Да објавиме војна!

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Fabullous_178 напиша:
Ne sakam da vi se mesam vo vasata revolucionerna borba...samo ke vi kazam nesto za nasite iskustva vo Veles...pa da bidete spremni.Znaci vie sakate da gi promenite moralnite vrednosti,da go vozdignete intelektot kako vodecka sila...Ama kako ke go napravite toa koga 50%(i poveke) od nasata mladina ne ni znae sto e toa intelekt...Vi treba nesto na ponizok stil,nesto sto sekoj ke go svati...a ne manifesti koi ke gi procitaat samo mal broj na luge...

Па добро , тоа мислам е лесна работа (треба само убав текст да се напиши да се сфати што е целта).

Најважно е ...Што уствари ќе правиме ...за да промениме нешто?
Знаете неможеме да одиме така „на слепо“. Е на напрајвме здружение...и сега?...ќе излезиме на ТВ...„Ние се бориме за то и то...“ акции?

Fabullous_178 напиша:
Znaci vie sakate da gi promenite moralnite vrednosti,da go vozdignete intelektot kako vodecka sila...Ama kako ke go napravite toa koga 50%(i poveke) od nasata mladina ne ni znae sto e toa intelekt...

Манифестите (ако веќе правиме, ама мислам дека не мора, зашто сите сме на слична фрекфенција) ќе бидат за поумните.

Морални вредности се променуваат ако барем дел од овие млади за кои сите зборуваме, учествуваат во нешто што ќе им даде можност да помислат дека сами се одговорни за тоа што ќе бидат, и последици од тоа што ќе го направат.

Ако немаат осет, нормално дека за нив секогаш ќе постои сонот, кој следејќи го, ќе завршат на 3000+ мобилни. Но не ако се свесни за последиците.

Аууу тешки зборови паднаа. Што би рекол еден од најистакнатите научници сер Чарлс Дарвин: "Survival of the Fittest". Знаете како ми звучите. Како новиот скеч од К-15 кога седат во кафана и сакаат да го освојат Солун. Пак ќе го дадам примерот.

Во 1985-та светски моќници од различни области и професии организираа масовен концерт со порака да се намали сиромаштијата во светот. Манифестацијата беше наречена Live Aid. 2005-та истата бранша истата порака истиот резултат апсолутна нула. Кој се клади со мене дека 2025-та пак ќе има Life Aid? И тие моќници сменија нешто. Хмммм не. Не бидете идеалисти, утописти и daydreamers.

Борете се за себе. Завршете факултет наобразувајте се пробивајте си го патот на успехот во системот. Системот не може да се менува адаптирајте се во него или она другото. Ниту едно општествено делување во историјата не било преиначено без моќна подршка и бекап од страна.

Volkswagen напиша:
Нах...баш се согласувам со твоите обиди...
Volkswagen напиша:

Следствено: Организирање на независна младинска организација т.н NGO (Non-Goverment Organization)

Невладина организација-Владина организација формирана со цел симулирање демократија (моја дефиниција).

Фолкси друже не ме сфаќај погрешно гледам си импресиониран од Че Гевара. Тогаш предпоставувам знаеш и како завршил. И кои биле неговите резултати денес-Хавана изгледа како Бруклин од времето на Чарли Лаки Лучијано. И што направил тој? Само го одолговлечил природниот процес. Зато што моментот кога ќе престане династијата на Кастро Американците ќе влезат и ќе ја претворат Куба во туристички рај со Хилтони, Шератони, 4 Сезони приватни плажи и Казина.

Моја идеологија против твоја.
Да оставиме времето што ќе покаже.

Ко прво, СОСЕМА ДРУГА тема начнуваш Sussaro, ние зборуваме за овде кај нас, што можи да се направи. Јас не зборам за марксистчка-ленинистичка револуција, јас зборувам за создавање на нова култура кај младите, нешто што во другите европски, па и во светот широко е распространето. Младите во МКД тупат во место. „Напредните” се оние кои се запишале на факс ...тоа е така...но, потребно е делување не само „теорија”. Не знам колку ме сфаќате, знам дека погрешно ќе бидам интерпретиран, сепак зборувам за создавање на една нова култура на младите, нови општествени вредности, соединување, преминување преку политички,етнички,полови,расни не знам какви бариери и концентрирање на себе изразување и градење на една солидна држава.

super komentari ama znaete sto nekoj kaza vojna da ama so intelekt ,vidi edna rabota narodski kazano fati nekoj od onie sto se usmrduvaat vo fotelji obesi u sred plostad ama javno,e pa da vidime togas dali ke se nafati nekoj za taa fotelja kade sto sedel predhodniot mislam na obeseniot,pa ne gleate deka ki da dojde na vlast sviri isto samo istrumentite se menjaat normalno tehnologijata ide napred ama mozocite im zatupuvaat ,zosto svirat zastareni dela,e aj ako ne sum vo pravo neka me lepliciraat .

Темава е супер, се согласувам дека нешто мора да се отпочне, но не да останеме како беше она „ТВ Револуционер“ односно во нашиов контекст „Cyber револуционер“. Треба да влезе во главите на сите нас, драстична промена на нашите основни начини на однесување е потребно.

Да почнеме од нашиот меѓу човечки однос, па да одиме нагоре до национална свест!

Не бидете идеалисти, утописти и daydreamers.

. Системот не може да се менува адаптирајте се во него или она другото. Ниту едно општествено делување во историјата не било преиначено без моќна подршка и бекап од страна.

Моја идеологија против твоја.
Да оставиме времето што ќе покаже.

мора прво да се започне со идеа...како и да е.
иначе многу шириш песимизам на темава, и покажуваш класичен пример, на некој што неможе да го согледа системот во целост и да го надвладее...се претопуваш во него ....да не дојде до забуна јасно ми е зошто така пишуваш.убаво укажа на фактот дека сите такви обиди за револуција завршиле трагично...
...ама тука ,колку што приметив не се работи за тоа, ај да идеме у влада и да ги избркаме и ние да седнеме на фотељите, тука едноставно да се залагаме да биде чуен гласот на интелектот, и јасно да и укажеме на нашата младина дека светот останува на нив (нас) и дека ако сакаат подобро утре, нека му ја мислат што треба да прават.

Фолкси..имаш уште еден глас од мене.
и дефинитивно треба да се започне со манифест.и покрај тоа што ќе го прочитаат мал број луѓе ...се надевам ќе бидат вистинските луѓе што ќе го направат тоа....
незнам за останатие, ама јас здраво за готово си го сфаќам муабетов, додека пак колку што приметив, сите се песимисти што пишале на темава,...сите само серат дека не сме обединети....АЈДЕ ДА СЕ ОБЕДИНИМЕ...ајде да се здружиме, да го кренеме нашиот глас, да покажеме дека оваа држава е наша, дека ние сме државата.да го здружме интелектот.....ај , морам на факултет да идам.

Ве повикувам на војна! Не со оружје него со интелектот.Веќе е крајно време!

Ви Благодарам..:salut:

Доста е, од повиците за борба со помош на интелектот и демо(н)кратските лобирања и сл. еби ветар срања..

Војна ќе водиме :pos:
Вакви,какви што сме :pos:
Никакви:tapp:
Не сме способни ни сами себеси да се победиме а не пак:vozbud:
Село без кучиња...:pos:

Граѓанска "војна" прво треба да има.
Да се исчистиме од гзолижачи,партиски војничиња и мамини синчиња.
Па тек после може да збориме за нешто повеќе....

немој ти се молам... ќе прочита некој од подмладокот на партииве, ке ни се смее у лице. се додека има глуп народ... ние ќе тонеме... ќе тонеме... и за брзо време ќе го допреме дното...

Ех, супер тема, ама замрела пред многу години. Сега ... пак некој ја допрел. x)

Живееме во општество на искривени вредности, општество каде свеста е на многу ниско ниво. Штом едно детенце на 10 години почнува да ги посетува маалските кафиќи, тогаш нешто не е в ред. Еј, на 10 години јас уште играв жмурка, змејови, шогиебам. Е таа генерација која сега се мали деца, ќе бидат еден ден возрасни, и ќе бидат пример за нивните пак деца. Мислам, тоа е линијата, така се движи светот. Пропаѓаме, а не преземаме ништо. Гледам дека отварачот на темава го има Че на аватар, па по се изгледа е импресиониран од неговото дело, и сонува за револуција. Во револуцијата (читај: војна) има жртви. Се додека некој не е подготвен да загине, тогаш не правиме ништо. Не, не зборам да умре, дека нели интелектуална војна сакате да водите, туку да пропадне, да заврши в затвор како политички затвореник (има уште таков поим?).

Јас би почнал со делење флаери, на кои ќе бидат испишани одредени ставови кон животот, кои се сменаат за нормални. Условно тоа нормално. Нормални од аспект кои револуционерите ќе мислат дека се таманте. Не мора да бидат напишани на висок стил, знаеме дека во Македонијава наша мнозинството од населението е со IQ<70. И Библијата е напишана на навидум прост начин, па е најкомерцијална книга во историјата. Не можеш ти некому да му објасниш како стојат работите, ако му напишеш на висок, интелигентен стил.

Ај толку бе, шо се замарам јас, и онака ова ќе остане само на форумов, нема да се мрдне ни чекор.

искрено, истрошен сум веќе од борење за државава. секогаш тоа го правев интелектуално и секогаш тие шо ја водат ги газеа тие работи.

Се собраа интелектуалците, ќе му го дигаат на востание...интелектуално. Ама сепак доволно просто за простата маса. Луѓето не сакаат „интелектуалци“ да им солат памет на „нивно ниво“. Сакаат да јадат хамбургери, да играат лото и да го гледаат Жаре бербер. Не сакаат промена, не сакаат да почнат да мислат, впрочем најголем дел од нив не се ни способни за тоа. Кога на прост неедуциран ум ќе му сугерираш дека треба самиот да мисли за себе наместо да слуша се што му се сервира, тој можеби навистина ќе го направи тоа, но малиот нус ефект тука е што со фрижидер логика (друго значење има поимов на англиски ама ми изгледа кул вака :)), тотално непознавање на работите и пуста желба да покаже дека самиот размислува ќе стигне до катастрофално смешни заклучоци. Затоа ништожен народе, воздржи се од „мислење“ додека не набавиш машинерија за серење памет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom