Цвеќето на Животот

• Креатор на темата Креатор на темата Annabel
  • Време на започнување Време на започнување

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Цвеќето на Животот може да се пронајде во сите водечки религии во светот.Ги содржи моделите на креација кои се појавиле од Големата Празнина.
После креацијата на Семето на Животот ова движење било продолжено со создавањето на наредната структура позната како Јајцето на Животот.Оваа структура ги формира базите за музика,каде што оддалеченоста помеѓу сферите е идентична со оддалеченоста помеѓу тоновите и четврт тоновите во музиката.
Исто така е идентична со ќелиената структура на третата ембрионална дивизија(првата ќелија се дели на две,потоа на четири па на осум ќелии).На овој начин,оваа структура со понатамошниот развој го создава човечкото тело и сите енергетски системи,вклучувајќи ги и оние употребени за создавање на Merkaba http://www.crystalinks.com/merkaba.html
Ако продолжиме со создавање на се повеќе и повеќе сфери ќе завршиме со горенаведената структура Цвеќето на Животот.

Floweroflife_sm.png
Seed-of-Life.jpg

Лево:Цвеќето на Животот Десно:Семето на Животот

Egg-of-Life.jpg

Структурата има таен симбол создаден со цртање на 13 кругови надвор од Цвеќето на Животот.Со ова може да се открие најважниот и најсветиот модел во универзумот-извор на се што постои,наречен Овошјето на Животот.Содржи 13 информациски системи и секој од нив појаснува различни аспекти на реалност.На овој начин,овие системи се способни да ни овозможат сознание буквално за се-од човечкото тело па се до галаксиите.
На пример,со првиот систем возможно е да се создаде било која молекуларна структура и било која жива ќелиена структура која постои во универзумот т.е. СЕКОЕ ЖИВО СУШТЕСТВО.

Најчеста форма на Цвеќето на Животот е хексагоналниот модел(каде центарот на секој круг се наоѓа на периметар на шест обиколни кругови од ист дијаметар),направен од 19 целосни кругови и 36 нецелосни кружни лакови,затворени со голем круг.
Семето на Животот е формирано од седум кругови поставени со симетрија од шест дела,формирајќи модел на кругови и леќи кои делуваат како основна компонента на дизајнот на Цвеќето на Животот.Најстариот примерок на Цвеќето на Животот е пронајден во храмот на Osiris во Abydos,Египет.

fol_carvedwall.jpg

OsirisFlowerofLife.jpg

fol_Abydos.jpg

Fol_DaVinci.jpg
Fol_DaVinci2.jpg

Леонардо да Винчи ја студирал формата и математичките карактеристики на Цвеќето на Животот.Тој самиот го нацртал моделот како и Семето на Животот.

Носејќи ја формата на Цвеќето на Животот како привезок,луѓето сведочат за физички и психички промени-побрзи срцебиења,мирни соништа,кршење на илузиите и согледување на реалноста таква каква што е и ослободување од долгогодишните стравови.

sar_sg_ka1.jpg

fol_turkey.jpg

Цвеќето на Животот-Турција

fol_amritsar2.jpg
fol_amritsar3.jpg

Цвеќето на Животот-Индија

Заедно со двата додадени слоја се формира целосниот тридимензионален цвет.Опуштете се(седнете три метра оддалечени од екранот) и дозволете цветот бавно да ви ги оттргне очите од фокусот и цветот ќе се отвори.
Обидете се и не се фокусирајте на ниту една точка,гледајте го цветот како целина.
Не гледаме со нашите очи,гледаме НИЗ нашите очи.

flower%20output_s.jpg

Целосниот цвет исто така ја содржи и тридимензионалната Метатрон коцка...

movmetatron.gif

...и сите свети симболи на Масоните...

flower%20G.jpg

...моделот на Цвеќето на Животот-кожа на змијата...

snakesunbeamscale.jpg

Ако прекриете мапа со целосното Цвеќе на Животот(математички точно),сите свети локации,Stonehenge итн. перфектно ќе се поклопат со шест точки од моделот.

earthgrid_sg.jpg

Првпат читам за ова,интересно и ќе разгледам низ нет баш

Навистина интересно и ..јас првпат читам за ова....

а се мислев дека цвекето на животот е од растението на мојот аватар...:vozbud:

Овие денови ке ви прикачам слика од срањево што ја фотнав на кале, заедно со коловртот...(најверојатно од римски период):smir:

Floweroflife_sm.png
Seed-of-Life.jpg

Egg-of-Life.jpg

цртеживе во средно ми беа најомилени за време на час по математика кога имаше фазла време сум ги цртала со шетстар но никогаш не сум стигнала до најрзвиената форма како на првата слика,

секогаш круговите што сум ги правела ме наведувале повќее да правам, значи почнував од цвет кој замо го надоцртував ептен беше интересно имаш убаво чувство и секако убав и интересен цртеж!

а никгоаш не сум претпоставила дека можеби има некое значење од било кој аспект!

-Еве една плоча што ја фотнав на Кале.
Како што знам дел од материјалот што може да се најде на Кале е донесен и реупотребен од Стоби во VI век, така да според природата на плочата верувам дека е од Стоби. Ако сакате да ја видите ќе ја најдете во купот од слични форми покрај кафематот пред влезот на американската амбасада:pipi:

-Во средина е коловртот, десно е цвеќето на животот, додека ова лево немам појма што е:jaj:
-Верувам дека нема да им пречи на модераторите со овој пост да ги линкам оваа тема и ''Тајната на Славјанската цивилизација'' од подфорум Историја :helou:

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=37181&page=5

img0403w.jpg

Интересно......многу сличности...

Навистина интересно и ..јас првпат читам за ова....

а се мислев дека цвекето на животот е од растението на мојот аватар...:vozbud:

Уште на времето Гилгамеш го барал цвекето(трафката) на животот, а цвекето ги содржело сите знаења во универзумот и овозможувало вечен живот ...

Back
На врв Bottom