Дакар 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Сепак денес т.е. вчера етапата не се заврши заради невреме и многу вода по патеката. За резултатите ќе решат судиите во текот на слободниот ден.
Трката ја завршиле само 4 автомобили (тие кои ги пишав претходната страна). Не се знаело дали ќе се поништи целосно оваа трка или пак на сите кои не ја завршија трката ќе им се припишивремето на последно пласираниот учесник.
Кај моторџите поќе души завршиле и незнам шо ќе биди со тие шо не завршија.

Исто така во прегледот на Еуроспорт покажаја слика од Насер Ал Атјах како беше заглевен во едни дупки. Секоја му чест како успеа таму да ја пикни колата.

Од ко го однесоја во џенемо, нити Дакар има, нити Парис.... така да едноставно го изгуби духот натпреварувањето, и престанав да го гледам.

Од ко го однесоја во џенемо, нити Дакар има, нити Парис.... така да едноставно го изгуби духот натпреварувањето, и престанав да го гледам.

Точно,не е тоа тоа што беше како во Сахара.

Ја има честа да ги соопштам овогодинешните победници на Дакар 2013. :)

Во категорија на автомобили французинот кој возеше за Мини, Сефан Петерхансел со неговата 11та титула освојува прво место. Очекувано, сепак најголем фаворит беше.
602972_478184122240900_1939234608_n.jpg

Во конкуренција мотори уште еден французин, можеби зошто го немаше Кома :D, Сирил Деспре ја освојува петтата титула со неговиот КТМ. Исто како и Петерхансел фаворит кој ги оправда очекувањата.
149377_478110332248279_1008632804_n.jpg

Во конкуренцијата мотори на четири тркала титулата по втор пат ја зема во свои раце Марко Патронели од тимот на Јамаха, без посериозна конкуренција.
487156_478133645579281_1300063145_n.jpg

После откажувањето на Чагин, овојпат титулата исто така отиде во руски раце но овојпат во Едуард Николаев кој возеше за Камаз.
553636_478212232238089_2098848944_n.jpg

Според мене фаворитите победија, немаше некои значителни изненадувања. Да не заборавиме дека и овој дакар однесе жртви. Сочувство до семејствата.

Де Рој ништо значи.Во поголемиот дел од релито беше прв,али ништо.Се мислев или он,или Лопре ќе ја земат,да не бидат само руси.Али то је.Во автомобилистите очекувано Петерхансел,да останеше Насер ќе беше интересно.Воа багиве,волксваген ли мотор носат.

Демек истата машина со бубата е, само школката е баги.
Мисли си дека иста машина со буба е...

Носат некој V8 3.0 Tdi ако не се лажам, нешто шо во Буба никогаш го немало, нити ке го има.

Гордон ако вози пак со хамерот има шанси годинава да освои. Ал-атјах гадно ќе се заебе ако возе баги. Од четирициклите мислам дека еден од браќата сигурно ќе земе, а за моторите мислам дека оваа година ќе биде доста интересно али како и секогаш Сирил е фаворит. Кај камионите на Камаз мислам дека му нема конкуренција СТРАШНА машина имаат
Освен за автомобилите друго се сум предвидел ... не дека ногу ме бива, ама секоја година се истите, не е интересно више :)

Мисли си дека иста машина со буба е...

Носат некој V8 3.0 Tdi ако не се лажам, нешто шо во Буба никогаш го немало, нити ке го има.

Па така разбрав ама изгледа не сум разбрал добро, односно не за денешниве баги туку за постарите. И за ова не сум толку сигурен односно изворот не ми е толку поуздан :)

Па така разбрав ама изгледа не сум разбрал добро, односно не за денешниве баги туку за постарите. И за ова не сум толку сигурен односно изворот не ми е толку поуздан :)
На постарите изданија на кога се возеше од Париз до Дакар (нели, одтаму и името) возеа обични возила... Барај Ари Ватанен, Форд Ескорд/Пежо 205 :) ако те интересира.

И да, имаше луѓе шо ги модифицираа бубите во баги.

Нели турбо бензинци се?
Има и дизелаши BMW дури настапуваше овај катарецот Ал како и да беше ја имаше првата победа на етапа со дизел Х5... Незнам како е годинава мада мислам дека VW тимот базиран на Туарег возат стриктно TDI.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom