Да се ќути или не - прашање е сега!

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување
spooky напиша:
StormAngel напиша:
Подобро да преќутам, ионака на крај ја ќе испаднам виновен. :pos:
Така е, ама кога гледаш дека другар ти го заебава некоја си женска - ќе издржиш?
Кој како си ја наредил така..
Јас не би кажала. Може не одма. Тоа не е моја работа. Т.е. не знам бе. Сакам да ми кажат ако ми се случи нешто слично, а јас искрено не знам што би направила ако го/ја видам.

Ako e nekoj slep da sam vidi, togash so sigurnost e i gluv za da razbere.

Tako da, nit se mesam nit davam da mi se mesaat u stipki.

Ако фатам машко пријател со друга, после тоа ќе се заебаваме уз пиво и братучед му на Пол ДАниелс...

Ако фатам пријателка со друг, за 1 секунда вртам по телфон кај дечко и...

Ас симпл ас дет!!!!

Dolphin напиша:
Ако фатам машко пријател со друга, после тоа ќе се заебаваме уз пиво и братучед му на Пол ДАниелс...

Ако фатам пријателка со друг, за 1 секунда вртам по телфон кај дечко и...

Ас симпл ас дет!!!!

А тоа се должи на? :twisted:

На тоа што јас сум машко... И си ги штитам мај хоумис у секој поглед...

И коа вараат, и коа се изварани!!!

Иначе јас не се изнајснав ... не сум кажала никогаш, а сум знаела неколку пати такви работи ... жалам само за една ... другарка која многу ја сакам се омажи со типот, а не го сака ... беше дека долга врска па ајде ... нема да си го простам тоа ...
Така да може ќе размислам повеќе нареден пат (не би сакал да има) дали на некој ептен близок ќе му кажам ...

Доколку моја другарка (во вистинска смисла на зборот) ја прави некој будала (а сум сигурна во тоа - сведок на измамата) нема да преќутам. Нема да молчам затоа што знам дека нема да сум погрешно сфатена, знам дека нема да мисли оти измислувам само за да расипам врска. Можеби претходно би се консултирала со некоја која е исто така блиска со истата, за да најдеме заедничко решение како и со кои зборови да и се каже. Не може да не ја погоди тоа, но сепак да е на побезболен начин. Нема да ќутам затоа што и јас не би сакала да сум последна која ќе знае за тоа.
Би ми тежело да знам јас, да ја гледам секој ден, да ми го прави "светец", а со свои очи сум видела дека ја прави "будала". Не сакам да дојде момент кога ќе дознае од друг, па да испадне дека сум знаела, а не сум и кажала. Е тогаш би се "разнишало" другарството.
Вистинско другарство се крепи на доверба и искреност.

Ако е девојка со која не сум многу блиска, тогаш нема да и кажам директно што сум видела, туку би се обидела да и кажам некако да биде попретпазлива (во форма на совет).

Се зависи од тоа колку тие е близок човекот ( и изневерениот и тој што изневерува), ма да има и меѓу тие блиските ,,блИски,, и БЛИСКИ. ДА, добро е да не се мешаш во туѓи животи, ама ставете се на нивно место, како ќе ви е вас да знаете дека ваш близок знаел, а не ви кажал? Значи, и за арно и за лошо се кажува. Конкретно, јас, би кажала, зависи од тоа колку ја сакам блиската личност. Па ако тој што изневерува ми е поблизок од вараниот, па и би го скрила зошто да не? ТОа е комплицирано, зависи од многу нешта. :!:

Acid напиша:
Ни (еве на пример) да видиш нешто кај кумашинот? Само како пример го давам...

Не би кажал? :roll:

Ни тогаш!! А кај кој кумашин, натемаго на многу сум :):) знам на кој мислиш. Јас на многумина не сум им кажал осега, блиски и не тплку блиски, нема ни да почнам а кажувам.

Највеќе зависи од личноста.
Да видам некој/а да вара мој/а другар/ка-би кажал освен ако и самиот/самата мој/а другар/ка не го вара својот партнер(па да биде ај си се вараат).

Да видам мој/а другар/ка како го вара партнерот а јас не го/ја знам многу-99% не би кажал(лојалност кон моите другари/ки).

Да видам како еден вара друг а двајцата ми се добри другари-прво има под рука да го/ја соберам, го/ја носам на само и има да кукурика ко петел се док не ми објасни зошто.Исто така ќе го/ја терам самиот/самата да му каже,ако не сака-тогаш има да ми стане личен роб затоа што чувам таква тајна.:devil3:

(напомена:наведениве услови не се 100% точни,постојат 1000000 ситуации-значи прво убаво ќе ја разгледам ситуацијата,па потоа ќе дојдам до заклучок дали да се каже или не)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom