот бидејќи црквата не може било кого да отсликува во црквата, ама пак туе е еден проблем : го има и отсликано и Гуштеров заедно со неговите деца во делот на рајот кој што е градител на црквата и нз дали е ова дозволено од МПЦ :nesum:

Ацко остана закопан некаде во чистилиштето. Само никој не знае каде.

Како што е запишано, без разлика дали си цар или просјак, секој ке одговара за своите гревови без разлика дали се лоши мисли, зборови и дела. Значи ако обичен човек убие човек или повеке луге ке му се суди исто како и на царот и обратно. Одговорот си го знаете.
Единствено може да оди во рајот ако тоа го правел под наредба на Бог но не ми се верува.

Дефинитивно во рајот ( ако постои ). За разлика од други поробувачи , тој признавал и вера и обичаи и државно уредување на секоја земја која ја поробувал. За тоа кажува и самиот факт кога го поробил Египет, им дозволил нив да го наречат син на богот на сонцето Амон Ра

АЦе е Бог бе :)
Токму така.Според Македонска митологија и (таканаречена)паганска религија со многубоштсво Александар е реинкарнација на Дионис врховниот бог на Македонците.Дионис според легендата го освоил светот многу пред да се создадат првите цивилизации.Каде што имало битки војниците се опијанувале и битката ја победувале без проблем.Тој освоил све од Америка до Јапонија и потоа кога умрел им дал да владеат на тамошните жители но под услов да го сметаат за бог.

Абе и ова има позитивна страна.

Пази, оној шо го тртел, гарант ќе наследи рајски убајни, ама со можност на рехабилитација, и нон стоп во друштво на жени. А рај, поради тоа што "го ебел најголемиот крвник во историјата на чоекот".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom