Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Чек, во застава ќе се произведува или ќе носи ознака застава?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
200 км/час :nesvest:Па добро не бева баш такви. Последните години вакви беа Југовците внатре.
Како и да е и ова е слабо и чиста глупост е да проуваш со пластики да подобриш 30 години стар модел. Од друга страна нов модел Застава никогаш нема да може да развие бидејќи за тоа се потребни стотици милиони евра.
Едниствено би требало да се фокусираат на масовно производство на Пунтото Класик или уште поубаво да земат некој нов едноставен модел како на пример Гранде Пунто или Линеа на кој би му ја спуштиле цената на 7-8 000 евра, слично како што работат Турците.
Ако ништо не успеат да направат според мене најдобро е да ја затворат фабриката еднаш за секогаш и да станат кооперанти на Фиат за производство на резервни делови.![]()
200 км/час :nesvest:
шасијата стандард или ???Во Ј.Кореа е правено.
Имаше една лимитирана серија со 1.6 Peugeot мотор.
The Koral In GTi, a sub-900kg, ~100hp pocket rocket powered by a 1.6-liter PSA/ Peugeot-Citroën engine The Koral In GTi's chassis has been stiffened in several spots, notably, at the front subframe; strut towers, and B-pillar, its body subsequently lowered for stability at a top speed of 180 km/h. Larger, ventilated disc brakes feature all-around. 100 km/h flashes by from rest in under 10 seconds.