Дали Александар Македонски е во рајот или пеколот?

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Како може да се кае на христијанскиот бог , кога у негово време не постоела таа религија ..
A што во тоа време намало Бог немало ништо???
Јас не велам дека требало од Исус да бара прошка, трербалод а се покае да принесе жртва, едно ќе ти кажам читај го стариот завет и ќе сватиш што требало да направи Аце наш голем Маш за да сега биде во рајот.
Аце има некој си свој измислен Бог .

Аце го правел односно се обидел да го направи рајот овде доле на Земјата, и не туку го праќајте човекот на измислени места!

Истото се обидоа да го сторат и Нерон, Наполеон, и Хитлер и Сталин, ама некако не им успеа, разбираш...

Истото се обидоа да го сторат и Нерон, Наполеон, и Хитлер и Сталин, ама некако не им успеа, разбираш...
Кој е постулатот на еволуцијата?
Позади еден успешен вид стојат неброено многу пропаднати обиди!
Стрпи се бе малку....ќе му тргне на некој од рака и тоа!..неминовно е!

Се некако ми се чини дека сите досегашни обиди пропаднаа...останува уште да го дочекаме царството од антихристот.

Се некако ми се чини дека сите досегашни обиди пропаднаа...останува уште да го дочекаме царството од антихристот.
Да..ама "Рајот" ќе биде источно европски модел...а таму многу лесно се губи она што си го спечалил...

Што бе се предомисли? До вчера чекаше некој друг!:vozbud:

Како може да се кае на христијанскиот бог , кога у негово време не постоела таа религија ..

Христијанството произлезе од Јудаизмот, христјаните за свој бог го имаат Еврејскиот бог (Јахве тие го викаат) и таа религија постои некаде од времето на излезот на Евреите од Египет, значи околу 1200 години Пред новата ера, така да во време на Александар, таа вера веќе си постоеше. Накнадно на таа се надоврзаа христијани кои на стариот завет му го додадоа новиот и кои исуса го сматаат за месијата кој беше најавуван во старозаветните текстови.

ние не сме тие кои судат да кажиме дали бил или не бил, и онака појма немаме :).......не треба да се суди

Да..ама "Рајот" ќе биде источно европски модел...а таму многу лесно се губи она што си го спечалил...[/quote

Појанси малку, не те разбирам најдобро.

Што бе се предомисли? До вчера чекаше некој друг!:vozbud:

Не, не сум се предомисил. Ја споемнав намерата од многу историски познати фаци, кои се обидоа да создадат еден свет, една светска држава и да бидат владетели со светот, а како што е историски познато, сите тие обиди за создавање нов светски поредок или рај на Земјава, пропаднаа. Од пророштвата пд Откровението Јованово, останува уште само еден обид за создавање на еден униформиран свет, а тоа е царството од нечесетивиот и неговито лажен пророк и лажен месија, познато како царството од антихристот. Значи, зборувам за создавање на земски рај а не за Рај како Божјо пресоздавање на Вселената. Наредниот Рај нема да биде човечка креација, туку Христова ре-креација на Светот.

Да..ама "Рајот" ќе биде источно европски модел...а таму многу лесно се губи она што си го спечалил..
Напишано од MIKI1
Појанси малку, не те разбирам најдобро.

Дел од цитат...за царството на антихристот..

Pa ne znam sigurno e vo pekolot, ama sepak nikoj ne moze da ti odgovori so tocnost. Pozdrav

Vo pekolk.Sekoj sto ne go priznava Isus za svoj spasitel nema da go vidi rajot.
E sega zasto Isus uste ne bil dojden koga Aleksandar pustosel...togas sekoj koj mu se poklonuva na drug Bog osven na Ediniot Bog, nasiot Tatko, koj si pravi idoli i im se poklonuva, koj ubiva e vo Pekolot......a i negovata zamisla za obedinuvanje na svetot me potseka na propagandata koja ke ja vodi Antihristot, pa i toa nekako mi dava patokaz deka ne bil vernik...
Seedno za tvoeto i moeto spasenie toa ne e bitno.....a paganski raj i pekol ne postoi, postojat samo eden Raj i eden Pekol!

Значи Александар наш се пржи во вечниот оган во пеколта. Ова е загрижувачки за Македонија и Македонците кои го славиме и обожаваме Александар и му подигаме кипови и споменици и именуваме улици и плоштади по него.
Зарем никој од МПЦ не излегол со став дека славиме безбожник и злотвор кој е во пеколот?!?!?
Одлично прашање! МПЦ иако нема директна врска со Александар Македонски, треба да ги повика своите верници и да апелира да не се именуваат објекти и улици спред пагани кои згора на се директно ги кршеле заповедите Божји кои важеле и пред Александар МК и пред Џингис Кан... Исто како што јавно апелира дека не треба православните верници да се бават со баење и сл.
работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom