Да се пуши или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Бате Недев
  • Време на започнување Време на започнување
брат/сестро :) збориме за јавно место. кола си е друга работа ама мислам дека на пример у кафич не е баш најадекватно место :)
(малце забегавме али јбг :) )
не бе зошто сеа да нема пушење во кафич може така размислуваш дека не си пушач...еве јас на пример што би правел во кафич кафенцето на маса и да не смеам цигара да запалам....по тиња работа здравје....чисти глупости се тоа

Една година и три месеци веќе цигаре немам ставено во уста :smir:

Пушев ЦЕЛИ 7 години, последните 2-3 години најчесто по 2 кутии на ден!!

Јас лично сум пушач, но сметам дека со таа моја одлука не треба да влијаам врз здравјето на другите. А за моето здравје... од кај знам дека утре нема да ме згази кола :jaj:

Не сум пушач така што нормално одбирам да не се пуши :smir:.

па сега неможам да кажам да не се пуши секој си знае за себе само ја еве чист сум 5 месеци после долги години и се осеќам многу подобро

Пушач сум неможам да кажам да не се пуши...ете ајде доволно е да бидат поделени објектите на дел за пушачи и дел за непушачи али скроз да не се пуши :nesvest: е богами незнам шо ќе праам тогаш.

Тој што пуши нека му ја мисли.Јас не пушам и не ми е гајле дали некој пуши.
Тоа е прашање на личен избор :wink:

Да не се пуши ама на кого ќе му докажеш....

Ја сум пушач али сепак би избрал да не се пуши бидејки само со строг закон можеби ке ги оставам цигарите:pos2::pos2::pos2::pos2:

Убаво е да не се пуши сите ке бидеме здрави и весели:) , ама ете има многу пушачи (во кои и јас спаѓам) шо имаат потреба ете да пушат и со законот за забрана на еден начин ни се ускратува правото на слободен избор. шо сепак мислам дека не е во ред , нели? непушачите одбрале да НЕ пушат , пушачите одбрале да пушат . деар чојс.
али нема врска сега со поскапувањето на цигарите многу луѓе ке се откажат од давање 100 и кусур денари за една 19цигарна кутија, така да пушачите полека стануваат малцинство. :)

jas sum pushach.. i mislam deka ustanovite treba da bidat podeleni na del za pushachi i del za nepushachi i normalno vo delot za pushachi da se pushi pri shto toa ne bi mu smetalo na nepushachite.. mislam deka pushenjeto na javno mesto treba da bide dozvoleno bidejki toa ne mu smeta na nepushachite.. mislam deka treba da prestane diskriminacijata kon pushachite.. i da se namali pritisokot vrz pushachite..

за тие што не почнале, нека не почнуваат, а оние кои пушат-да бидат упорни и да најдат добар мотив да се откажат
еве на пример парите што планирале да ги потрошат за цигари да си ги тргнат на страна и да си ветат дека ќе ги потрошат за пр. да си купат нов мобилен телефон како награда за тоа што немат да пушат пак

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom