Да се пуши или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Бате Недев
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ставрно неможам да ги сватам луѓето што пушат!уффф сум пробал и премногу е гадно.Ама кој сака нека си пуши кој неќе нека не пуши!

Знаеш што викаат, кој пробал се усрал така и ти :smir:

Pokraj toa shto e grozno, pushenjeto e shtetno ne samo za tie shto pushat. Nikakvi pregradi ne pomagaat, treba toa zlo da se iskoreni.

Ako e samo toa zlo,jas prv pokravam inicijativa za negovo iskorenuvanje. No kazi mi (kako shto spomnav predhodno),shto ne se zabrani vozenje avtomobili,i tie zagaduvaat. Shto ne se zabrani parno greenje (na gas/jaglen :) ),i toa zagaduva. I drogata e zabraneta pa ne se drogiraat? Istoto i so pushenjeto kje bide.Samo shto upotrebata/prodazba,bilo kako, ne ke mozi da se kontrolira,kako koga e legalno.

Dopolnenie: I...zabrana na javno mesto ne prifakjam (licno jas :) ).Shto znaci samo doma kje mozi da se pushi..duri ne donesat i zakon za zabraneto pushenje na imot. pa togash...

NoSmokingSymbol.jpg

Најмногу што мразам е чадот од цигарите.
Бегам како ѓавол од темјан од оние што пушат цигари, не ги поднесувам.

Не треба да се пуши!

да се пуши или не
абе и онака кога тогаш мора да се умре па затоа правете што сакате
anarchy rules

јас не пушам.....незнам зашто ама не ни сакам..немам ништо против пушењето...не дека се праам паметна ама стварно е штетно...инаку чадот мн ми пречи и така....штознам можеби ќе запалам некогаш некоја хехех...никогаш не се вели никогаш нели???:wink::wink::wink::wink::wink:

Nein keine smoking ХАХА какво пушење само разорување на бели дробови е тоа.

јас не пушам и сум против пушењето.....................тоа е само лоша навика и пасивно уништување на здравјето.............ок е тоа што се воведоа и простории за непушачи на јавните места.........но како и да е.......кога сум во друштво на пушачи,а секогаш сум, и мене ми штетат цигарите приближно еднакво колку и на тие што пушат.........но тоа е тоа..:pipi:

Јас сум пушач веќе долго време и сум дефинитивно ПРОТИВ пушењето!! Одвратна работа е...ама што да се праи :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom