Crysis 2

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
za multiplayer i online igranje ..... treba originalot ili ke bidni piraterijata so nekoj patch ?

екстрим е само сменето име во 1.1 пачот. таму се high, very high и extreme.

Еве една алатка за тие што сакаат да сменат одредени сетинзи поврзани со графиката.. нешто што требаше да го има во самата игра.

Еј, по дифолт, кој левел на HDR и Bloom го има играва?

Да ги ставам во оние сетинзите на Овердрајв. :)

Ја фура некој на максимум како што треба?

Јас ја фурам на Gamer, како што треба и тоа на еднојадрен процесор...што ја прави Crysis 2 дааааааааааалеку пооптимизирана од кецот.

Јас ја фурам на Gamer, како што треба и тоа на еднојадрен процесор...што ја прави Crysis 2 дааааааааааалеку пооптимизирана од кецот.

Башка многу побитна ствар е тоа што 2кава на gamer е скоро иста како кецот на high. (ок, не се баш исти, кецот има подобри текстури на high, ама се мн. слични)

Уште да не ја фура, Крајзис 2 = шит графика, освем светлосните ефекти.

Башка многу побитна ствар е тоа што 2кава на gamer е скоро иста како кецот на high. (ок, не се баш исти, кецот има подобри текстури на high, ама се мн. слични)

Добар виц :)

Јас ја фурам на максимум, а компјутеров го имам со оваа конфигурација веќе три ипол години... 2GB Ram , Dual Core 2.5 Ghz , GeForce 9600 GT... До сега секоја нова игра ја играм на максимум...

Не може да се спореди играва во графика со кецот, али приказната ја прави многу поинтересна од Crysis 1

Уште да не ја фура, Крајзис 2 = шит графика, освем светлосните ефекти.

Добар виц :)

Финтата е тоа што сите 3 сетинзи се слични помеѓу себе (освен светлосните ефекти помеѓу Gamer и Advanced), за разлика од кецот каде што помеѓу секој сетинг имаше бајаги разлика. На пр. помеѓу Advanced и Hardcore нема разлика во изглед, само во фрејмрејт. Така да Crysis 2 сега за сега на Hardcore изгледа приближно со кецот на High.

фала богу,ај да не им се дигна на крајтек со мрчење зашто кецот и ворхед барале монструм компјутери :) затоа така ја направиле со по лајт конфигурации оваа,ма да повеќе се уложени инвестиции за реклама него за правење.. како што постирав во еден пост горе екслузивни 'нано' патики за да 'бидеш брз'..б.о.б посветил песна њу јорк..мислеа дека со играва ќе го заменат кецот во детаљи и се али не е така,но сеедно битно сакаа да направат игра која ќе биде добра во однос на кецот и пооптимизирана и им успеа.Во кецот кампањата и другите ствари ја направија играта бомба,а овде многу крајтек се извадиа со двојкава ради мултиплеерот(искрено мене јас не се ни замарам за мултиплеерот,пошто копиран е со килстрикови и шитови од кол оф дјути како и секој втор фпс мултиплеер шутер).
P.S- Може крајтек ќе увиди дека милиони луѓе околу светот сакаат боље ефекти па во "пачот" што се очекува за DX11 ,може ќе уметнат некои "боље" ефекти.На крај би и дал оценче 9-че,ради добриот гејмплеј, а тој -1 поен е за COD мултиплеерот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom