Да се изневери или не?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Ne sum tip na devojka koja go izneveruva partnerot, bez razlika dali sum bila zaljubena vo nego ili ednostavno samo nesto mi znacel. A se slucuvalo vo odreden moment da mi stane dosadno od premnogu monotonija so istata osoba i togas sekako deka sum pomisluvala ama samo pomisluvala kako bi mi bilo so drug, no nikogas ne sum dozvolila da padnam pred iskushenie. Stom se soocuvam so vakvi misli vednas prevzemam akcija za nesto da promenam, da vnesam nekoja svezina vo vrskata i vo nasiot odnos.:pipi:

дефинитивно ако не го сакам,некако не ми е повеке интересен,ми здосадил и некој друг ми се допаѓа многу, во такви ситуации имам изневерувано

wow едно големо браво за тебе,колку убаво би било повеќето мажи да мислат како тебе :helou:

Колку убаво би било и повекето жени да мислат така :helou:

експериментирање, ти здосадило од едноставноста :) и си сакал грев да направиш :) лол...

едноставно
најверојатно кога сум го одговарал прашањево не сум ја сфатил добро темава, до сега само еднаш имам изневерено, не е некое длабоко/интимно неверство (ама чим ставиш јазик - неверство е и покрај тоа што бев пијан, сепак неверство е) или така нешто, неможе да се каже дека имаше чувства и покрај тоа што со типката се знаев повеќе од 4 години.

он:
па еднаш само сум изневерил, дури ни самиот незнам зошто го направив тоа. т.е. некев да го направам ама го направив, после тоа многу жалев. И еве до ден денес некам да изневерувам... оти и на своја кожа си ја осетив болката... :)

Кога ќе ти се додвори бомба од девојка, а претходно си се расправал со партнерката.
:toe:

Vo nikoja situacija ne bi go izneverila partnerot, nemam takvo srce pa so i da se slucilo.

Koga ne go sakam valjda?!?!
Togas bi trebalo i da se prekine taa vrska,no shit happens..

Za neverstvo tesko da mi se sluci. Sepak se stavam na tugjo mesto..pa kako bi mu bilo na toj sto e izneveren????
Najdobro e da ne se pravi toa sto ne sakas i tebe da ti go napravat. Ako ednostavno ne se cuvstvuva ljubov najdobro e da se prekine vrskata otkolku da se izneveruva:toe:

Овде станува збор за тоа колку би можеле да се решите на чекор да го изневерите партнерот и зошто би го изневериле секако ако се земе како ултимативно дека нема да се дознае.
Значи без коментарите од типот се се дознава ... имате можност, знаете дека добро ќе си минете, би го направиле ли?
Зошто?

Мислите ли дека ако некој некого изневери дека не го сака?
Или можеби токму неверството е тоа што ќе ни покаже дали некого го сакаме или не?
Дали е неопходно некој да го изневериме за да ја сфатиме таа работа или пак никогаш нема да дознаеме како би било ако сме го направеле тоа?

Без разлика дали ќе се дознае или ќе остане тајна која никогаш нема да биде откриена,никогаш не би изневерила.
Изневерувањата се случуваат доколку нешто не е во ред во врската.Но,не ги оправдувам.Ако нешто не ми чини,ќе пробам да направам да биде се во ред.Толку ми е одвратно и лицмерно изневерувањето,немам зборови.
Никогаш не би можела,а и не сакам да го направам тоа.

Дали е неопходно некој да го изневериме за да ја сфатиме таа работа или пак никогаш нема да дознаеме како би било ако сме го направеле тоа?

Не морам да изневерам за да знам дали имам чувства кон некого или не.Самото срце мене ми кажува дали станува збор за љубов или не.Не ми се потребни методи како изневерувањето за да го сфатам тоа.

Со неверството прво ќе се изневериш себеси....Значи не можеш себеси да си ја објасниш конкретната емотивна состојба во која се наоѓаш , па бараш многу поотежнувачки начин да си се оправдаш себеси...
Се уморуваш себеси во анализи, претпоставки, споредби, глупости...На крај краеви се обвинуваш и превземаш се и сешто да не те дознае дотичниот за глупоста која си ја направил!
Глупости кои морат да се надминат во пубертетскиот период....Или искушенија кои ги мачат и возрасните а никогаш не ја наушиле лекцијата?
Лекцијата ќе се пофторува додека не ја научиме:toe:

Кој е верен во ова општество,јас незнам човек што може да остане верен.Кои животни се моногами ретки случаи(Скоро ги нема)Религијата ни наметнала нешто што нашата ДНК бара да правиш.

Без разлика дали ќе се дознае или ќе остане тајна која никогаш нема да биде откриена,никогаш не би изневерила.
Изневерувањата се случуваат доколку нешто не е во ред во врската.Но,не ги оправдувам.Ако нешто не ми чини,ќе пробам да направам да биде се во ред.Толку ми е одвратно и лицмерно изневерувањето,немам зборови.
Никогаш не би можела,а и не сакам да го направам тоа.

Не морам да изневерам за да знам дали имам чувства кон некого или не.Самото срце мене ми кажува дали станува збор за љубов или не.Не ми се потребни методи како изневерувањето за да го сфатам тоа.
potpolno se soglasuvam, neam nisto poveke da kazam !
ednostavno - ako nekogo go izneveris, bidi siguren deka ne se raboti za ljubov, tuku nesto povrsno !

Кога би изневерила,би го признала неверството,колку и да нема шанси тоа да се дознае зашто ЈАС не би можела да живеам во толкава лага.
И кога би сакала да пропадне во вода нешто што сум градела,да,ќе изневерам.
Не сум тип што сака промени,во ТОЈ поглед.Се врзувам многу лесно и немам обичај нон-стоп да тежнеам кон нешто ново зашто она што го имам ми станало здодевно и монотоно.
Едноставно:
-Кога сум со некој,кога го љубам,кога ми е убаво со него и сакам тоа да трае...немам очи за никој друг,освен за него.

Во брак никако, не за друго со закон е забрането. Ама вака во врска а знам дека никогаш нема да се дознае хмм....
Џабе да си мачками очи и да се правиме фини кога знаеме дека ова барем 90% го имаат еднаш направено така да...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom